انتقاد از تعلل 6 ساله در اجرای طرح آبرسانی اضطراری پایتخت



به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد صادقی امروز در سیصد و هفدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران در تذکری خطاب به شرکت آب و فاضلاب استان تهران اظهار کرد: تهران به عنوان پایتخت سیاسی، اداری، اجتماعی و فرهنگی کشور، از اهمیت بالایی در پایداری ملی برخوردار است و با مرور سوابق تاریخی و جغرافیایی تهران و نواحی اطراف آن مشخص می شود که این شهر همواره در معرض خطر سوانح بزرگ، به ویژه زلزله، بوده است. بنابراین اتخاذ تدابیر ویژه برای مقابله با بحران زلزله امری ضروری است.

وی ادامه داد: براساس مطالعات سال ۲۰۰۴ دفتر همکاری های بین المللی ایران و ژاپن (جایکا)، در صورت وقوع زلزله ای شدید در تهران، با تخریب تأسیسات و تعلیق آبرسانی روبه رو خواهیم بود و حداقل در روزهای نخست، شمار زیادی از شهروندان به آب آشامیدنی دسترسی نخواهند داشت. بر همین اساس، طرح ویژه ای با عنوان «طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران» از سال ۱۳۹۷ به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسید تا در صورت بروز حوادث و سوانحی که منجر به قطع آب شرب در شبکه آبرسانی شود، شهروندان در روزهای نخست با خطر بی آبی مواجه نشوند.

صادقی تصریح کرد: براساس این طرح و با تعبیه مخازن ۱۰۰ هزار لیتری در مسیر شبکه آب شهری، آبرسانی اضطراری به محلات تهران با هدف حفظ جان شهروندان و تأمین نیازهای فوری نظیر آب شرب، خاموش کردن آتش و امدادرسانی اورژانسی، با رویکرد محله محور و در بازه زمانی ۵ ساله و با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان تهران، شهرداری تهران و سایر دستگاه ها اجرایی خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: در این طرح مقرر شده در تمامی محلات تهران مخازنی احداث شود تا در زمان بروز حادثه و قطعی آب، مردم در شعاع ۱۰۰۰ متری خود به نزدیک ترین مخزن اضطراری دسترسی داشته باشند. این مخازن عمدتا در بوستان ها و فضاهای سبز جانمایی شده اند و به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند حداقل سه شبانه روز، برای هر شهروند، با درنظر گرفتن نیاز روزانه سه لیتر، آب شرب تأمین کنند؛ به گونه ای که اگر حادثه ای مشابه زلزله بم در تهران رخ دهد، از نظر تأمین آب شرب در ۷۲ ساعت اولیه نگرانی وجود نداشته باشد.

وی افزود: با توجه به مفاد مصوبه اولیه و بازه زمانی ۵ ساله برای تجهیز تمامی محلات تهران به این مخازن، طبق گزارش دریافتی از شرکت آبفای استان تهران، تا بهمن ۱۴۰۳ (بیش از ۶ سال پس از آغاز طرح) صرفا ۲۰۱ مخزن نصب و راه اندازی شده است.

صادقی گفت: از این تعداد، تا پایان سال ۱۴۰۰ یعنی در نیمی از زمان پیش بینی شده برای اجرای طرح، تنها ۳۲ مخزن در محلات تهران نصب شده بود. همچنین طبق گزارش شرکت آبفا، عمده مخازن در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نصب شده اند و اجرای طرح در سال ۱۴۰۳ به دلایل نامعلوم مجددا متوقف شده است.

رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: برآورد تقریبی تأمین مالی این طرح حدود ۸۵۰۰ میلیارد تومان است. این برآورد، به دلیل عدم دسترسی به جداول مصرف مازاد به تفکیک کاربران خانگی و غیرخانگی و سایر آیتم های مطرح شده در مصوبات سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸، دقیقا قابل محاسبه نیست. با این حال، روشن است که مجموع مبالغ جمع آوری شده در دو سال یادشده قطعا از ۱۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته است.

صادقی خاطرنشان کرد: متأسفانه شرکت آبفا در این زمینه پاسخگو نبوده و هیچ گزارشی به شورا ارسال نکرده است. بنابراین مشخص نیست هزینه های جمع آوری شده واقعا صرف این طرح شده یا در جای دیگری هزینه شده است.

وی در پایان گفت: با توجه به تعویق در اجرای طرح، شرکت آبفا موظف است گزارشی جامع از منابع مالی تجمیعی ناشی از مصوبه شورای اسلامی شهر درباره تأمین مالی پروژه های توسعه و بازسازی تأسیسات آب و فاضلاب شهری، اجرای طرح آبرسانی اضطراری و تأمین بخشی از کسری قیمت تمام شده تعرفه خدمات آب و فاضلاب و اصلاحات بعدی آن، به همراه جزئیات هزینه کرد برای تعبیه مخازن آبرسانی اضطراری، به تفکیک سال های مالی (از آغاز اجرای طرح تاکنون) به شورای شهر ارائه کرده و اعتبار موردنیاز و بازه زمانی پیش بینی شده برای اتمام طرح را نیز اعلام کند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «انتقاد از تعلل 6 ساله در اجرای طرح آبرسانی اضطراری پایتخت» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.