بودجه عمرانی آموزش و پرورش استان لرستان جوابگوی هزینه ها نیست



به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم آباد، ساخت مدرسه و مراکز آموزشی کار آسانی نیست و همین موضوع سبب شده تا مشارکت در این راه حرف اول را بزند. در نتیجه خیرین مدرسه ساز معمولا با پیوستن به خیریه ها و بنیادهای مدرسه سازی کار ساخت فضاهای آموزشی و یا یاری رساندن به دانش آموزان محروم را به انجام می رسانند.

مدرسه سازی را می توان یک تجارت معنوی بسیار پربرکت دانست. تجارتی که می تواند زندگی صدها کودک را در سال های طولانی بهبود بخشد و در نهایت منجر به ساخت میهنی باصلابت تر و قدرتمندتر شود؛ به همین منظور و در راستای بیست و سومین جشنواره خیرین مدرسه ساز استان لرستان که به صورت ویدئو کنفرانس همزمان با سراسر کشور با هدف تکریم از خیران مدرسه ساز برگزار شد در این مراسم رضوی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان لرستان در این مراسم ضمن قدردانی از ویژه از اصحاب رسانه اظهارداشت: انتشار خبرهای مربوط به خیرین مدرسه ساز در استان سبب شده است خیران زیادی در سراسر کشور و دنیا جهت مدرسه سازی در لرستان پای کار بیایند.

احداث ۶۳۵ مدرسه در لرستان

وی افزود: از ابتدای تشکیل مجمع خیرین مدرسه ساز در سال ۱۳۷۸ تاکنون ۶۳۵ مدرسه در قالب ۲ هزار و ۱۴۵ کلاس درس و همچنین چندین ورزشگاه و استخر توسط مجمع خیرین استان احداث و در اختیار آموزش و پرورش قرار داده شده است.

رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان لرستان عنوان کرد: امسال حدود ۷۴ مدرسه در قالب ۲۳۸ کلاس درس در استان توسط خیرین مدرسه ساز استان افتتاح می شود.

وی بیان کرد: با فرارسیدن فصل سرما و بازگشایی مدارس متاسفانه تعداد زیادی از مدارس استان نیازمند وسایل گرمایشی هستند در همین راستا از خیرین درخواست می شود در تعمیرات، بازسازی و خرید وسایل گرمایشی پای کار بیایند.

سید عیسی سهرابی سرپرست آموزش وپرورش لرستان نیز در این مراسم با بیان اینکه خیرین خیلی از ناممکن ها را در حوزه های مختلف درمانی، بهداشتی، مدرسه سازی و غیره ممکن کرده اند اظهار داشت: احترام گذاشتن به خیرین احترام به نوعدوستی، میهن پرستی و نیک اندیشی است.

وی افزود: تا در چهار حوزه فرهنگی، ابزار، فناوری و مدیریت اتفاقی نیفتد توسعه صورت نمی گیرد و آموزش و پرورش مهمترین محل تحول فرهنگی در جامعه است و در همین راستا یکی از کارهای فرهنگی تاثیرگذار در آموزش و پرورش نیکوکاری و نیک اندیشی است.

سرپرست آموزش وپرورش لرستان آموزش خدمت گرانی هم سنگ با امنیت و سلامت است عنوان کرد: کل بودجه عمومی کشور ۸۴۱ هزارمیلیارد تومان است که از این میزان ۱۱۲ هزار میلیارد سهم آموزش و پرورش است و این کافی نیست.

وی بیان کرد: سال گذشته در استان لرستان بیش از ۲ هزار میلیارد حقوق پرسنل پرداخت شده این در حالی است که کل بودجه عمرانی آموزش و پرورش با افزایش ۸۱ درصدی امسال هزار و ۷۳۲ میلیارد تومان است که جواب گوی هزینه های آموزش و پرورش نیست.

سهرابی گفت: خیرین تجارتی می کنند که هیچ شکستی در آن نیست و کار آنها علاوه بر اینکه کار فرهنگی یک سیاست اجرایی است و باید تلاش کنیم مشارکت ها را از مشارکت پذیری به مشارکت جویی برسانیم.

امین غفوری نژاد مدیرکل نوسازی مدارس لرستان نیز در این مراسم با بیان اینکه فرهنگ مدرسه سازی طی دو دهه ای که مجمع خیرین مدرسه ساز با همت یکی از هم استانی هایمان پایه ریزی شد اقدامات خوب و موثری را در راستای عدالت آموزشی در سطح کشور به ویژه استان لرستان ایجاد شده است اظهار داشت: در استان لرستان بیش از ۱۰ درصد از فضاهای آموزشی ما را مدارسی تشکیل دادند که به نام خیرین مزین شده است و طی سه تا چهار سال آینده این عدد بیشتر می شود و یک نکته ای که به صورت خیلی آرام آرام در جامعه ما اتفاق افتاده این است که دانش آموزان ما در مدارسی درس می خوانند که به نام خیرین مزین شده و فرهنگ وقف را عملا به دانش آموزان خودمان نشان می دهیم که اثرات آن را در سال های آتی می بینیم.

اجرای پویش «از غدیر تا ظهور» در لرستان

وی با اشاره به اینکه مجموعه نوسازی استان لرستان در سال گذشته تعدادی پویش را راه اندازی کرده که در مجموع خیرین و ۶۴۲ هزار نفر از دانش آموزان ما در این پویش ها شرکت کرده که جای قدردانی دارد افزود: در استان لرستان پویشی به نام «از غدیر تا ظهور» را با همکاری خیرین پیاده سازی کردیم که در روز نیمه شعبان شروع به کار کرده و هم اکنون کار اجرایی ۱۰ فضای آموزشی را در قالب ۱۷کلاس درس را شروع کرده که پنج کلاس درس را در ماه آینده افتتاح می کنیم.

مدیرکل نوسازی مدارس لرستان با بیان اینکه در قسمت عمران کنگره ۶۳۰۰ شهید لرستان یکی از وظایفی که به آموزش و پرورش محول شده این است که تعدادی از واحدهای آموزشی را به نام شهدا مزین کنیم که ما با مشارکت خوب خیرین در این دو سال ۳۰ فضای آموزشی را در قالب ۷۲کلاس درس با زیربنای بیش از هشت هزار و ۶۲۰ متر مربع را تحویل دانش آموزان هم استانی داده است عنوان کرد: برای این تعداد فضای آموزشی بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است که امیدواریم شهدا ما را در ادامه کاری که داریم کمک و یاری دهند.

وی بیان کرد: بیش از ۹۸کلاس درس دیگر که در استان لرستان به نام شهدا مزین شده است را در دست اقدام داریم که در آینده نزدیک این واحدهای آموزشی را تحویل دانش آموزان می دهیم.

افزایش اعتبارات نوسازی مدارس

غفوری نژاد گفت: به برکت وجود خیرین در استان لرستان پس از سیل فروردین ماه سال ۹۸ اعتبارات ابلاغی مجموعه نوسازی مدارس لرستان افزایش قابل توجهی داشته باشد به شکلی که اعتبارات سال ۹۹ با کمک خیرین نسبت به ۹۸ حدود دو برابر افزایش پیدا کرد.

وی تصریح کرد: با وجود همه تنگناهای اقتصادی و با کمک خیرین طی شش ماه اول امسال ۷۴ واحد آموزشی احداث و تحویل دانش آموزان شده است و ما توانستیم از شش ماهه اول امسال هر هفته یک فضای آموزشی ۱۰کلاسه را تحویل دانش آموزان دهیم که بیش از ۳۰هزار متر مربع به سرانه فضای آموزشی استان اضافه شده است.

مدیرکل نوسازی مدارس لرستان با اشاره به اینکه از ۷۴ فضای آموزشی که تحویل شده است ۱۸ واحد در قالب ۴۵کلاس درس به صورت ۱۰۰ درصد توسط خیرین احداث شده است خاطر نشان کرد: از سردار کشکولی فرمانده سپاه لرستان و سردار علیشاهی قدردانی می کنم که در این مدت بعد از سیل تعداد ۲۷ فضای آموزشی را در قالب بیش از ۴۷کلاس درس را برای دانش آموزان مناطق کمتر برخوردار استان لرستان زمینه آن ها را ایجاد و تعدادی از این فضاهای آموزشی را هم تحویل آموزش و پرورش استان دادیم.

غفوری نژاد اظهار داشت: استان لرستان به دلیل قدمت فرهنگی که دارد بسیاری از فضاهای آموزشی ما در شهرهای بزرگ و روستاها قدمتی بیش از ۴۵ و گاها ۵۰ سال دارند که اگر کمک خیرین تلاش و دولت به تنهایی نمی تواند این فضاهای آموزشی را استاندارد کند و بیش از ۳۰ درصد از فضاهای آموزشی استان لرستان ناایمن هستند و اگر اعتبارات دولتی ما سالانه بالای ۳۰ میلیارد تومان پول نقد باشد نه اسناد خزانه، بیش از ۳۰سال زمان می برد که ما بتوانیم این مقدار فضای آموزشی را استاندارد کرده و در اختیار دانش آموزان قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۳۰کلاس درس را با مشارکت ۳۵ میلیارد تومانی خیرین را در ساخت فضاهای آموزشی استان داشتیم افزود: انتظار داریم خیرین ما را کمک و یاری دهند تا گوشه ای از مشکلات فضاهای آموزشی استان را برطرف کنیم.

انتهای پیام/س

پرسش و پاسخ در بودجه عمرانی آموزش و پرورش استان لرستان جوابگوی هزینه ها نیست

گفتگو با هوش مصنوعی