فعال بودن ۶ هزار معدن در کشور / اکتشافات عمقی مورد توجه است



به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا شهیدی صبح چهارشنبه در هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران که در دانشگاه بیرجند برگزار شد، اظهار کرد: در کشور ۱۰ هزار معدن وجود دارد که از این تعداد تنها ۶ هزار معدن فعال است.

معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی بیان کرد: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی دو وظیفه اصلی دارد که یکی از آنان در حوزه زمین شناسی و مربوط به مخاطرات زمین شناسی است.

شهیدی با بیان اینکه در دنیا ۴۳ مخاطره وجود دارد، ادامه داد: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران تعداد ۳۴ مخاطره را در کشور رصد می کند که برخی از آنان چون زلزله و سیل برای مردم آشنا است.

وی گفت: برخی از مخاطرات چون فرونشست جدید است که استان خراسان جنوبی نیز با این مخاطره رو به رو است.

معاون وزیر صمت اظهار کرد: در حال حاضر در سطح کشور تعداد ۶۰۲ دشت وجود دارد که از این تعداد ۴۲۰ دشت به همراه حوزه های آبخوان آن به علت شرایط خاص زمین شناسی و حفاظت از آن ممنوعه اعلام شده است.

شهیدی بیان کرد: در ۱۰ سال گذشته در کشور هیچ معدنی در کلاس جهانی کشف نشده است که برای رسیدن به این مهم باید به دو مقوله انجام اکتشافات در عمق و تأمین مالی پروژه های اکتشاف عمقی توجه ویژه ای داشت.

وی درباره برنامه های آتی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: تکمیل و تولید اطلاعات پایه بزرگ مقیاس با هدف افزایش دقت و بازدهی و کاهش ریسک سرمایه گذاری در فعالیت های معدنی از جمله این برنامه ها است.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی بیان کرد: تکمیل چرخه ژئوفیزیک هوایی با هدف اکتشافات ذخایر پنهان و عمیق در مناطق اولویت دار و بازنگری در اطلاعات پایه قبلی با هدف به روزرسانی و افزایش دقت آنها با استفاده از روش های روز دنیا از دیگر برنامه های سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی است.

همچنین در این برنامه احمد آریافر، دبیر هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران گفت: ۲۸۰ مقاله به دبیرخانه همایش رسید که توسط ۶ سرداور مورد بررسی قرار گرفت.

وی یادآور شد: در نهایت ۲۱ مقاله مورد عدم پذیرش قرار گرفت و ۴۵ مقاله نیز به صورت سخنرانی و ۲۱۴ مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می شود.

پرسش و پاسخ در فعال بودن ۶ هزار معدن در کشور / اکتشافات عمقی مورد توجه است

گفتگو با هوش مصنوعی