آمرزش گناهان در شب نیمه شعبان در بیان امام باقر(ع)



به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، شب نیمه شعبان در تقویم عبادی ما از مهم ترین شب های سال شمرده می شود تا حدی که طبق روایات، آن را در کنار شب قدر و مقدمه آن معرفی کرده اند؛ بر این اساس این شب پس از شب قدر برترین شب هاست. همچنین بر اساس برخی دیگر از روایات، در این شب خدا فضل خود را بر بندگان سرازیر می کند و آنان را به بخشش و کرم خویش می آمرزد.

از دیگر سو آنچه به برکت این شب افزوده، تقارنش با شب میلاد مبارک امام عصر (عج) به عنوان منجی بشریت و صاحب شب قدر است که این خود خالی از حکمت نمی تواند باشد.

درباره فضیلت شب نیمه شعبان امام صادق (ع) فرمود از پدر بزرگوارشان امام باقر علیه السلام درباره فضیلت شب نیمه شعبان سؤال شد. امام فرمود:

«بعد از شب قدر، برترین شب است که خدا در آن شب، از فضلش بندگانش را عطا می کند و از روی منت خود آنان را می آمرزد؛ پس تلاش کنید در این شب برای نزدیکی به خدا که خدا برخود لازم کرده هیچ درخواستی را در این شب، مادام که گناه نباشد، رد نکند. همان طور که خداوند به پیامبر شب قدر مرحمت فرمود، به ما اهل بیت نیز نیمه شعبان را عطا کرد. پس در دعا و اذکار در این شب، تلاش کنید؛ جعفر بن محمد الصادق (ع) قال: سئل الباقر (ع) عن فضل لیلة النصف من شعبان فقال هی أفضل لیلة بعد لیلة القدر و فیها یمنح الله تعالی العباد فضله و یغفر لهم بمنه فاجتهدوا فی القربة إلی الله تعالی فیها فإنها لیلة آلی الله عز و جل علی نفسه أن لا یرد فیها سائلا ما لم یسأل الله معصیة و إنها اللیلة التی جعلها الله لنا أهل البیت بإزاء ما جعل لیلة القدر لنبینا ص فاجتهدوا فی الدعاء و الثناء علی الله» (مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج۲، ص۸۳۱)

بر اساس این روایت: ۱ شب نیمه شعبان پس از شب قدر فضیلت بالایی دارد، ۲ خداوند به بندگانش از فضل خود عطا می کند ۳ گناهان مورد آمرزش قرار می گیرد

فضیلت شب نیمه شعبان پس از شب قدر، عطای فضل و بخشش به بندگان، آمرزش گناهان، پذیرش دعای درخواست کنندگان به شرط مراقبت از گناه.

همچنین دو رفتاری که از شیعیان خواسته شده است که عبارتند از: ۱ تلاش جهت قرب به خداوند متعال؛ فاجتهدوا فی القربة إلی الله تعالی ۲ تلاش در دعا و مناجات الهی؛ فاجتهدوا فی الدعاء و الثناء علی الله.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آمرزش گناهان در شب نیمه شعبان در بیان امام باقر(ع)» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.