تنها منبع نقدی پروژه جاده بیرجند



مدیر کل ساخت و توسعه راه های منطقه شمال شرق ضمن گلایه از اینکه پروژه محور بیرجند- قاین طی سال های اخیر هیچ اعتبار نقدی نداشته، گفت: تنها منابع نقدی پروژه ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان بود که سال قبل برای تملک زمین به مالکان پرداخت شد.

خبرگزاری فارس - بیرجند؛ جاده بیرجند- قاین هنوز هم در حال قربانی گرفت، باز هم کودکی یتیم شد، باز هم داغ پر پر شدن جوانی بر دل پدر و مادر نشست، باز هم خانواده ای جای خالی عزیزانش را به سوگ نشست.

این ها حکایت این روزهای مردم خراسان جنوبی است، مردمی که به واسطه وضعی نامناسب جاده بیرجند-قاین هر هفته و هر روز خبرهای تصادف در این محور را می شنوند.

محور بیرجند- قاین یکی از پرترددترین محورهای مواصلاتی خراسان جنوبی بوده که به دلیل قرار گرفتن در مسیر مشهد مقدس میزبان تعداد زیادی از وسایل نقلیه است، جاده باریک، پیچ درپیچ و دوطرفه در دل کوهستان سرعت تردد در این محور را کند کرده و حالا دیگر پاسخگوی حجم ترددها نیست.

تصادف و کشته شدن چند معلم، مرگ مادر به همراه کودک و همسر، مرگ چند جوان، زنده زنده سوختن چندین نفر در داخل خودرو بر اثر تصادف، تیترهایی هستند که طی سال اخیر بر روی صفحات بیشتر روزنامه ها، خبرگزاری ها و سایت های محلی قرار گرفته و امروز شاید کمتر کسی از مردم خراسان جنوبی باشد که یکی از نزدیک ترین بستگانش را در این جاده از دست نداده باشد.

گذشت یک دهه از عمر دوبانده سازی محور«بیرجند-قاین»

هر چند حدود چهار دهه از احداث این جاده می گذرد اما مسؤولان از سال ۸۹ به فکر دوبانده سازی این محور افتاده اند تا شاید درصدی از آمار تصادفات این محور را بکاهند اما بعد از گذشت قریب به یک دهه از آغاز این پروژه هنوز ۵۰ کیلومتر از این پروژه باقی مانده که مسؤولان تنها دلیل آن را نبود اعتبارات عنوان می کنند.

رئیس سازمان برنامه وبودجه کشور در سفری که اسفندماه ۹۷ به خراسان جنوبی داشت برای بسته شدن پرونده حوادث محور دلهره، وعده ۲۰۰ میلیارد تومانی اعتبار را داد تا سال ۹۹ روبان بهره برداری از این پروژه بریده شود.

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی چندی پیش در گفت وگو با خبرنگار فارس در خصوص آخرین وضعیت جاده بیرجند - قاین، گفت: در مجموع ۴۹ کیلومتر از مسیر دوبانده شد و ۵۰ کیلومتر باقی مانده تا محور بیرجند به قاین به طور کامل تکمیل شود.

وی به سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه و اعتبار اختصاص یافته اشاره و بیان داشت: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سفری که در اسفندماه سال گذشته به استان داشت برای بسته شدن پرونده محور بیرجند- قاین وعده اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی را داد که با تأمین اعتبار، این پروژه سال ۹۹ به بهره برداری برسد.

کابوس مرگ در جاده «بیرجند-قاین»

با وجود گذشت حدود چهار دهه از احداث محور بیرجند-قاین، هنوز هم با همان پیچ های تند و عرض کم واسطه می شود تا مسافران را به خانه برساند گرچه عده ای از رهگذرانش را هم هرگز به مقصد نمی رساند و در بین راه تعدادی از آنان را به کام مرگ می کشاند.

مهدی نظریان امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس، با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ کیلومتر از دوبانده سازی محور بیرجند- قاین باقی مانده، مطرح کرد: امسال ۲۰ کیلومتر و سال آینده ۳۰ کیلومتر از این محور دوبانده می شود تا پرونده این محور در سال ۹۹ بسته شود.

غمنامه ای برای مسؤولان؛ جاده «بیرجند قاین» نسخه مرگ می پیچد

یکی از شهروندان بیرجندی در خصوص جاده «بیرجند- قاین»، گفت: این جاده به عنوان جاده مرگ در استان مشهور است و عبور و مرور تریلی ها در این جاده در سایه نبود زیر ساخت های مناسب همچنان به عنوان محوری خطرآفرین میزبان تصادفات مرگ بار بسیاری است.

وی اضافه کرد: شهروندان خراسان جنوبی گلایه و شکایت خود را بارها از طریق مختلف به گوش مسؤولان استانی و کشوری رسانده اند اما متأسفانه اقدامی چشمگیری برای دوبانده کردن این محور انجام نشده و هنوز ۵۰ کیلومتر از این محور باقی مانده است.

این شهروند با اشاره به سکوت مسؤولان و مرگ شهروندان و مسافران در این محور، افزود: متأسفانه دوبانده کردن جاده«بیرجند- قاین» در هاله ای از فراموشی قرار گرفته و هفته ای نیست در این محور شاهد مرگ یکی از مسافران و هم استانی های خود نباشیم.

سرمایه هایی که بلعیده می شود

یکی از شهروندان قاینی که شاهد یکی از تصادفات اخیر در محور« بیرجند- قاین» بوده در گفت وگو با فارس، گفت: هفته گذشته یک دستگاه تریلی با یک دستگاه سواری پراید و پژو برخورد کرد که متأسفانه این حادثه تلفات جانی و مالی زیادی بر جای گذاشت.

وی با بیان اینکه این مسیر به دلیل دوبانده نشدن برای حجم بالای تردد در شرایط کنونی مناسب نیست و حوادث منجر به فوت در آن سرمایه های مادی و انسانی را می بلعد، اضافه کرد: نصب دوربین های کنترل سرعت، کشیدن خطوط ممتد و اعمال جریمه های سنگین به تنهایی باعث کاهش حوادث نمی شود بلکه باید برای سرعت در دوبانده کردن مسیر تدابیر اورژانسی اندیشیده شود.

بسته شدن پروژه در گرو تخصیص اعتبار

وی با اعلام اینکه دوبانده سازی این محور نیازمند ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار است که در صورت تخصیص اعتبار این پروژه تا سال ۹۹ بسته خواهد شد، تصریح کرد: زیرسازی بخش هایی از مسیر انجام و اگر تخصیص اعتبار پروژه محقق شود طی امسال و سال آینده محور تکمیل و به صورت یک طرفه زیر بار ترافیک خواهد رفت.

مدیر کل ساخت و توسعه راه های منطقه شمال شرق ضمن گلایه از اینکه پروژه محور بیرجند- قاین طی سال های اخیر هیچ اعتبار نقدی نداشته، عنوان کرد: تنها منابع نقدی پروژه ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان بود که سال قبل برای تملک زمین به مالکان پرداخت شد.

نظریان مطالبات پیمانکاران و مشاوران محور بیرجند- قاین را ۹۰ میلیارد تومان اعلام و مطرح کرد: خرداد امسال حدود ۳۲ میلیارد تومان در قالب اسناد خزانه اسلامی ابلاغ و از محل منابع توازن منطقه ای نیز حدود ۲۸ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشت که حدود ۹ میلیارد تومان تخصیص یافت.

سرهنگ علیرضا رضایی رئیس پلیس راه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۴۵ درصد تصادفات جاده ای در ۳۰ کیلومتری ورودی شهر ها رخ می دهد، گفت: ۵۰ درصد فوتی ها در سر صحنه تصادف، ۴۷ درصد در بیمارستان و سه درصد در حین انتقال به بیمارستان فوت کردند.

وی با اعلام اینکه ۵۰ درصد تصادفات منجر به فوت به دلیل واژگونی بوده است، مطرح کرد: حدود ۱۷ هزار کیلومتر راه در استان وجود دارد که ۱۱ هزار کیلومتر آن آسفالته و بیش از ۹۱ درصد متوفیان حوادث رانندگی در استان مربوط به حوادث جاده ای است.

وقوع ۶۴ فقره تصادف در محور دلهره

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی با بیان اینکه در شش ماه گذشته ۶۴ فقره تصادف در محور «بیرجند – قاین» رخ داده به تشریح تصادفات و خسارات وارده پرداخت و بیان داشت: همچنین از مجموع تصادفات فوتی در این محور طی هفت فقره تصادف فوتی ۱۳ نفر جان باختند.

رضایی از وقوع ۳۸ فقره تصادف جرحی با ۸۲ نفر مجروح خبر داد و اضافه کرد: همچنین طی شش ماه نخست امسال ۱۹ فقره تصادف خسارتی در این محور به وقوع پیوسته است.

وی با بیان اینکه ۳۸ درصد حوادث این محور در بهار و تابستان از نوع واژگونی بوده است، مطرح کرد: ۵۰ درصد تصادف محور «بیرجند – قاین» به دلیل بی توجهی رانندگان به جلو و ۲۲ درصد ناشی از انحراف به چپ خودرو بوده است.

تخصیص ۵۰ میلیارد اعتبار برای جاده «بیرجند- قاین»

فرهاد فلاحتی نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی نیز چندی پیش در صفحه اینستاگرامی خود از تخصیص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای جاده بیرجند- قاین در سال جاری و وعده ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای سال آینده خبر داد.

وی نوشته است: اختصاص پنج میلیارد تومان پس از سفر نوبخت، اختصاص ۲۷٫۴ میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک و دارایی و اختصاص ۱۷٫۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات توازن ملی بوده که برای جاده بیرجند- قاین تخصیص پیدا کرده است.

فلاحتی اظهار کرده: بر اساس این گزارش جمعا ۵۰ میلیارد تومان امسال تخصیص پیدا کرده و برای سال ۹۹ نیز ۵۰ میلیارد تومان دیگر وعده داده شده است.

در واقع این جاده القاب بسیاری همچون جاده وحشت و جاده مرگ را به خود گرفته و حتی بعضا در برخی از محافل و مجالس نیز کم از حوادث جاده ای و کشته و زخمی شدن هموطنان و هم استانی های خراسان جنوبی در محور پر خطر و پرحادثه این استان سخن به میان نیامده اما هنوز هم آش همان آش و کاسه همان کاسه است.

این جاده که سالیان بسیاری است در سایه بی توجهی مسؤولان و نمایندگان ادوار مختلف قرار گرفته و همیشه به عنوان جاده مرگ کام بسیاری از هم وطنان را نیز تلخ کرده و تاکنون تنها مکاتبات و شعارهای رنگارنگ انتخاباتی در این خصوص داده شده، لذا برگزاری جلسه به تنهایی نمی تواند گرهی ازمشکلات را حل کند و باید در میدان عمل شاهد حل موانع و تعریض این محور باشیم.

انتهای پیام/۶۹۰۳۹/ج/ر
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تنها منبع نقدی پروژه جاده بیرجند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.