وجود یک هزار و ۵۱۳ پروژه نیمه تمام در چهارمحال و بختیاری



رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: یک هزار و ۵۱۳ پروژه نیمه تمام اعتباری بالغ بر چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارند که عمده آن ها استانی است.

به گزارش ایسنا - طهمورث الیاسی ۳۱ مردادماه در جلسه مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه و ستاد اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری که با حضور محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در شهرکرد برگزار شد، اظهار کرد: استان دارای ظرفیت های بسیاری در زمینه کشاورزی، صنعتی و گردشگری است.

وی افزود: یکی از مهم ترین ویژگی استان بخش گردشگری است که به عنوان ذخیره گاه زیست استان مطرح است.

الیاسی بیان کرد: علی رغم ویژگی های خوب، استان از تنگناهایی رنج می برد که دلیل آن شرایط توپوگرافی منطقه و مخاطرات طبیعی است.

وی با اشاره به کاهش نرخ بیکاری استان، تصریح کرد: نرخ بیکاری سال ۹۶، ۱۹٫۱ درصد بوده که باید به ۹ درصد کاهش دهیم، بایستی ۵۰ هزار شغل با سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومان فراهم شود.

الیاسی گفت: یک هزار و ۵۱۳ پروژه نیمه تمام اعتباری بالغ بر چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارند که عمده آن ها استانی است.

وی بیان کرد: با برنامه ریزی هایی که از سوی دستگاه های اجرایی در سال ۹۸ انجام شده، ۲۴ پروژه مصوب شد که دنبال می شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان افزود: خوشبختانه ۱۰۰ درصد درآمدهای استان محقق شده و در این زمینه جزء ۶ استان کشور هستیم که مازاد درآمد داشته ایم.

وی رفع مشکل پروژه بن- بروجن، کمک به اتصال استان به شبکه ریلی و … را از جمله درخواست های استان دانست.

در ادامه این جلسه آیت الله احمدی، رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در جلساتی که با ستاد اقتصاد مقاومتی استان تشکیل شد یکی از مصوبات مهم، تأمین منابع مالی بنگاه های کوچک با پیشرفت فیزیکی بالا است که ۴۴ طرح احصا شد و پیشنهاد می شود این اعتبار از منابع مالی تأمین ریالی صندوق توسعه تخصیص یابد.

وی ادامه داد: پیشنهاد می شود تسهیل سرمایه گذاری در یکی از شهرک های استان اتفاق بیفتد که از جمله می توان شرایط ویژه را برای پرداخت قیمت زمین و برق ایجاد کرد تا شاهد تحرک در سرمایه گذاری و اشتغال باشیم.

احمدی در خصوص معافیت مالیاتی به عنوان مشوق تولید، بیان کرد: سال هاست پیگیر معافیت مالیاتی تولیدکنندگان در استان کمتر برخوردار چهارمحال و بختیاری هستیم که این پیگیری ها راه به جایی نبرده است.

وی با اشاره به طولانی شدن زمان تأمین آب طرح های صنعتی و کشاورزی، گفت: این مهم به سبب خشکیدگی دشت های استان و محدودیت برداشت آب، موجب رکود طرح های صنعتی شده است.

رئیس اتاق بازرگانی استان در ادامه تأکید کرد: در دو شهرک صنعتی مهم استان یعنی شهرکرد و سفیددشت پیشنهاد استفاده از پساب شهرهای مجاور و تصفیه مطرح و در دستور کار قرار گرفت اما این طرح به دلیل نبود اعتبارات، مسکوت مانده است.

احمدی در پایان به برخی دیگر از مشکلات مسیر توسعه استان، تصریح کرد: کمبود آزادراه و بزرگراه، نبود راه آهن، طولانی شدن روند بررسی و تصویب طرح های گردشگری در شورای عالی معماری و شهرسازی، طرح های توسعه باغات در اراضی شیبدار، عدم تکمیل و بهره برداری از پروژه های آب رسانی به مناطق مسکونی از جمله مشکلات استان هستند.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در وجود یک هزار و ۵۱۳ پروژه نیمه تمام در چهارمحال و بختیاری

گفتگو با هوش مصنوعی