بدهی ۷۰ میلیارد تومانی بخش های مختلف به شرکت توزیع برق زنجان



به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، علیرضا علیزاده امروز در جمع خبرنگاران با تبریک ایام پیش رو از جمله روز ملی شدن صنعت برق در کشور و با اشاره به این که زندگی امروزی بدون صنعت برق میسر نیست، اظهار داشت: صنعت برق به عنوان صنعت زیر بنای کشور است و نقش حساسی در توسعه صنعتی، رونق اقتصادی و رفاه اجتماعی بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه امسال به عنوان سال رونق تولید نام گذاری شده و ما باید تمام تلاشمان را در راستای پیشبرد اهداف به کار گیریم، افزود: صنعت برق یکی از مهمترین زیر ساخت های تولید و بخش کشاورزی است و قطعا این شرکت وظیفه سنگینی بر عهده دارد.

به گفته مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان در شرکت توزیع برق استان نزدیک به ۴۴۶ هزار مشترک اعم از شهری و روستایی وجود دارد که ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۱۰۰ درصد جمعیت بالای ۱۰ خانوار روستایی از این انرژی برخوردارند.

وی بیشترین میزان استفاده برق را توسط بخش صنعت با ۵۲ درصد و کشاورزی با ۱۹ درصد اعلام کرد و افزود: عمده انرژی صرف بخش مولد میشود که بستر مناسبی برای رونق تولید است.

شبکه توزیع برق

علیزاده با اعلام اینکه در سطح استان ۱۴ هزار و ۱۱۸ کیلومتر شبکه توزیع برق گسترده است، گفت: تعداد پست های برق موجود ۱۹ هزار و ۸۲۱ دستگاه با ظرفیت ۱۵۰۰ مگا ولت آمپر است و در کل استان زنجان ۴۴۵ هزار و ۶۷۴ مشترک برق وجود دارد که تمام ۵ تعرفه را ساپورت می کنند و از کل ۹۱۴ روستای استان ۸۹۳ روستا بهره مند از انرژی برق هستند.

وی سال هدف را سال ۱۴۰۴ اعلام کرد و یادآور شد: در این سال، هدف این شرکت رسیدن به ۱۴۰ دقیقه خاموشی برای هر مشترک در سال است به عبارتی باید میزان خاموشی برای هر مشترک در حال حاضر از ۳۴۰ دقیقه در سال یا ۰٫۹ دقیقه برای هر مشترک در روز به زیر ۰٫۴ دقیقه برسد ضمن اینکه باید این نکته را یادآور شد که زنجان زیر متوسط کشوری که ۶۰۰ دقیقه خاموشی در سال دارد، خاموشی را تجربه می کند.

به بیان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان در سال ۱۴۰۴ باید بر اساس رقم موجود خاموشی سالانه زیر ۱۴۰ دقیقه و درصد حضور متقاضیان به شرکت به صفر و میزان خاموشی در روز به ۰٫۴ درصد برسد.

وی متوسط مصرف برق خانگی را در زنجان پایین تر از شاخص کشوری اعلام کرد و گفت: در مناطقی با خصوصیات اقلیمی یکسان زنجان مصرف برق کمتری دارد که از این بابت از مردم استان برای این همراهی تشکر و قدردانی می کنم.

علیزاده با اشاره به وضعیت مصرف و تعداد مشترکین بخش های مختلف خاطر نشان کرد: بخش خانگی با این که ۸۱ درصد مشترکین را شامل می شوند اما ۱۸ درصد مصرف دارد، از طرفی بخش صنعت با این که ۰٫۷ مشترکین را شامل می شود اما ۵۲ درصد مصرف انرژی دارد و بخش کشاورزی با ۱٫۹ درصد مشترک ۱۹ درصد مصرف کننده انرژی برق و به نحوی تولید کننده سایر محصولات است.

هوشمندسازی

به گفته وی یکی از برنامه های این شرکت در سال جاری هوشمند سازی است برای این امر نیز در حال حاضر ۲۴۲ دستگاه نصب شده است که به صورت کنترل از راه دور از مرکز دیسپاچینگ زنجان کنترل می شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان افزود: در بحث فهام فرا سامانه هوشمند انرژی الکتریکی، علاوه بر شرکت توزیع برق زنجان پایگاه ۷ داده استان های شمالغرب کشور پشتیبانی می شود و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده ۳ هزار و ۶۰۰ دستگاه هوشمند نصب می شود.

وی با اشاره به این که وزارت نیرو در کاهش مصرف برق در زمان پیک مصرف تشویقاتی در نظر گرفته است، گفت: از اول اردیبهشت ماه سال جاری افزایش ۷ درصد تعرفه برای کل مشترکین در حال اجراست زیرا ۴ ماه برای استان پیک مصرف برق وجود دارد که اگر مشترکین در مصرف صرفه جویی نداشته باشند جریمه می شوند و اگر در الگوی مصرف صرفه جویی کنند کاهش هزینه ها را خواهند داشت به عبارتی اگر حدود ۱۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند به اندازه ۲۰ درصد صورت حساب کاهش خواهد یافت.

علیزاده گفت: در تابستان ۹۸ پیک مصرف بار وجود خواهد داشت زیرا به مدت کوتاه حدود ۳۰۰ ساعت از کل ساعات طول سال میزان مصرف انرژی بیشتر از میزان تولید کشوری است و نیاز به استفاده درست و مدیریت شده دارد و انتظار داریم تمام مشترکین از بحث تشویقات استفاده کنند.

تشویق های ویژه

وی با اشاره به این که در بخش کشاورزی نیز تشویق های ویژه ای برای کاهش مصرف در زمان پیک بار در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: اگر کشاورزان ۴ ساعت زمان پیک بار را استفاده نکنند می توانند ۲۰ ساعت بعدی شبانه روز را انرژی برق را رایگان مصرف کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان به صرفه جویی بخش صنعت استان در سال گذشته در زمان پیک مصرف برق اشاره کرد و گفت: سال گذشته بخش صنعت به دلیل کاهش مصرف در زمان پیک بار ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان پاداش دریافت کرد.

وی با بیان این که بخش های مختلف ۷۰ میلیارد تومان به این شرکت بدهی دارند، اظهار داشت: ۲۸ میلیارد تومان این طلب مربوط به بخش صنایع و ۲۲ میلیارد تومان طلب نیز در ارتباط با ارگان ها، ادارات و دستگاه های دولتی است.

به گفته علیزاده در سطح استان زنجان ۱ هزار و ۷۳۰ کیلومتر از شبکه برق تبدیل به کابل خودنگه دار شده است به عبارتی از ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر کل شبکه ۳۳ درصد تبدیل به کابل خودنگه دار شده است و بقیه به صورت شبکه فشار ضعیف است با این که این امر هزینه بالایی می طلبد اما بر اساس برنامه ریزی ها در سال جاری وسعت بیشتری از شبکه برق استان مجهز به کابل خودنگهدار خواهد شد.

وی به بیشترین میزان استفاده برق غیر مجاز در دو شهرستان طارم و خدابنده اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ توانستیم بیش از ۵ درصد تلفات انرژی را که به صورت انشعاب غیرمجاز بود جمع آوری کنیم و هدف ریشه کردن کردن انشعابات غیر مجاز است.

انتهای پیام/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بدهی ۷۰ میلیارد تومانی بخش های مختلف به شرکت توزیع برق زنجان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.