انتقاد امام جمعه اردبیل از وضعیت نابسامان بند الماس



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، آیت الله سیدحسن عاملی ظهر چهارشنبه در مراسم روز درختکاری در محوطه بقعه امامزاده سیدصدرالدین اردبیل اظهار کرد: کاشتن درخت خود نوعی عبادت است و در این حرکت باید همه سهیم باشند تا فضیلت کاشت درخت و توسعه فضای سبز در جامعه به یک فضیلت برتر و قابل قبول تبدیل شود.

وی از اهالی استان خواست تا در آستانه فصل بهار در کاشت درخت سهیم بوده و زمینه گسترش سبزینگی استان را فراهم کنند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل تصریح کرد: هنوز سهم استان و تعهد استاندار اردبیل در کاشت درخت مشخص نیست و ما انتظار داریم هر چه سریعتر تعهدات کاشت درخت در سال آینده مشخص شده و بر اساس این استراتژی بتوانیم با همراهی خود مردم فضای سبز استان را توسعه دهیم.

عاملی به گران قیمت بودن درخت و فروش آن برای واحدهای صنعتی مرتبط گفت: در کنار توسعه جنگل ها و کاشت نهال، باید کاشت درخت صنعتی نیز برای واحدهای صنعتی مرتبط با چوب انجام شود تا آنها کمترین تخریب را در محیط زیست انجام دهند.

وی افزود: جنگل های منتهی به شمال کشور که در محدوده استان اردبیل قرار دارند، دارای ظرفیت بکر و بی نظیر هستند و ما امیدواریم در کنار مسئولان امر به ویژه منابع طبیعی و شهرداری ها، خود مردم نیز در کاشت نهال ورود پیدا کرده و به منافع ارزشمند آن در آینده بیندیشند.

امام جمعه اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: ما نباید اجازه دهیم تا صاحبان کارخانه های ام.دی.اف و دیگر واحدهای بهره بردار از چوب بخواهند از درخت جنگلی برای خود تأمین مواد اولیه کنند بلکه بهتر است زراعت چوب به عنوان یک حرکت مؤثر مورد توجه قرار گیرد.

عاملی به غفلت رخ داده در سال های گذشته در جنگل های منطقه فندقلو اشاره کرد و ادامه داد: بنده در دوران مدیریت منابع طبیعی به همراه مسئولان در این منطقه اقدام به کاشت درخت فندقلو کردیم اما متأسفانه توسعه مرتع و برخی سوءاستفاده ها زمینه کم شدن محدوده فندقلو را فراهم کرده است.

وی اضافه کرد: مردم با امر و نهی می توانند افراد فرصت طلب را به حفاظت و صیانت از درختان، جنگل ها و مراتع راهنمایی کنند، چرا که متأسفانه عده ای نمی پسندند تا در جلوی مغازه، منزل و برخی سکونتگاه آنها درختی یا بوته ای وجود داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل حرکت شهرداری اردبیل را در توسعه فضای سبز تحسین برانگیز توصیف کرد و یادآور شد: کاشت سه میلیون نهال به همراه ۲۰۰ هزار بوته گل و گیاه در سطح شهر اردبیل و سایر شهرها می تواند حرکتی مؤثر باشد و باید در این باب اقدامات و برنامه ریزی ها در طول سال ادامه پیدا کند.

عاملی با انتقاد از وضعیت پارک جنگلی بند الماس بیان کرد: متأسفانه شهردار سابق اردبیل به مساحت ۴۰ هکتار در این محدوده درخت کاشته و زمینه نگهداری آن را فراهم کرد اما با ورود یکی از دستگاه ها این کار ابتر مانده و به نوعی این منطقه دارای نابسامانی مدیریتی است.

وی در ادامه تصریح کرد: بنده غصه می خورم که با وجود داشتن آب مناسب و خاک حاصلخیز در این محدوده نمی توانیم یک پارک جنگلی برای خانواده ها درست کنیم تا در روزهای تعطیل از این فضا استفاده کنند. امیدواریم شهرداران شهرهای مختلف با بهره گیری از طبیعت اردبیل که مشابهتی به کویر و یا مناطق کم آب ندارد، به توسعه فضای سبز اقدام کرده و زمینه تقویت کاشت نهال را فراهم کنند.

امام جمعه اردبیل ضرورت کاشت نهال در مسیرهای گردشگری و جاده های توریستی به ویژه محور نیر تا نمین و منطقه فندقلو را بسیار با اهمیت توصیف کرد و افزود: به جای راه اندازی نمایشگاه اتومبیل و یا واحدهای صنعتی بهتر است در این مسیر چشم اندازی سبز برای حضور گردشگران فراهم کنیم تا آنها بتوانند از این فضا بهتر استفاده کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ضرورت دارد شهرداری و دیگر نهادها در برخورد با سوءاستفاده کنندگان در این مسیرها با خالی کردن نخاله و سایر تخریب ها ورود پیدا کرده و اجازه دهند تا مجموعه مردمی محیط زیست نیز در این زمینه فعالیت های مؤثری را انجام دهند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل مشارکت همگانی را در این حوزه یادآور شد و اضافه کرد: ما شعاری را باید همه ساله برای حفاظت از محیط زیست و توسعه فضای سبز انتخاب کنیم که در گذشته شعار «هیچ کس در بشقابی که غذا خورده آلودگی ایجاد نمی کند» توانستیم به توسعه فضای سبز و احساس مسئولیت مردم کمک کنیم.

عاملی ورود بسیج و نهادهای مردمی را در توسعه فضای سبز و کاشت نهال یادآور شد، بیان کرد: شایسته است اردبیل را همان طوری که در دوره های تاریخی پر از جنگل و بیشه زار بوده به آن جایگاه برسانیم چرا که مغولان در ورود به اردبیل با مانعی عظیم به نام جنگل روبه رو شدند و نتوانستند در چند مرحله این شهر را غارت کنند.

امام جمعه اردبیل یادآور شد: شهردار اردبیل و شورای شهر در اقدامی مناسب برای شهروندانی که اقدام به ایجاد فضای سبزینگی کنند، عوارض رایگان یک ساله در نظر گرفته که این حرکت می تواند به ترغیب مردم به توسعه فضای سبز کمک کند.

انتهای پیام/۱۳۱

پرسش و پاسخ در انتقاد امام جمعه اردبیل از وضعیت نابسامان بند الماس

گفتگو با هوش مصنوعی