زارعی: رژیم صهیونیستی دولت اخوانی در سوریه را خطرناک می‌داند - تسنیم



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشست رسانه ای «ماهیت تنش های رژیم صهیونیستی و ترکیه در سوریه» با حضور خبرنگاران در موسسه اندیشه سازان نور برگزار شد.

در این نشست سعد الله زارعی، کارشناس ارشد تحولات غرب آسیا با اشاره به این که به دنبال سرنگونی نظام بشار اسد در سوریه، حملات رژیم صهیونیستی به این کشور به شدت افزایش پیدا کرده است، گفت: پیش از آن دولت تل آویو خطوط را رعایت می کرد اما با سرنگونی نظام دمشق این خطوط را کنار گذاشت و به صورت فراگیر سوریه را مورد تهاجم قرار داد.

زارعی ادامه داد: حال این سوال مطرح است که چرا با توجه به فروپاشی نظام بشار اسد و اینکه مقاومت منطقه ای در سوریه موقعیت قبلی خود را از دست داده بود، رژیم صهیونیستی با حملاتش سوریه را هدف قرار داد؟ در جواب می توان گفت که یکی از موضوعاتی که مورد توجه مخاطبان نبوده، افق سوریه است؛ یعنی نگرانی اسرائیل درباره آینده سوریه.

زارعی افزود: رژیم در این زمینه دو نگرانی دارد: نگرانی اول بازتولید مقاومت است. با توجه به این که مقاومت در مردم سوریه نهادینه شده و حملات رژیم نوعی تحقیر برای آنان محسوب می شود، اسرائیل نگران بازتولید دولت مقاومتی در دمشق است.

وی گفت: منظر دوم تشکیل دولت اخوانی در دمشق است. با توجه به اینکه تحریر الشام در متن خودش گرایش های اخوانی دارد و با جنبش های اخوانی در ارتباط است و این که دولت اخوانی ترکیه حامی آن است؛ رژیم صهیونیستی احتمال تشکیل دولت اخوانی در دمشق را می دهد که این دولت می تواند جنبش های اخوانی را با خود همسو کند. لذا با توجه به دیدگاه سنتی اخوانی ها رژیم صهیونیستی تشکیل دولت اخوانی در سوریه را برای خود خطرناک می داند.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: بر همین اساس شاهد حملات سنگین اسرائیل به سوریه هستیم. از آذر ماه گذشته تاکنون یعنی در یک دوره ۵ ماهه نزدیک به ۵۰۰ بار مناطق مختلف سوریه هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. در این میان دولت ترکیه برای این که بتواند به یک قاعده سیاسی با رژیم اسرائیل دست پیدا کند از مواجه شدن با حملات رژیم صهیونیستی به سوریه خودداری کرده و تلاش می کند با گشودن کانال سیاسی مسئله را با اسرائیل حل وفصل کند. وزیر خارجه ترکیه اعلام کرده که آنکارا نمی خواهد در سوریه با اسرائیل درگیر شود یا سوریه را تبدیل به هزینه برای اسرائیل کند و تضمین می دهیم که از خاک سوریه تهدیدی متوجه اسرائیل نشود.

زارعی ادامه داد: ترکیه یک مسیر سیاسی را با میانجیگری دولت جمهوری آذربایجان گشوده است در این ارتباط مقامات ترکیه و رژیم صهیونیستی با یکدیگر رایزنی و توافق کنند. چندی قبل مقامات امنیتی ترکیه و رژیم صهیونیستی در باکو با یکدیگر ملاقات کردند و قرار شد که رییس جمهور ترکیه و نخست وزیر رژیم اسرائیل امروز در باکو با یکدیگر ملاقات داشته باشند، اما این ملاقات به دلیل افزایش تنش بین ترکیه و اسرائیل برگزار نشد. به اعتقاد بنده تنش کنونی بین رژیم و اسرائیل با توافق سیاسی به پایان نمی رسد. اسرائیلی ها اعتقادی به توافق سیاسی ندارند چرا که معتقد هستند که با تغییر دولت ها و شرایط این توافق متزلزل می شود. لذا می کوشند تهدیدات امنیتی را از بین ببرند.

این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: بنده بعید می دانم که ترکیه و اسرائیل بتوانند در خصوص توافق سیاسی به جایی برسند. لذا تنش میان ترکیه و اسرائیل، بمباران های سوریه و اصرار رژیم صهیونیستی برای تصرف نقاط راهبردی سوریه ادامه پیدا می کند. اینگونه مسائل با میانجیگری دولت هایی از جمله آمریکا آرام نشده و تنش ها از بین نخواهد رفت. در این میان ترکیه تلاش خواهد کرد به نوعی از ظرفیت های منطقه ای استفاده کند اما ظرفیت های منطقه ای منفعل تر از آن هستند که بتوانند کمکی به ترکیه بکنند، مثل اتحادیه عرب که به بیانیه بسنده می کند.

زارعی افزود: این اتحادیه همانطوری که سلطه اسرائیل بر سوریه را نمی پذیرد، به همین اندازه سلطه ترکیه بر سوریه برای آن قابل پذیرش نیست. لذا ترکیه تنها مانده و مجبور است شخصا تصمیم بگیرد و اجرا کند. آنچه مسلم است این است که در شرایط کنونی دستور کار ترکیه کاهش تنش با اسرائیل است.

وی در پایان گفت: سوریه چاره ای ندارد جز اینکه روی پای خودش بایستد. سوریه نمی تواند با نگاه به بیانیه های ترکیه یا اتحادیه عرب امنیت خودش را تامین کند. چنانچه سوریه بتواند از درون قدرت نظامی خود را تقویت کند و به کنشگری دست یابد اسرائیل نخواهد توانست هر کاری را در سوریه انجام دهد.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در زارعی: رژیم صهیونیستی دولت اخوانی در سوریه را خطرناک می‌داند - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی