ضرر ۲۵۰۰ میلیاردی شهرداری تهران به دلیل کرونا / افزایش ۴۹ درصدی پذیرش در گرمخانه ها



سید مالک حسینی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره تجمع معتادان در برخی خیابان های شهر تهران، اظهار کرد: مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر روز یکشنبه چهار اسفند ماه طی نامه ای اعلام کرد در جلسه وزارت بهداشت تصمیم گرفته شده پذیرش معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶ متوقف شود و افرادی که مشکوک به کرونا هستند در مراکز اعلام شده، قرنطینه شوند.

وی ادامه داد: ماجرا از اینجا آغاز شد و طبق برنامه قبلی تصمیم گیری شده بود که ۵ هزار نفر دیگر از معتادان متجاهر توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر از سطح شهر تهران به مراکز ماده ۱۶ منتقل شوند با این تفاصیر حداقل اتفاقی که افتاده این است که ۵ هزار نفری که پیش بینی و پاتوق های آنها شناسایی نسبی شده بود، جذب نشدند.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه افراد حاضر در مراکز ماده ۱۶ به نوعی قرنطینه هستند، گفت: آماری از تعداد افراد ترخیص شده نداریم ولی تعداد مراجعین ما به گرمخانه ها بسیار افزایش یافته است!

برخی معتادان مدعی هستند پیش از موعد از مراکز ماده ۱۶ ترخیص شده اند!

وی افزود: برخی از افرادی که در مراکز ماده ۱۶ نگهداری می شدند زودتر از موعد ترخیص شده اند البته این جزو اطلاعات غیررسمی است و از اقرار و خوداظهاری برخی از افرادی که به گرمخانه ها مراجعه کرده اند، بدست آمده است. بنده نیز در سرکشی به گرمخانه ها با چند نفر مواجه شدم که می گفتند زودتر از موعد ترخیص شده اند.

حسینی با اشاره به مرخصی گسترده زندانیان، گفت: برخی از این زندانیان یا خانواده ندارند یا از سوی خانواده پذیرش نمی شوند. این افراد نیز بخشی از مهمانان ما در گرمخانه ها هستند. بنابراین افرادی که در سطح شهر مشاهده می شوند در دسته معتادانی است که قرار بود به مراکز منتقل شوند و نشدند، افرادی که زودتر از موعد ترخیص شده اند و همچنین برخی از زندانیانی که در مرخصی به سر می برند.

وی با بیان اینکه بر اساس تخمین چشمی و تجربی همکاران ما در گشت فوریت های اجتماعی، بیش از ۵ هزار نفر در سطح معابر رها شده اند، تصریح کرد: اینجا موضوع متوجه ستاد مبارزه با مواد مخدر یا نیروی انتظامی نیست و ستاد کرونای تهران باید به موضوع ورود پیدا کرده و بررسی کند که آیا تشدید مراقبت های بهداشتی در مراکز ماده ۱۶ و فعال کردن دوباره آنها آسیب کمتری به شهری وارد می کند یا وضعیتی که امروز با آن مواجه هستیم؟

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: اگر ما نیز مخانه های تهران را تعطیل می کردیم بسیار زودتر با این وضعیت مواجه می شدید؛ یکی از دلایل تعطیل نکردن گرمخانه ها این بود که افرادی که به گرمخانه ها مراجعه می کنند، بی سرپناه هستند و جانشان به خطر نیفتد ضمن اینکه اگر آنها را رها کنیم راهی پاتوق ها و معابر می شوند.

وی خاطرنشان کرد: ۵ هزار نفری که پیش بینی می شد باید به مراکز ماده ۱۶ منتقل شوند و نشدند، حضورشان به این شدت پررنگ نبود بنابراین یک حساب و کتاب ساده می گوید یا ترخیص افراد از مراکز ماده ۱۶ افزایش یافته است یا زندانی هایی که احتمالا خانواده ای ندارند در سطح شهر مشاهده می شوند.

حسینی با اشاره به اینکه شهرداری نمی تواند نسبت به جمع آوری معتادانی که در سطح شهر هستند، اقدام کند، گفت: ما گشت هایمان را در برخی مناطق بین سه تا چهار برابر افزایش داده ایم اما تنها می توانیم افراد داوطلب را به گرمخانه ها منتقل کنیم اگر فردی تمایل به حضور در گرمخانه نداشته باشد شهرداری مجوز و ابزار لازم را برای انتقال اجباری آنها به گرمخانه ها ندارد. بنابراین بسیاری از افرادی که عکس های آنها در فضای مجازی منتشر می شوند جزو افرادی هستند که به دلایل مختلف از جمله اینکه مصرف کننده حرفه ای هستند یا از حضور در فضاهای بسته ترس دارند، تمایل به حضور در گرمخانه ها ندارند.

وی در ادامه اظهارات خود گفت: سال های گذشته با پایان یافتن زمستان، پذیرش در گرمخانه ها به شکل معنا داری کاهش می یافت زیرا برخی از آنها کارگان فصلی بودند که به اطراف تهران و برخی دیگر به پاتوق های خود در حاشیه شهر باز می گشتند اما امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل یعنی در ۱۵ روز نخست سال، ۴۹ درصد افزایش پذیرش داشته ایم.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، تصریح کرد: تاکنون حدود دو هزار و ۴۰۰ را نفر را پذیرش کرده ایم در حالی که این رقم پیک زمستان است و اگر شرایط نرمال بود باید حداکثر هزار و ۵۰۰ نفر پذیرش انجام مید ادیم.

وی ادامه داد: با این حال مشکلی برای پذیرش نداریم و علی رغم اینکه هنوز ظرفیت خالی وجود دارد و می توانیم تا ۴ هزار نفر را در گرمخانه ها پذیرش کنیم، مراکز بهاران آن آماده کرده ایم تا اگر میزان پذیرش افزایش یافت از ظرفیت آنها استفاده کنیم اما لازم است که به شهرداری کمک شود.

حسینی اظهار کرد: شهرداری تهران مجموع ضررهایی که از کاهش درآمدها و انجام هزینه ها به دلیل کرونا متحمل شده بیش از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است ولی هیچ کمکی به شهرداری نشده است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ضرر ۲۵۰۰ میلیاردی شهرداری تهران به دلیل کرونا / افزایش ۴۹ درصدی پذیرش در گرمخانه ها» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.