وقتی قریحه هنر به اشیا جان می بخشد / کارآفرینی بانوی لامردی با سفال



به گزارش خبرگزاری فارس از لامرد، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کلام مقام معظم رهبری این چنین آمده است که آثار تاریخی و باستانی نشان دهنده اوج هنر معماری در میان این مردم در طول تاریخ گذشته است. این ها چیز هایی است که گذشته تاریخی یک ملت را رنگ و رونق می بخشد و مردم می توانند گذشته، تاریخ و ریشه های خود را پیدا کنند.

سفالگری هنر و صنعتی دیرین در ایران است که امروز کمتر مورد استقبال قرار می گیرد، لازم است استفاده از این محصولات به عنوان ابزار و اشیای ضروری زندگی بین مردم فرهنگ سازی و پای آن دوباره به زندگی ما باز شود.

سفالگری به عنوان هنری سنتی اصول فنی خود را از گذشته های دور تا به امروز حفظ کرده است و نه تنها زندگی اجتماعی دوران های مختلفی از تاریخ را نشان می دهد بلکه ابزاری برای شناساندن تمدن اقوام مختلف بشری در طول تاریخ بوده، هرملتی از اشکال و نشانه های مربوط به دوره خود برای تزئین سفال بهره گرفته است.

صدیقه اسدی سفالگر لامردی در گفت وگو با خبرنگار لامرد، گفت: از سال ۹۷ با راه اندازی یک کارگاه مشغول به کار و تولید مصنوعات سفالی شدم.

وی با اشاره به سختی و ظرافت کار سفال، افزود: اولین گام سفالگری، تهیه گل مناسب است و با انجام آزمایش گل رس مناسب سفال و دارای کیفیت را به صورت خاک و کلوخه به کارگاه منتقل میکنیم و پس از کوبیده شدن و رد شدن از الک، درون حوضچه های مخصوص ریخته می شود که پس از خیساندن و ته نشین شدن سنگ ریزه و شن، گل را به صورت دوغاب به حوضچه دوم منتقل می کنند.

اسدی با اشاره به اینکه آب اضافی دوغاب در این مرحله تبخیر شده و برای دستیابی به کیفیت مطلوب، آماده کار برای سفال است، ادامه داد: با این گل ساخت کوزه، خمره آب، انواع گلدان و … آماده و در بخش نگهداری منتقل شده تا پس از جمع آوری در کوره پخت قرار گیرد.

این سفالگر لامردی بیان کرد: در این کارگاه سفال ۶ نفر مشغول به کار شدند که خداروشکر ۶ تن از این افراد خودشان کارگاه خانگی راه اندازی کردند و ۲ نفر دیگر نیز به کودکان در مهد ها سفال را آموزش میدهند.

وی از کسب درآمد خوب از این شغل سخن می گوید و معتقد است که با حمایت مسئولان قطعا می تواند موجب رونق درآمد و گردشگری این شغل در این منطقه باشد.

اسدی تصریح کرد: در شرایط کنونی و سالجاری که به نام مانع زدایی ها نامگذاری شده، میطلبد، مسئولان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از این کارگاه حمایت های لازم را انجام دهند تا این هنر دستی کهن به فراموشی سپرده نشود و رونق بگیرد.

این بانوی لامردی با اشاره به موقعیت شهرستان لامرد به دریا و بندر، تصریح کرد: ایجاد یک اقامتگاه بومگردی و راه اندازی یک مکان برای فروش و کسب درآمد می تواند هم اشتغال و رونق گردشگری در این منطقه را بالا ببرد.

انتهای پیام/ن/س
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «وقتی قریحه هنر به اشیا جان می بخشد / کارآفرینی بانوی لامردی با سفال» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.