ظرفیت مراکز درمانی دولتی در استان مرکزی تکمیل شده است



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سید محمد جمالیان ظهر امروز در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی با اشاره به وضعیت استان در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی اظهار داشت: بر اساس قانون، مصوبات ستاد ملی کرونا و دستور رئیس جمهور همه کارمندان باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و در غیر این صورت باید با آنها برخورد شود اما با گذشت چند روز از این مصوبه اما هنوز هیچ اداره و دستگاهی گزارشی از برخورد با کارمند متخلف ارائه نداده که انتظار می رود این مهم توسط مدیران ادارات پیگیری شود و اهتمام ویژه داشته باشند.

وی افزود: بر اساس آمارهای هفته گذشته کارمندان بیشترین میزان درگیری با این بیماری داشتند که علاوه بر آنها کادر درمان و پزشکان هم درگیر شده اند که این روند سبب افزایش میزان فشار بر کادر درمان و اخلال در کار می شود و با بازدید از مراکز درمانی و کادر درمان بیشتر نارضایتی گروه پرستاری و پزشکی داشتند که از مردم درخواست داریم پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: با افزایش آمار مبتلایان به بیماری کرونا ظرفیت مراکز درمانی تکمیل شده و مراکز دولتی جوابگوی موارد بستری نیستند و با توجه به اینکه استان مرکزی مرکز درمانی نیروهای مسلح ندارد درخواست می کنیم که بیمارستان های خصوصی و تامین اجتماعی هم بیماران کرونایی را پذیرش و ارائه خدمت کنند.

جمالیان تصریح کرد: باید با افرادی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند برخورد شود به طوری که تعدادی از صنوف و افراد تنها با دیدن بازرس و مسئولان ماسک می زنند به همین سبب باید با اصناف متخلف طبق قانون یعنی ۵ روز تعطیلی برای مشاهده تخلف و ۹ روز تعطیلی برای تکرار تخلف در نظر گرفته شود زیرا این بیماری موضوع جدی است که باید برخورد جدی با متخلفان انجام شود .

وی بیان کرد: درباره وضعیت آرامستان هم باید تمهیدات جدی اندیشیده شود زیرا همه فشار بر کادر درمان است به طوری که در بازدید از آنها با نارضایتی از وضعیت مردم در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی بیان کردند که مردم به راحتی به جشن، مهمانی و غیره بدون رعایت پروتکل های بهداشتی می روند اما تاوان سهل انگاری آنها را باید ما و خانواده ما بپردازند به همین سبب اگر توان و ظرفیت کادر درمان کاهش یابد با فاجعه روبه رو می شویم و این موضوع بزرگنمایی نیست بلکه بی تفاوتی و عادی انگاری نسبت به این موضوع در بین کادر درمان جبران ناپذیر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه کادر درمان مطالبه گر و پرخاشگر است زیرا توان آنها به انتها رسیده و این روند عاقبت خوبی ندارد گفت: تناقضات در مصوبات و اجرای آنها شرایط را سخت کرده زیرا بر اساس مصوبات بازرسی و معرفی صنف متخلف انجام می شود اما دادگاه حکم منع تعقیب صادر می کند که این کار تنها به سلامت مردم آسیب وارد می کند.

وی اضافه کرد: سامانه ۳۳۸۹۰ برای نوبت گیری در همه کلینیک ها راه اندازی شده و مردم می توانند با شماره گیری این سامانه برای نوبت گیری اقدام کنند تا در کلینیک ها تجمع نشود و با فاصله ۱۵ دقیقه مراجعان حضور داشته باشند، در زمینه پادگان ها هم مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم با کارشناسان بهداشت همکاری بیشتری شود.

جوانان بخش عمده و بیشتر مبتلایان به کرونا هستند

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این جلسه با اشاره به آمار میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا گفت: در هفته گذشته حدود یک هزار و ۹۱۵ نفر به کرونا مبتلا شدند و یک نفر در آشتیان، ۲۲ نفر تفرش، ۷۴۸ نفر اراک، ۱۶ نفر فراهان، ۳۳ نفر شازند، ۳۹ نفر دلیجان، ۲۲ نفر خنداب، ۲۱ نفر محلات و ۱۵ نفر کمیجان بودند که می توان گفت ۹۱۷ نفر در هفته گذشته در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک به کرونا مبتلا شدند.

علی علی محمدی افزود: از ۹۱۷ مورد ابتلا به کرونا ۴۳۰ نفر زن و بقیه مرد بودند که براساس گروه شغلی ۲۶۵ نفر خانه دار، ۱۲۳ نفر بازنشسته، ۱۹۹ نفر کارمند، ۲۹ نفر کارگر، ۴۵ نفر کارگر و سایر گروه های پرستاری، ۱۰۶ نفر شغل آزاد، ۱۳ سرباز و نظامی و غیره بودند.

وی ادامه داد: بر اساس میانگین سنی افراد مبتلا در شهرستان ها ۱۲ نفر در سنین یک تا ۹ سال، ۱۲ نفر سنین ۱۰ تا ۱۹ سال، ۱۲۰ نفر سنین ۲۰ تا ۲۹ سال، ۲۲۸ نفر در سنین ۳۰ تا ۳۹ سال، ۱۶۴ نفر در سنین ۴۰ تا ۴۹ سال، ۱۱۳ نفر در سنین ۵۰ تا ۵۹ سال، ۱۳۰ نفر در سنین ۶۰ تا ۶۹ سال، ۷۷ نفر در سنین ۷۰ تا ۷۹ سال بودند که در هفته گذشته به کرونا مبتلا شدند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: ۲۰ مورد فوت بر اثر بیماری کرونا در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک داشتیم که از این تعداد ۷ مورد مرد و ۱۳ مورد زن بودند که بر اساس گزارشات ۵ نفر شازند، یک نفر دلیجان و ۱۴ نفر مربوط به اراک بود و بر اساس رسته شغلی متوفیان ۶ نفر بازنشسته، ۱۲ نفر خانه دار، یک نفر شغل آزاد و سایر موارد است.

وی بیان کرد: در هفته گذشته دانشگاه علوم پزشکی ساوه ۹۴۹ نفر مبتلا به کرونا داشتند که بر اساس بازه سنی مبتلایان دو مورد زیر یک سال، ۳ مورد ۱۰ تا ۱۹ سال، ۱۲۸ مورد ۲۰ تا ۲۹ سال، ۳۰ تا ۳۹ سال ۲۰۱ مورد، ۴۰ تا ۴۹ سال ۲۱۹ مورد ، ۵۰ تا ۵۹ سال ۱۶۷ مورد بوده است.

علی محمدی خاطرنشان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی ساوه ۱۲۴ مورد ابتلا به کرونا خانم های خانه دار بودند که پس از آن پرسنل بهداشت و درمان با ۴۴ مورد بیشترین میزان ابتلا داشتند همچنین میزان فوت ناشی از این بیماری در دانشگاه های زیرمجموعه حدود ۹ نفر اعلام شده که ۳ نفر از آنها خانم های خانه دار بودند به همین سبب باید تمهیدات ویژه ای برای این قشر از جامعه اندیشیده شود.

وی افزود: در دانشکده علوم پزشکی خمین هم ۴۹ مورد ثبت شده که ۹ نفر بستری و بقیه در خانه قرنطینه شدند به همین سبب مردم باید بیشترین استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی داشته باشند.

انتهای پیام/۷۱۳/ح

پرسش و پاسخ در ظرفیت مراکز درمانی دولتی در استان مرکزی تکمیل شده است

گفتگو با هوش مصنوعی