از تغییر رویکردها تا کلاغی که به خانه نرسید

اعضای شورای اسلامی شهر قزوین در جلسه علنی شورای شهر قزوین که شب گذشته برگزار شد، برای سومین جلسه متوالی به بررسی برنامه های گزینه های تصدی پست شهردار پرداختند.
به گزارش ایسنا، بعد از فرازوفرودهای فراوان از استعفای شهردار تا انتخاب سرپرست شهرداری، شورای شهر قزوین تصمیم بر انتخاب شهردار جدید برای شهر گرفت، اما از آنجایی که انتخاب شهردار قزوین برای اعضای شورا مهم و سخت است و افراد مختلفی از معاون وزیر تا فرمانداران کاندیدای شهرداری قزوین هستند.
گزینه اول آتوسا مؤمنی بود که با تأخیر یک ساعته به جلسه رسید؛ بنابراین نوبتش را به گزینه دوم رضا عسگری دادند.
باید ۱۴ رویکرد در شهرداری قزوین تغییر کند
رضا عسگری که در حال حاضر فرماندار شهرستان زنجان است با بیان اینکه دوست دارد در سال های پایانی خدمتش به قزوین خدمات ارائه بدهد با حضور در صحن شورا برنامه های خود را بیان کرد.
وی دارای کارشناسی حقوق و دانشجوی ارشد حقوق خصوصی است؛ فرمانداری شهرستان های زنجان و البرز، بخشداری مرکزی زنجان، آبیک، بویین زهرا و مدیرعاملی سازمان تاکسیرانی شهرداری قزوین و استاد دانشگاه ازجمله سوابق عسگری در سال های گذشته است.
عسگری بابیان اینکه فرصت زیادی برای جمع آوری برنامه اش نداشته است، تأکید کرد: طبق تحقیقاتی که انجام دادم برای اینکه خدمات مطلوب و تأثیرگذاری به مردم ارائه دهیم باید ۱۴ رویکرد در شهرداری قزوین تغییر کند.
وی افزود: امروزه مجموعه مدیریت شهری نهادی فرهنگی اجتماعی است و کارکرد آن هم در همین مسیر است بنابراین با توجه به مخاطبین باید نگاه از مدیریت روزمره به مدیریت برنامه محور با استفاده از برنامه پنج ساله و سایر برنامه ها تغییر پیدا کند.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین خاطرنشان کرد: ما باید از مدیریت مسئله محور به مدیریت دارای مبنا تغییر و شرایطی ایجاد کنیم که در حوزه های شهری نگاهی بر مبنای علم و دانش و فناوری ایجاد شود.
وی بیان کرد: تغییر از مدیریت سنتی به مدیریت مدرن، تغییر از مدیریت غیرشفاف به مدیریت شیشه ای، تغییر از مدیریت ساخت وساز محور به مدیریت زیست مبنا، تغییر از مدیریت بسته شهری به مدیریت دموکراسی محور، تغییر از مدیریت کالبدی به مدیریت محله مبنا با توجه به ظرفیت محلات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
عسگری عنوان کرد: هر چند در شهر قزوین اقدامات زیرساختی خوبی صورت گرفته است اما در محلات کارهای زمین مانده داریم.
وی تغییر از مدیریت متفرق شهری به مدیریت یکپارچه و هماهنگ و همگرا، تغییر از مدیریت رئیس مبنا به مدیریت سازمانی مشارکت محور، تغییر از مدیریت مالی شهری به مدیریت اقتصادی، تغییر از مدیریت انفعالی بحران به مدیریت تاب آوری شهری، تغییر از مدیریت خودرو محور به مدیریت انسان محور را از دیگر رویکردهای قابل تغییر شهرداری قزوین دانست.
مناسب سازی شهر برای سالمندان و معلولان
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین تنها گزینه ای بود که در برنامه های خود به معلولین توجه داشت و تأکید کرد: برای سالمندان، زنان، کودکان و افراد دارای شرایط ویژه و نیاز به کمک خاص باید شهر را مناسب سازی کنیم.
وی افزود: در حال حاضر شهرداری پروژه هایی در حوزه های مختلف شروع کرده و پروژه محور است، طبق بررسی سند مالی ۱۳ پروژه اصلی اجرا شده شهرداری علاوه بر بدهی شهرداری به بانک شهر، ۳۶ میلیارد تومان مطالبات قطعی این پروژه ها در سیستم ثبت شده است.
شورا شرایطی مهیا کند که تکلیف پروژه ها روشن شود
عسگری بیان کرد: در واقع مطالبات بیشتر و برخی از صورت حساب ها هنوز بررسی نشده است، انتظار مردم این است که شورا شرایطی را مهیا کنید که تکلیف پروژه ها روشن شود، اگر تلاش کنیم و دست به دست هم دهیم می توان تکلیف را روشن کرد.
وی تصریح کرد: کمربندی شرق قزوین پروژه ای است که باید به سرانجام برسد، پروژه پل امام رضا(ع) با توجه به بحث های زیست محیطی و نگرانی هایی که وجود دارد باید تکمیل شود، اگر تکمیل نشود کریدور شهر ناقص می شود.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بیان کرد: پروژه های فرهنگی و ورزشی مانند تئاتر شهر، سالن های ورزشی و نواحی منفصل نیز باید موردتوجه قرار بگیرند.
پروژه شهید انصاری یک مطالبه عمومی
عسگری با اشاره به پروژه شهید انصاری تأکید کرد: این پروژه یک مطالبه عمومی است و باید تعیین تکلیف شود، می توانیم آسیب شناسی و از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم چراکه بخشی از آن تملک شده و اجرای آن نیاز شهر است می توان از تجربه خوب استان های دیگر که در بافت تاریخی از این دست پروژه ها انجام دادند استفاده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: استان هایی که بافت تاریخی دارند مانند یزد، پروژه عمرانی انجام دادند درحالی که از بافت تاریخی صیانت کردند، راه ساختند و به باغ و طبیعت توجه کردند باید با الگوبرداری از آن ها تکلیف این پروژه ها را روشن کنیم چراکه رها کردن این پروژه ها جز ناامیدی مردم چیزی در پی ندارد.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بیان کرد: حوزه درآمدی شهرداری قزوین امسال شرایط مناسبی ندارد، در حدود ۲۵ درصد بودجه محقق شده و ۲۹ درصد در حوزه عمرانی پیشرفت داشتیم، اما درآمد ۲۴ درصد است و می توان گفت درآمد در شهرداری زیر ۳۰ درصد محقق شده است.
وی بیان کرد: برای پرداخت حقوق و مسائل جاری مشکلاتی ایجاد شده است درحالی که در قانون ۴۴ کد درآمدی برای شهرداری ها پیش بینی شده است که قابلیت ایجاد درآمد دارند.
عسگری بیان کرد: در اغلب شهرداری ها کمتر از پنج کد فعال کردند یعنی ظرفیت مناسبی برای ایجاد درآمد داریم که غفلت کردیم در قزوین کدهای بیشتری استفاده شده اما هنوز کدهای قابل استفاده دیگری وجود دارد.
وی عنوان کرد: شهرداری ها نگاهشان ارزش افزوده است در قزوین شاید کمتر از ۵۰ درصد است، در قزوین کد درآمدی اختصاصی داریم که باید فعال کنیم و با استفاده از آن می توانیم ظرفیت بهتری ایجاد کنیم.
پرداخت معوقات پیمانکاران اولویت اساسی شهرداری قزوین است
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین اظهار کرد: پرداخت معوقات و مطالبات پیمانکاران اولویت اساسی امروز شهرداری قزوین است، نسبت به بخشی از درآمدها و مطالبات شهرداری از شهروندان مانند فروش خدمات و عوارض ها کم توجهی شده است.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین افزود: ۵۰ درصد بدهی به بانک شهر را می توانیم از بند «و» استفاده کنیم، در قانون پیش بینی شده است کسانی که به بانک ها بدهی دارند و از دولتی ها طلبکارند می توانند تهاتر کنند؛ با توجه به بدهی بانک شهر به بانک مرکزی می توان از ظرفیت قانونی به درستی استفاده کرد.
شهردار باید کف میدانی باشد
وی تأکید کرد: شهردار باید ۲۴ ساعته کار و از ظرفیت محلات استفاده کند تا مردم در عرصه های مختلف مشارکت داشته باشند، شهردار باید کف میدانی باشد در محلات حضور داشته باشد و نگاه جهادی داشته باشد.
عسگری با اشاره به بازآفرینی شهری، یادآور شد: در قزوین ۵۰۰ هکتار بافت ناکارآمد شهری داریم که ۵۰ درصد آن در مرکز استان است، بخشی از این بافت ارزشمند و تاریخی است و می تواند تولید ثروت داشته باشد، می توانیم بخشی از هویت تاریخی را حفظ و احیای کنیم و به تبع آن می توانیم از این ظرفیت درآمد و جذب گردشگر داشته باشیم.
وی افزود: پاک دستی اصل مورد توجه است باید بر کار شهردار نظارت باشد، آماده ام لیست اموالم را به صورت مستمر اعلام کنم.
نگاه تکریم به مردم، مدیر مردمی، راه اندازی میز خدمت در محلات، حل مشکلات مردم در محلات، جذب سرمایه گذاران، تسریع در بهره برداری از طرح های کلان توسعه و تقویت صنایع دستی، برون سپاری از دیگر برنامه های این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بود.
شهردار و شورای شهر در یک هرم هستند
گزینه دوم که برای ارائه برنامه های خود در صحن شورا حاضر شد، آتوسا مؤمنی معاون سابق میراث فرهنگی و گردشگری بود.
وی دارای دکترای باستان شناسی از روسیه، دکترای تاریخ از تاجیکستان و فوق دکترای منظر فرهنگی و معماری از استرالیا است، و معاونت جهاد دانشگاهی قزوین، مدیرکل ثبت آثار تاریخی کشور در حوزه حریم و ثبت آثار تاریخی، نمایندگی یونسکو، عضویت در شورای عالی معماری و شهرسازی و تدریس در دانشگاه های مختلف جهان را در کارنامه خود دارد.
با توجه به اینکه مؤمنی اولین خانم نامزد تصدی پست شهردار قزوین بود، پیش از حضور وی در صحن برخی از آقایان اعضای شورا از حضور زنان به عنوان نامزد استقبال نکردند و شهرداری را کاری مردانه دانستند.
مؤمنی پس از حضور در صحن شورا با بیان اینکه ساعت سه اطلاع پیدا کردم که ساعت هفت باید برای ارائه برنامه بیایم، تصریح کرد: با توجه به اینکه از تهران آمدم زمانی برای تهیه برنامه نداشتم اما اعتقاد دارم که حضور در شهرداری به عنوان کاندید به برنامه نیاز ندارد.
وی افزود: اینجا پارلمان شهری است و این جامعه منتخب مصوباتی دارد، شهردار باید به این مصوبات عمل کند در واقع شهردار و شورای شهر در یک هرم هستند که شهردار در رأس هرم قرار دارد.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بیان کرد: قزوین دارای تاریخ و تمدن و محل گذار از روستانشینی به شهرنشینی است، سابقه دیرینی در شهرنشینی داریم و پایه آن از بویین زهرا آغاز شده است.
وی اظهار کرد: قزوین شهری تاریخی و فرهنگی است و در مدیریت شهری غالب فعالیت ها باید با تقویت بنیه فرهنگی و توجه به میراث تاریخی صورت بگیرد، اگر چه در مشهد به دنیا آمدم اما زمان کودکی تا جوانی ام را در قزوین گذراندم و با کوچه به کوچه این شهر آشنایی دارم.
میراث فرهنگی نباید چوب لای چرخ پروژه شهید انصاری بگذارد
مؤمنی با اشاره به پروژه شهید انصاری گفت: از روز اول پروژه در جریان کار این پروژه هستم، زمانی که عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی بودم این پروژه را از استاندار وقت پیگیری و خواستم مدیرکل میراث فرهنگی انتخاب شود که استاندار قبول کرد و انجام شد.
وی افزود: باید توجه کنیم که میراث فرهنگی باید تسهیل گر باشد نه چوب لای چرخ این پروژه نیز خارج از این موضوع نیست.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین اظهار کرد: این پروژه بسیار پیچیده است و نیاز به پاسخ یک فرد ندارد بلکه نیاز به رجوع به تجارب بین المللی دارد، نیازمند مطالعات جدی در بافت این محدوده هستیم بنابراین در حال حاضر نمی توانم نظری بدهم.
وی تصریح کرد: برای برون رفت از چالش میراثی باید توجه کرد که شورای عالی شهرسازی و معماری از ما تأثیر می گیرد به همان اندازه که ما از این شورا تأثیر می گیریم، این پروژه نیاز به مطالعات جدی و ورود به لایه های اجتماعی دارد.
مؤمنی خاطرنشان کرد: باید بررسی کنیم که چگونه با حفظ فضا پروژه را انجام دهیم، این پروژه کلاغ پیری است که باید کمک کنیم به پایان قصه برسد اگرچه همیشه شنیده ایم قصه به پایان می رسد و کلاغ نمی رسد.
وی افزود: با توجه به طولانی بودن زمان پروژه دیگر زمان زیادی نداریم و باید با روش های آزموده جهانی و تطبیق آن با پروژه های مشابه جهانی این پروژه را به نتیجه و سرانجام برسانیم.
بدنه شهرداری از بدنه میراث فرهنگی قوی تر و تخصصی تر است
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین با اشاره به بدهی های شهرداری قزوین بیان کرد: متأسفانه از ظرفیت های بالقوه این شهر و زیربنای فرهنگی آن برای رفع مشکلات به ویژه در پرداخت بدهی ها استفاده نشده است همه میدانیم که بدنه شهرداری از بدنه میراث فرهنگی قوی تر و تخصصی تر است، باید برنامه ریزی ها مبتنی بر هویت فرهنگی مردم انجام شود تا درآمدزایی به درستی انجام شود.
مؤمنی خاطرنشان کرد: باید علاوه بر ارتباطات ملی تعاملات و ارتباطات فراملی برقرار کرد که من می توانم کمک کنم، به دلیل نادیده گرفتن ظرفیت های فرهنگی و تاریخی شهر قزوین، این شهر و پتانسیل های آن در مجامع بین المللی دیده نمی شود.
وی افزود: قزوین جزو اولین پایتخت های کشور بوده است اما هنوز جزو iccn نیست درحالی که میراث فرهنگی ناملموس زیادی دارد، ما نمی توانیم درآمد میلیاردی داشته باشیم مگر اینکه از ظرفیت تاریخی به درستی استفاده کنیم.
ابن نامزد تصدی پست شهردار قزوین یادآور شد: زمانی به عنوان مدیرکل حریم کشور بودم و در آن زمان هرگز حریمی برای شهر قزوین به استاندار ابلاغ نکردم اما بدون توجه خودشان برای قزوین حریم ۱، ۲، ۳ تهیه کردند درحالی که معتقد بودم قزوین به حریم نیاز دارد.
در قزوین بافت تاریخی نداریم بلکه تک پلاک های تاریخی داریم
وی تأکید کرد: ما در قزوین باید عرصه داشته باشید نه حریم، چراکه بافت تاریخی نداریم بلکه تک پلاک های تاریخی داریم، من نیز به دنبال حفظ پلاک های ارزشمند و دانه های تاریخی در شهر قزوین هستم که هیچ گاه این امر محقق نشده است.
مؤمنی اظهار کرد: شما نمی توانید بافت قدیمی را از نو بسازید و ما به دنبال نوسازی نیستیم بلکه باید دانه های تاریخی حفظ شود.
نمی توانیم به خاطر میراث فرهنگی بر زندگی مردم قفل بزنیم
وی تصریح کرد: جامعه مدنی حق حیات دارد نمی توانیم به خاطر میراث فرهنگی بر زندگی مردم قفل بزنیم، مردم حیاتشان به بافت تاریخی متصل است در این میان بایستی دانه های تاریخی حفظ شود و حیات اجتماعی شهروندان موجود در آن دچار اختلال نشود.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین اظهار کرد: ضوابط حریم و بافت تاریخی مشخص است، وقتی میگوییم حریم به حیات اجتماعی مربوط است که با عرصه اثر متفاوت است، نباید با استفاده از کد واژه ها عرصه را تنگ کنیم، معنای ادبیات میراث مهم است.
وی تصریح کرد: بافت فرسوده و بافت از کارافتاده ادبیات شفافی دارد و باید مدیران به ادبیات میراثی و قانون های این حیطه آشنا باشند تا شهری آباد و آزاد و شاداب داشته باشیم.
مؤمنی تأکید کرد: بافت فرسوده را باید بررسی کنیم که چند درصد قابل احیا است برای مثال اگر فردی پا نداشته باشد زانوی مصنوعی دردش را درمان نمی کند زمانی زانوی مصنوعی کاربرد دارد که بخشی از پا وجود داشته باشد.
وی عنوان کرد: قانون میراث شفاف است اما اگر کسی قانون را نشناسد با همه ازجمله شهرداری، سازمان راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و سایر ارگان ها درگیر می شود این نشانه عدم شناخت قانون است.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین با اشاره به اهمیت باغستان سنتی قزوین گفت: باغستان دو وجه دارد یک مورد وجه میراث مادی و وجه دیگر میراث فرهنگی ناملموس است؛ چراکه دانش سنتی، هدایت آب و همزیستی مسالمت آمیز میان مردم جامعه در این باغ ها بی نظیر است.
وی تأکید کرد: باید روح باغستان را در برنامه ریزی ها لحاظ کنیم؛ چراکه باغداران خودشان مشارکت کنندگان در حفظ آن خواهند شد،. باید به مردمی که از باغستان کسب درآمد می کنند اجازه ایجاد فرصت داد، ایجاد و احیا چاه خانه برای حیات باغستان ضروری است.
مؤمنی با اشاره به سرمایه گذاری در شهر قزوین، گفت: زیرساخت های قزوین فرهنگی و تاریخی است و سرمایه گذاری ها در آن باید مبتنی برای تاریخ و فرهنگ باشد علاوه بر آن قزوین ظرفیت خوبی در حوزه درمان دارد و می توان به گردشگری درمانی و سلامت ورود کنیم و از این طریق می توانیم گردشگران را به شهر هدایت کنیم.
کمک به جذب اعتبارات از طریق اتصال به شبکه های بین المللی، فرصت سازی برای استفاده از ظرفیت های موجود قزوین، توجه به سرمایه گذاری فرهنگی در قزوین ازجمله مباحث مطرح شده توسط این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بود
به گزارش ایسنا، مؤمنی در ارائه برنامه های خود صرفا به مباحث میراث فرهنگی پرداخت و دیگر مسائل مدیریت شهری ازجمله پروژه های عمرانی، پسماند و سایر موارد هیچ اشاره ای نکرد، همچنین در ارائه برنامه از کلمات انگلیسی استفاده می کرد و معتقد بود که زبان انگلیسی کار را راحت کرده است و بهتر از زبان عربی است که ما استفاده می کنیم همین امر واکنش برخی از اعضای شورا را به همراه داشت و به اتفاق گفتند که اگر شما شهردار شوید ما باید یک دیکشنری کنار خودمان بگذاریم.
احد چگینی با استقبال از مؤمنی خود را همکلاسی و دوست خانوادگی مؤمنی معرفی کرد، عبدالرزاقی در واکنش به این استقبال گفت: «پس همه فامیلاتون را آوردید؟» که چگینی در پاسخ گفت: «مگر شما نیاوردید!»
انتهای پیام
به گزارش ایسنا، بعد از فرازوفرودهای فراوان از استعفای شهردار تا انتخاب سرپرست شهرداری، شورای شهر قزوین تصمیم بر انتخاب شهردار جدید برای شهر گرفت، اما از آنجایی که انتخاب شهردار قزوین برای اعضای شورا مهم و سخت است و افراد مختلفی از معاون وزیر تا فرمانداران کاندیدای شهرداری قزوین هستند.
گزینه اول آتوسا مؤمنی بود که با تأخیر یک ساعته به جلسه رسید؛ بنابراین نوبتش را به گزینه دوم رضا عسگری دادند.
باید ۱۴ رویکرد در شهرداری قزوین تغییر کند
رضا عسگری که در حال حاضر فرماندار شهرستان زنجان است با بیان اینکه دوست دارد در سال های پایانی خدمتش به قزوین خدمات ارائه بدهد با حضور در صحن شورا برنامه های خود را بیان کرد.
وی دارای کارشناسی حقوق و دانشجوی ارشد حقوق خصوصی است؛ فرمانداری شهرستان های زنجان و البرز، بخشداری مرکزی زنجان، آبیک، بویین زهرا و مدیرعاملی سازمان تاکسیرانی شهرداری قزوین و استاد دانشگاه ازجمله سوابق عسگری در سال های گذشته است.
عسگری بابیان اینکه فرصت زیادی برای جمع آوری برنامه اش نداشته است، تأکید کرد: طبق تحقیقاتی که انجام دادم برای اینکه خدمات مطلوب و تأثیرگذاری به مردم ارائه دهیم باید ۱۴ رویکرد در شهرداری قزوین تغییر کند.
وی افزود: امروزه مجموعه مدیریت شهری نهادی فرهنگی اجتماعی است و کارکرد آن هم در همین مسیر است بنابراین با توجه به مخاطبین باید نگاه از مدیریت روزمره به مدیریت برنامه محور با استفاده از برنامه پنج ساله و سایر برنامه ها تغییر پیدا کند.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین خاطرنشان کرد: ما باید از مدیریت مسئله محور به مدیریت دارای مبنا تغییر و شرایطی ایجاد کنیم که در حوزه های شهری نگاهی بر مبنای علم و دانش و فناوری ایجاد شود.
وی بیان کرد: تغییر از مدیریت سنتی به مدیریت مدرن، تغییر از مدیریت غیرشفاف به مدیریت شیشه ای، تغییر از مدیریت ساخت وساز محور به مدیریت زیست مبنا، تغییر از مدیریت بسته شهری به مدیریت دموکراسی محور، تغییر از مدیریت کالبدی به مدیریت محله مبنا با توجه به ظرفیت محلات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
عسگری عنوان کرد: هر چند در شهر قزوین اقدامات زیرساختی خوبی صورت گرفته است اما در محلات کارهای زمین مانده داریم.
وی تغییر از مدیریت متفرق شهری به مدیریت یکپارچه و هماهنگ و همگرا، تغییر از مدیریت رئیس مبنا به مدیریت سازمانی مشارکت محور، تغییر از مدیریت مالی شهری به مدیریت اقتصادی، تغییر از مدیریت انفعالی بحران به مدیریت تاب آوری شهری، تغییر از مدیریت خودرو محور به مدیریت انسان محور را از دیگر رویکردهای قابل تغییر شهرداری قزوین دانست.
مناسب سازی شهر برای سالمندان و معلولان
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین تنها گزینه ای بود که در برنامه های خود به معلولین توجه داشت و تأکید کرد: برای سالمندان، زنان، کودکان و افراد دارای شرایط ویژه و نیاز به کمک خاص باید شهر را مناسب سازی کنیم.
وی افزود: در حال حاضر شهرداری پروژه هایی در حوزه های مختلف شروع کرده و پروژه محور است، طبق بررسی سند مالی ۱۳ پروژه اصلی اجرا شده شهرداری علاوه بر بدهی شهرداری به بانک شهر، ۳۶ میلیارد تومان مطالبات قطعی این پروژه ها در سیستم ثبت شده است.
شورا شرایطی مهیا کند که تکلیف پروژه ها روشن شود
عسگری بیان کرد: در واقع مطالبات بیشتر و برخی از صورت حساب ها هنوز بررسی نشده است، انتظار مردم این است که شورا شرایطی را مهیا کنید که تکلیف پروژه ها روشن شود، اگر تلاش کنیم و دست به دست هم دهیم می توان تکلیف را روشن کرد.
وی تصریح کرد: کمربندی شرق قزوین پروژه ای است که باید به سرانجام برسد، پروژه پل امام رضا(ع) با توجه به بحث های زیست محیطی و نگرانی هایی که وجود دارد باید تکمیل شود، اگر تکمیل نشود کریدور شهر ناقص می شود.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بیان کرد: پروژه های فرهنگی و ورزشی مانند تئاتر شهر، سالن های ورزشی و نواحی منفصل نیز باید موردتوجه قرار بگیرند.
پروژه شهید انصاری یک مطالبه عمومی
عسگری با اشاره به پروژه شهید انصاری تأکید کرد: این پروژه یک مطالبه عمومی است و باید تعیین تکلیف شود، می توانیم آسیب شناسی و از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم چراکه بخشی از آن تملک شده و اجرای آن نیاز شهر است می توان از تجربه خوب استان های دیگر که در بافت تاریخی از این دست پروژه ها انجام دادند استفاده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: استان هایی که بافت تاریخی دارند مانند یزد، پروژه عمرانی انجام دادند درحالی که از بافت تاریخی صیانت کردند، راه ساختند و به باغ و طبیعت توجه کردند باید با الگوبرداری از آن ها تکلیف این پروژه ها را روشن کنیم چراکه رها کردن این پروژه ها جز ناامیدی مردم چیزی در پی ندارد.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بیان کرد: حوزه درآمدی شهرداری قزوین امسال شرایط مناسبی ندارد، در حدود ۲۵ درصد بودجه محقق شده و ۲۹ درصد در حوزه عمرانی پیشرفت داشتیم، اما درآمد ۲۴ درصد است و می توان گفت درآمد در شهرداری زیر ۳۰ درصد محقق شده است.
وی بیان کرد: برای پرداخت حقوق و مسائل جاری مشکلاتی ایجاد شده است درحالی که در قانون ۴۴ کد درآمدی برای شهرداری ها پیش بینی شده است که قابلیت ایجاد درآمد دارند.
عسگری بیان کرد: در اغلب شهرداری ها کمتر از پنج کد فعال کردند یعنی ظرفیت مناسبی برای ایجاد درآمد داریم که غفلت کردیم در قزوین کدهای بیشتری استفاده شده اما هنوز کدهای قابل استفاده دیگری وجود دارد.
وی عنوان کرد: شهرداری ها نگاهشان ارزش افزوده است در قزوین شاید کمتر از ۵۰ درصد است، در قزوین کد درآمدی اختصاصی داریم که باید فعال کنیم و با استفاده از آن می توانیم ظرفیت بهتری ایجاد کنیم.
پرداخت معوقات پیمانکاران اولویت اساسی شهرداری قزوین است
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین اظهار کرد: پرداخت معوقات و مطالبات پیمانکاران اولویت اساسی امروز شهرداری قزوین است، نسبت به بخشی از درآمدها و مطالبات شهرداری از شهروندان مانند فروش خدمات و عوارض ها کم توجهی شده است.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین افزود: ۵۰ درصد بدهی به بانک شهر را می توانیم از بند «و» استفاده کنیم، در قانون پیش بینی شده است کسانی که به بانک ها بدهی دارند و از دولتی ها طلبکارند می توانند تهاتر کنند؛ با توجه به بدهی بانک شهر به بانک مرکزی می توان از ظرفیت قانونی به درستی استفاده کرد.
شهردار باید کف میدانی باشد
وی تأکید کرد: شهردار باید ۲۴ ساعته کار و از ظرفیت محلات استفاده کند تا مردم در عرصه های مختلف مشارکت داشته باشند، شهردار باید کف میدانی باشد در محلات حضور داشته باشد و نگاه جهادی داشته باشد.
عسگری با اشاره به بازآفرینی شهری، یادآور شد: در قزوین ۵۰۰ هکتار بافت ناکارآمد شهری داریم که ۵۰ درصد آن در مرکز استان است، بخشی از این بافت ارزشمند و تاریخی است و می تواند تولید ثروت داشته باشد، می توانیم بخشی از هویت تاریخی را حفظ و احیای کنیم و به تبع آن می توانیم از این ظرفیت درآمد و جذب گردشگر داشته باشیم.
وی افزود: پاک دستی اصل مورد توجه است باید بر کار شهردار نظارت باشد، آماده ام لیست اموالم را به صورت مستمر اعلام کنم.
نگاه تکریم به مردم، مدیر مردمی، راه اندازی میز خدمت در محلات، حل مشکلات مردم در محلات، جذب سرمایه گذاران، تسریع در بهره برداری از طرح های کلان توسعه و تقویت صنایع دستی، برون سپاری از دیگر برنامه های این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بود.
شهردار و شورای شهر در یک هرم هستند
گزینه دوم که برای ارائه برنامه های خود در صحن شورا حاضر شد، آتوسا مؤمنی معاون سابق میراث فرهنگی و گردشگری بود.
وی دارای دکترای باستان شناسی از روسیه، دکترای تاریخ از تاجیکستان و فوق دکترای منظر فرهنگی و معماری از استرالیا است، و معاونت جهاد دانشگاهی قزوین، مدیرکل ثبت آثار تاریخی کشور در حوزه حریم و ثبت آثار تاریخی، نمایندگی یونسکو، عضویت در شورای عالی معماری و شهرسازی و تدریس در دانشگاه های مختلف جهان را در کارنامه خود دارد.
با توجه به اینکه مؤمنی اولین خانم نامزد تصدی پست شهردار قزوین بود، پیش از حضور وی در صحن برخی از آقایان اعضای شورا از حضور زنان به عنوان نامزد استقبال نکردند و شهرداری را کاری مردانه دانستند.
مؤمنی پس از حضور در صحن شورا با بیان اینکه ساعت سه اطلاع پیدا کردم که ساعت هفت باید برای ارائه برنامه بیایم، تصریح کرد: با توجه به اینکه از تهران آمدم زمانی برای تهیه برنامه نداشتم اما اعتقاد دارم که حضور در شهرداری به عنوان کاندید به برنامه نیاز ندارد.
وی افزود: اینجا پارلمان شهری است و این جامعه منتخب مصوباتی دارد، شهردار باید به این مصوبات عمل کند در واقع شهردار و شورای شهر در یک هرم هستند که شهردار در رأس هرم قرار دارد.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بیان کرد: قزوین دارای تاریخ و تمدن و محل گذار از روستانشینی به شهرنشینی است، سابقه دیرینی در شهرنشینی داریم و پایه آن از بویین زهرا آغاز شده است.
وی اظهار کرد: قزوین شهری تاریخی و فرهنگی است و در مدیریت شهری غالب فعالیت ها باید با تقویت بنیه فرهنگی و توجه به میراث تاریخی صورت بگیرد، اگر چه در مشهد به دنیا آمدم اما زمان کودکی تا جوانی ام را در قزوین گذراندم و با کوچه به کوچه این شهر آشنایی دارم.
میراث فرهنگی نباید چوب لای چرخ پروژه شهید انصاری بگذارد
مؤمنی با اشاره به پروژه شهید انصاری گفت: از روز اول پروژه در جریان کار این پروژه هستم، زمانی که عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی بودم این پروژه را از استاندار وقت پیگیری و خواستم مدیرکل میراث فرهنگی انتخاب شود که استاندار قبول کرد و انجام شد.
وی افزود: باید توجه کنیم که میراث فرهنگی باید تسهیل گر باشد نه چوب لای چرخ این پروژه نیز خارج از این موضوع نیست.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین اظهار کرد: این پروژه بسیار پیچیده است و نیاز به پاسخ یک فرد ندارد بلکه نیاز به رجوع به تجارب بین المللی دارد، نیازمند مطالعات جدی در بافت این محدوده هستیم بنابراین در حال حاضر نمی توانم نظری بدهم.
وی تصریح کرد: برای برون رفت از چالش میراثی باید توجه کرد که شورای عالی شهرسازی و معماری از ما تأثیر می گیرد به همان اندازه که ما از این شورا تأثیر می گیریم، این پروژه نیاز به مطالعات جدی و ورود به لایه های اجتماعی دارد.
مؤمنی خاطرنشان کرد: باید بررسی کنیم که چگونه با حفظ فضا پروژه را انجام دهیم، این پروژه کلاغ پیری است که باید کمک کنیم به پایان قصه برسد اگرچه همیشه شنیده ایم قصه به پایان می رسد و کلاغ نمی رسد.
وی افزود: با توجه به طولانی بودن زمان پروژه دیگر زمان زیادی نداریم و باید با روش های آزموده جهانی و تطبیق آن با پروژه های مشابه جهانی این پروژه را به نتیجه و سرانجام برسانیم.
بدنه شهرداری از بدنه میراث فرهنگی قوی تر و تخصصی تر است
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین با اشاره به بدهی های شهرداری قزوین بیان کرد: متأسفانه از ظرفیت های بالقوه این شهر و زیربنای فرهنگی آن برای رفع مشکلات به ویژه در پرداخت بدهی ها استفاده نشده است همه میدانیم که بدنه شهرداری از بدنه میراث فرهنگی قوی تر و تخصصی تر است، باید برنامه ریزی ها مبتنی بر هویت فرهنگی مردم انجام شود تا درآمدزایی به درستی انجام شود.
مؤمنی خاطرنشان کرد: باید علاوه بر ارتباطات ملی تعاملات و ارتباطات فراملی برقرار کرد که من می توانم کمک کنم، به دلیل نادیده گرفتن ظرفیت های فرهنگی و تاریخی شهر قزوین، این شهر و پتانسیل های آن در مجامع بین المللی دیده نمی شود.
وی افزود: قزوین جزو اولین پایتخت های کشور بوده است اما هنوز جزو iccn نیست درحالی که میراث فرهنگی ناملموس زیادی دارد، ما نمی توانیم درآمد میلیاردی داشته باشیم مگر اینکه از ظرفیت تاریخی به درستی استفاده کنیم.
ابن نامزد تصدی پست شهردار قزوین یادآور شد: زمانی به عنوان مدیرکل حریم کشور بودم و در آن زمان هرگز حریمی برای شهر قزوین به استاندار ابلاغ نکردم اما بدون توجه خودشان برای قزوین حریم ۱، ۲، ۳ تهیه کردند درحالی که معتقد بودم قزوین به حریم نیاز دارد.
در قزوین بافت تاریخی نداریم بلکه تک پلاک های تاریخی داریم
وی تأکید کرد: ما در قزوین باید عرصه داشته باشید نه حریم، چراکه بافت تاریخی نداریم بلکه تک پلاک های تاریخی داریم، من نیز به دنبال حفظ پلاک های ارزشمند و دانه های تاریخی در شهر قزوین هستم که هیچ گاه این امر محقق نشده است.
مؤمنی اظهار کرد: شما نمی توانید بافت قدیمی را از نو بسازید و ما به دنبال نوسازی نیستیم بلکه باید دانه های تاریخی حفظ شود.
نمی توانیم به خاطر میراث فرهنگی بر زندگی مردم قفل بزنیم
وی تصریح کرد: جامعه مدنی حق حیات دارد نمی توانیم به خاطر میراث فرهنگی بر زندگی مردم قفل بزنیم، مردم حیاتشان به بافت تاریخی متصل است در این میان بایستی دانه های تاریخی حفظ شود و حیات اجتماعی شهروندان موجود در آن دچار اختلال نشود.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین اظهار کرد: ضوابط حریم و بافت تاریخی مشخص است، وقتی میگوییم حریم به حیات اجتماعی مربوط است که با عرصه اثر متفاوت است، نباید با استفاده از کد واژه ها عرصه را تنگ کنیم، معنای ادبیات میراث مهم است.
وی تصریح کرد: بافت فرسوده و بافت از کارافتاده ادبیات شفافی دارد و باید مدیران به ادبیات میراثی و قانون های این حیطه آشنا باشند تا شهری آباد و آزاد و شاداب داشته باشیم.
مؤمنی تأکید کرد: بافت فرسوده را باید بررسی کنیم که چند درصد قابل احیا است برای مثال اگر فردی پا نداشته باشد زانوی مصنوعی دردش را درمان نمی کند زمانی زانوی مصنوعی کاربرد دارد که بخشی از پا وجود داشته باشد.
وی عنوان کرد: قانون میراث شفاف است اما اگر کسی قانون را نشناسد با همه ازجمله شهرداری، سازمان راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و سایر ارگان ها درگیر می شود این نشانه عدم شناخت قانون است.
این نامزد تصدی پست شهردار قزوین با اشاره به اهمیت باغستان سنتی قزوین گفت: باغستان دو وجه دارد یک مورد وجه میراث مادی و وجه دیگر میراث فرهنگی ناملموس است؛ چراکه دانش سنتی، هدایت آب و همزیستی مسالمت آمیز میان مردم جامعه در این باغ ها بی نظیر است.
وی تأکید کرد: باید روح باغستان را در برنامه ریزی ها لحاظ کنیم؛ چراکه باغداران خودشان مشارکت کنندگان در حفظ آن خواهند شد،. باید به مردمی که از باغستان کسب درآمد می کنند اجازه ایجاد فرصت داد، ایجاد و احیا چاه خانه برای حیات باغستان ضروری است.
مؤمنی با اشاره به سرمایه گذاری در شهر قزوین، گفت: زیرساخت های قزوین فرهنگی و تاریخی است و سرمایه گذاری ها در آن باید مبتنی برای تاریخ و فرهنگ باشد علاوه بر آن قزوین ظرفیت خوبی در حوزه درمان دارد و می توان به گردشگری درمانی و سلامت ورود کنیم و از این طریق می توانیم گردشگران را به شهر هدایت کنیم.
کمک به جذب اعتبارات از طریق اتصال به شبکه های بین المللی، فرصت سازی برای استفاده از ظرفیت های موجود قزوین، توجه به سرمایه گذاری فرهنگی در قزوین ازجمله مباحث مطرح شده توسط این نامزد تصدی پست شهردار قزوین بود
به گزارش ایسنا، مؤمنی در ارائه برنامه های خود صرفا به مباحث میراث فرهنگی پرداخت و دیگر مسائل مدیریت شهری ازجمله پروژه های عمرانی، پسماند و سایر موارد هیچ اشاره ای نکرد، همچنین در ارائه برنامه از کلمات انگلیسی استفاده می کرد و معتقد بود که زبان انگلیسی کار را راحت کرده است و بهتر از زبان عربی است که ما استفاده می کنیم همین امر واکنش برخی از اعضای شورا را به همراه داشت و به اتفاق گفتند که اگر شما شهردار شوید ما باید یک دیکشنری کنار خودمان بگذاریم.
احد چگینی با استقبال از مؤمنی خود را همکلاسی و دوست خانوادگی مؤمنی معرفی کرد، عبدالرزاقی در واکنش به این استقبال گفت: «پس همه فامیلاتون را آوردید؟» که چگینی در پاسخ گفت: «مگر شما نیاوردید!»
انتهای پیام
پرسش و پاسخ در
از تغییر رویکردها تا کلاغی که به خانه نرسید
گفتگو با هوش مصنوعی