کرونا اقتصاد گردشگری اردبیل را فلج کرد / وقتی وعده ها با عمل مسئولین همخوانی ندارد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، اردبیل به دلیل داشتن قابلیت های گردشگری و طبیعی سالانه مقصد گردشگران داخلی وخارجی بوده که با به صدا در آمدن زنگ خطر کرونا در کشور مراکز گردشگری استان اردبیل خالی از مسافر شده است و کسب وکارها را با اخلال روبرو کرده است، اخلالی که زیان های غیرقابل جبرانی به صنعت گردشگری استان وارد کرده است.

درحالیکه قبل از شیوع کرونا بسیاری از مسئولین از برنامه ریزی جهت شکوفایی گردشگری اردبیل و ایستادن در قله گردشگری سخن به میان می آوردند، اما اکنون با قرار گرفتن استان در وضعیت قرمز به جهت نبود گردشگر مراکز گردشگری استان به سمت و سوی تعدیل نیرو و تعطیلی کشیده شد و معادله برنامه های گردشگری را که یکی از محورهای اصلی توسعه در استان اردبیل است دچار تغییر کرد.

با وجود اینکه تمامی کسب وکارهایی که از کرونا آسیب دیده بودند، به کار خود برگشتند، ولی مراکز و تاسیسات گردشگری به علت محدودیت های کرونایی هنوز نتوانسته اند به حالت عادی خود برگردند و از آنجایی که وضعیت اشتغال در حوزه گردشگری به حالت عادی برنگشته، واحدهای گردشگری نمی توانند با گرفتن وام جدیدی به بدهی ها و کسری های قبلی خود خاتمه دهند و شاید بتوان گفت در این میان بیشترین زیان از شیوع کرونا به صنعت گردشگری تحمیل شد.

تصمیم های حمایتی از بخش گردشگری کافی نیست

وضعیت پیش آمده در صنعت گردشگری رئیس جامعه هتلداران استان اردبیل را نیز به سخن آورد و با بیان ایکه دولت ادعای حمایت از صنعت گردشگری را جار می زند اما حتی نمی تواند از پرداخت حقوق نیروهای خود بر بیاید، اظهار داشت: به دنبال شیوع بیماری کرونا صنعت گردشگری بزرگترین ضربه را متحمل شده است که تصمیم های حمایتی نیز از این صنعت قابل قبول و کافی نبوده است و همچنان فعالان این عرصه چشم انتظار مساعدت های مسئولان امر هستند.

جعفر بذری با بیان اینکه رفتار یک بام و دو هوای مسئولان امر و متولیان حوزه گردشگری جهت تعطیلی آبدرمانی سبلان و هتل لاله بسیار تامل برانگیز است، گفت: تعطیلی دو مجموعه گردشگری هتل بین المللی لاله و آبدرمانی سبلان برند گردشگری سرعین را تحت تاثیر خود قرار می دهد و عملا چوب حراج به آبروی صنعت گردشگری استان زده می شود.

وی افزود تعطیلی هتل لاله سرعین و آبدرمانی سبلان حرکتی بسیار عجیب و بیشتر سیاسی است که رفع تکلیف کردن برای عدم مدیریت و ضعف در اداره زیر مجموعه ها تنها دلیلی می تواند برای این برنامه ریزی و تصمیم غیرمنطقی باشد.

به دنبال تعطیلی مراکز گردشگری و تعدیل نیرو در آن ها نیستیم

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل نیز در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل در رابطه به تعطیلی و تعدیل نیرو در مراکز گردشگری اقامتی استان اظهار داشت: ما بدنبال ارتقا سطح مجموعه هاگردشگری هستیم و هیچگونه سخنی مبنی بر تعطیلی این مراکز به میان نیامده است.

فلاحی با اشاره به اینکه پیگیری های لازم برای ارائه تسهیلات حمایتی به فعالان حوزه گردشگری و کسب و کارهای متضرر در اولویت قرار دارد، تصریح کرد: با شیوع کرونا شاهد کاهش شدید گردشگر از اسفندماه و رسیدن آمار به صفر در این خصوص بودیم که خسارات و آسیب های بسیاری بر صنعت گردشگری و واحدهای مرتبط با این صنعت وارد آمد و با توجه به اینکه صنعت گردشگری در مناطق مختلف استان به ویژه در سرعین غالب است و تعطیلی مشاغل مشکلات معیشتی و اقتصادی بسیاری برای مردم آن منطقه بندبال دارد که حمایت از آنان امری ضروری است.

وی با بیان اینکه آبگرم معدنی سبلان و هتل لاله سرعین از مجموعه های مهم اقامتی و گردشگری استان بوده، افزود: مجدانه پیگیر شرایطی هستیم که این مجموعه ها بدون تعطیلی و با کمترین آسیب به فعالیت های خود ادامه دهند.

تمامی مجموعه های گردشگری با رعایت پروتکل ها فعال هستند

معاون بهره برداری شرکت توسعه گردشگری ایران نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تمامی مجموعه های گردشگری همچنان با تلاش مضاعف و رعایت دقیق اصول و پروتکل های بهداشتی در حال خدمت رسانی به میهمانان و گردشگران هستند.

مجید قلیچ خانی بیان کرد: شرکت توسعه گردشگری با وجود شرایط بحرانی حاکم بر صنعت گردشگری که همواره بصورت درآمد-هزینه اداره می شود، تاکنون هیچ یک از مجموعه های گردشگری تحت پوشش خود در سطح کشور را تعطیل نکرده است.

وی با بیان اینکه شرکت توسعه گردشگری به عنوان یک بنگاه اقتصادی هیچ بودجه ای از محل منابع عمومی دولت دریافت نمی کند، گفت: هیچ تصمیم و نیتی برای تعطیلی و یا تعدیل نیرو در هتل لاله و آبدرمانی سبلان نداریم و در فکر توسعه و پیشرفت این دو مجموعه هستیم.

گردشگری بیشترین و مهمترین دلیل روی پا ایستادن و توسعه یافتگی استان اردبیل است که اکنون با طولانی شدن شرایط کرونایی حاکم، صنعت گردشگری متحمل خسارت هنگفتی شده که تأثیرات آن نیز به این زودی رفع نخواهد شد.

چنانچه حمایت ها در این زمینه به شکل واقعی انجام نگیرد تاثیرات منفی این ویروس صنعت گردشگری استان را با خسارات جبران ناپذیری روبرو خواهد کرد که ارتقای تعاملات و همکاری های بخش دولتی و خصوصی لازمه ی این امر است و ما امید داریم مسئولین امر با اندیشیدن چاره ای بتوانند به تحقق شعار اردبیل ۱۴۰۰ بر قله گردشگری دست یابند.

نسرین آذرکیش

انتهای پیام/۱۳۱/ی
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کرونا اقتصاد گردشگری اردبیل را فلج کرد / وقتی وعده ها با عمل مسئولین همخوانی ندارد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.