بازخوانی صندوقچه حوادث زنجان

ذهن آتش نشانان به عنوان افرادی که در همه حوادث تلخ و شیرین جامعه حضور دارند، همانند صندوقچه ای پر از خاطرات حوادث شهر است.
به گزارش ایسنا، فداکاری آتش نشانان همواره زبانزد خاص و عام بوده و مهربانی، صفت بارز این شجاعان زرد و قرمزپوش است. آن ها در همه حوادث و اتفاقات خوب و بد شهرها حضور دارند و همیشه سایه شان بر سر شهر است.
پس از هماهنگی های انجام شده با یک آتش نشان تماس گرفتیم. با خوشرویی پاسخ داد و گفت: «امروز شیفت کاری من است و فردا پس از پایان شیفتم پاسخ همه سئوال های شما را خواهم داد.»
وقت شناسی یکی از ویژگی های بارز آتش نشانان است و آقای رحمتی نیز بدون حتی دقیقه ای خلف وعده، در موعد مقرر وارد دفتر خبرگزاری شد. می شد آثار خستگی ناشی از بیداری شب قبل را در چهره او دید ولی لبخند و روی خوش، پررنگ تر از خستگی بود.
آقای رحمتی لطفا خودتان را معرفی کرده و درباره سابقه کاری تان به عنوان آتش نشان توضیح دهید:
منوچهر رحمتی هستم با ۱۴ سال سابقه خدمات در آتش نشانی زنجان.
وظایف یک آتش نشان تنها به خاموش کردن آتش ختم می شود یا گسترده تر از آن است؟
ما فعالیت های بسیار گسترده ای داریم. مثلا یک سری کارها که شاید مردم ندانند و اطلاعات کامل و جامعی درباره آن ها نداشته باشند و به خاطر عدم آگاهی تا حدودی دچار مشکل می شوند و زمان بروز حادثه نمی دانند با کجا تماس بگیرند و چه کاری را انجام دهند و خودشان اقدام می کنند و باعث می شوند که حادثه ها بدتر و سنگین تر شود.
مثلا چه کارهایی؟
انواع آتش ها وجود دارد؛ حریق های مسکونی، تجاری، انواع حریق های خودرو و حتی سطل های زباله که شاید پیش پا افتاده به نظر برسد، ولی چون در سطح شهر است، مربوط به آتش نشانی می شود.
در فضای سبز و پارک ها اگر دو خودرو با هم تصادف کنند و نشتی گاز یا بنزین داشته باشند، آتش نشانی برای پیشگیری حتما باید آنجا حضور داشته باشد یا اگر خودرویی تصادف کرده باشد و چند نفر داخل خودرو مانده باشند، آتش نشانی وارد عمل شده و افرادی که محبوس شده اند را از محل خارج می کند. همچنین مورد دیگری که در طول روز به ما گزارش داده می شود، حادثه آسانسور است و کسانی که داخل آسانسور حبس می شوند و نجات آن ها بر عهده آتش نشان ها است.
علاوه بر موارد یاد شده، حادثه چاه یا فضای معلق کوهستان نیز به آتش نشانان مرتبط می شود که در این حادثه ها معمولا با تلفات جانی و حوادث دلخراشی مواجه می شویم؛ مثلا کسانی که در چاه افتاده یا فوت کرده باشند یا مقنیانی که خاک روی سرشان آوار شده و حبس شوند، همین طور در فضای معلق کوهنوردان یا مبتدیانی که در کوهستان گیر می افتند، بچه های آتش نشانی با کمک بچه های هلال احمر می توانند آن ها را نجات دهند.
یکی از شایع ترین حوادثی که در کل کشور اتفاق می افتد، وجود حیوانات موذی مثل مار، سگ، گربه و زنبور (لانه زنبور) و … در منازل مسکونی است که آتش نشان ها می توانند آن افراد را نجات دهند و بدون آنکه به حیوانات صدمه ای بزنند، آن ها را به دام انداخته، سپس در جایی امن رها می کنند.
همچنین کسانی که در خانه یا ماشین محبوس شده اند؛ مثلا افراد مسن یا بچه های کوچک که این اتفاق برای شان بیشتر می افتد. زمانی که پدر و مادرها از خانه بیرون می روند، فراموش می کنند کلید را با خودشان ببرند و بچه کوچک یا پیرزن و پیرمرد در خانه حبس شده و نمی توانند در را باز کنند، بچه های آتش نشانی موظف هستند به محل بروند و در را برای آن ها باز کنند و اگر بیماری دارند با اورژانس هماهنگ می کنند و اگر فرد محبوس شده بچه باشد، تحویل پدر و مادرشان بدهند.
موضوع دیگری که اکثرا برای خانم ها یا بچه ها اتفاق می افتد، گیر کردن حلقه یا انگشتر در انگشت شان است که در این مواقع عضو ورم می کند و انگشتر از انگشت شان خارج نمی شود و در این مواقع بچه های آتش نشان به کمک آن ها می روند.
در چه مواردی مردم با آتش نشانی تماس می گیرند و درخواست کمک می کنند ولی در خواست شان مربوط به آتش نشانی نمی شود؟
متاسفانه به علت عدم آگاهی مردم در مواجهه با بعضی حوادث، با ما تماس می گیرند که به ما مربوط نمی شود؛ به طور مثال ترکیدگی لوله آب و یا در مواقع قطع برق یا نشتی گاز تماس می گیرند که البته از وظایف ما است که اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم ولی در ابتدا باید با اداره گاز هماهنگ کنند ولی متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مردم ابتدا با ما تماس می گیرند که ما نیروهای مان را اعزام می کنیم و سپس با ۱۹۴ تماس می گیریم.
از دیگر مواردی که خیلی با ما تماس گرفته می شود، جهت مصدومیت هایی است که مربوط به ۱۱۵ است و ربطی به آتش نشانی ندارد و از ما درخواست کمک می کنند و این به علت عدم آگاهی مردم است که تلفن های امدادی هنوز در کشور برای مردم جا نیفتاده است و بیشترین تماس های اشتباهی که امسال داشتیم مربوط به مشکل قطعی برق بوده است.
شیفت های آتش نشانان به چه صورت است؟
۲۴ ساعت سر کار هستیم و ۴۸ ساعت استراحت می کنیم. البته از این ۴۸ ساعت، ۲۴ ساعت بعدی آن کال هستیم؛ یعنی هر موقع که با ما تماس گرفته شود، باید سرکار حاضر شویم.
آتش نشان از موقع شروع تا زمانی که شیفتش تمام می شود چه وظایفی دارد؟
ساعت هفت صبح کار شروع می شود و ۲۴ ساعت بعد پایان می یابد ولی معمولا آتش نشانان از ۶٫۵ و یک ربع به هفت در محل ایستگاه حاضر می شوند به خاطر اینکه همه تجهیزات و لوازمی که نیاز است در عملیات استفاده شود، باید به صورت روزانه چک شود تا وسیله ای در عملیات کم نباشد و همه موتورها و ست های نجات و کفکش و … که با برق یا بنزین کار می کنند باید حتما روشن و چک شوند.
آتش نشان در ابتدای شیفت باید همه این وسایل را تحویل گرفته و آب ماشین را نیز چک کند و سیستم مکانیکی که آب بیرون می دهد، رانندگان باید آن را چک کنند و کلا ماشین را تمیز کنند و همه تجهیزات را تمیز تحویل بگیرند. در طول روز آتش نشانان برای داشتن آمادگی تمرین هایی را نیز انجام می دهند.
وقتی از کنار ایستگاه آتش نشانی رد می شویم شاهد والیبال و یا فوتبال بازی کردن آتش نشانان هستیم، آیا این بازی ها نیز جزو وظایف آتش نشان است؟
می شود گفت که نوعی وظیفه است. از آنجایی که آتش نشانان باید همیشه آماده باشند، باید تمرین و ورزش را به صورت مستمر انجام دهند. برای مثال در یک حادثه ساده آسانسور اگر آتش نشان قرار باشد به کمک برود، با نبود برق باید چهار یا پنج طبقه بالا برود و برگردد، بنابراین باید آمادگی کافی داشته باشد؛ یا در حریق های خیلی سنگین، سه تا هفت ساعت در مدت عملیات باید ایستاده باشند و با فشار سنگینی که آب بر بدن شان وارد می کند باید آب را بر آتش بپاشند و زور زیادی باید داشته باشند تا شیلنگ ها را مهار کنند و از دست شان رها نشود، به همین علت مجبورند که ورزش کنند.
آیا در سازمان آتش نشانی و خدمات شهری زنجان، آتش نشان خانم فعالیت می کند؟
در برخی از شهرهای بزرگ کشور آتش نشان خانم فعالیت دارد ولی متاسفانه در زنجان خانم آتش نشان نداریم ولی خانمی به صورت داوطلبانه با این سازمان همکاری می کند و امیدواریم که مجوز جذب آتش نشان خانم برای زنجان نیز فراهم شود.
عجیب ترین و تلخ ترین خاطره شما در دوران فعالیت تان را برایمان بازگو می کنید؟
یکی از عجیب ترین اتفاقاتی که در طول این سال ها اتفاق افتاده، تماسی مبنی بر گیر کردن کودکی در خانه بود. وقتی به محل ماموریت رسیدیم، مادر کودک را بی قرار در پشت در خانه دیدیم که می گفت کودکش پشت در مانده است و کلید در را ندارد پس از چند ساعت با باز کردن در متوجه شدیم که کودک خردسال در خانه نیست، به همین دلیل با پلیس تماس گرفتیم و با آمدن پلیس به محل راهروی آپارتمان شلوغ شد و همسایه ها به بیرون آمدند. در این حین یک خانم میانسال که همسایه دیوار به دیوار مادر و کودک گم شده بود، در رابطه با اینکه چرا آتش نشان و پلیس به آپارتمان آمده سئوال کرد و وقتی به او توضیح دادیم که کودک خانم همسایه در داخل خانه نیست ناگهان تعجب کرد و گفت که خانم همسایه قبل از بیرون رفتن کودک خود را به او سپرده است و سپس کودک را صدا کرد تا کنار مادرش برود و در بین تعجب همکاران آتش نشان و پلیس، تعجب مادر از اینکه محل کودک خود را فراموش کرده است، دیدنی بود.
تکرار سئوال تلخ ترین خاطره سببب شد که چهره آقای رحمتی در هم فرو رود و او حتی اولین ماموریت خود را نیز به یاد آورد و گفت: «از اولین ماموریت خود تا آخرین عملیاتی که تاکنون داشتم بیشترین ماموریت ها اغلب تلخ و ناراحت کننده بود؛ ولی حادثه ای سبب شد که برای لحظه ای غم عمیقی را در قلبم احساس کنم؛ با اعلام حادثه سقوط خانمی در چاله آسانسور در یک آپارتمان، در محل حاضر شدیم و این خانم جوان به دلیل سهل انگاری و نقص فنی آسانسور پیش از بالا آمدن آسانسور درب آن را باز کرده و به داخل چاله سقوط کرده و متاسفانه فوت کرده بود. آن خانم جوان دختر یکی از همکاران آتش نشان بود و پس از اطلاع از این موضوع هیچ کدام از همکاران توان تماس با پدر آن دختر را نداشتند و سردرگمی و ناراحتی عجیبی بین همکاران به وجود آمده بود.
با توجه به نوع کار شما و فشار روانی حاصل از عملیات ها آیا برای آرامش روان شما از روان شناس بهره می برید؟
نه، ولی نیروهای قدیمی در رابطه با نحوه برخورد با مسائل با آتش نشانان جوان صحبت کرده و آنان را راهنمایی می کنند ولی قطعا دیدن حوادث تاثیر عمیقی بر روی ذهن این افراد دارد.
در حال حاضر آتش نشانان چه مشکلی دارند؟
در حال حاضر قدیمی بودن ماشین آلات به دغدغه ای برای آتش نشانان تبدیل شده است، البته امسال لباس های بسیار خوبی خریداری شده ولی قدیمی بودن برخی ماشین آلات سبب می شود که انجام عملیات در بافت فرسوده شهر که کوچه و خیابان های کوچکی دارد مشکل می شود و خودرو نمی تواند به این محل ها نزدیک شود، به همین دلیل آتش نشانی زنجان نیازمند ماشین های پیشرو جدید است. همچنین به دلیل وجود شهرک مانند پونک که آپارتمان های بلند زیادی دارد، وجود نردبان ۵۲ متری نیاز است ولی بلندترین نردبان موجود ۳۲ متر است. خیرین می توانند در این حوزه وارد عمل شوند و در خریداری تجهیزات آتش نشانی کمک کنند؛ چراکه این کمک علاوه بر آتش نشانی منافعی برای همه مردم شهر دارد و در مواقع خطر می تواند جان بسیاری از همشهریان را نجات دهد.
جنگ آتش نشانان با آتش تمامی ندارد و آن ها وقتی در ایستگاه صدای آژیر را بشنوند لحظه ای را برای رسیدن به محل حادثه تلف نمی کنند تا هر چه زودتر برای نجات جان و مال مردم دل به حادثه بزنند. حافظه آتش نشانان پر از خاطرات تلخ و شیرینی است که همه مردم آن را تجربه می کنند، به عبارت دیگر می توان حافظه آتش نشانان را صندوقچه ای پر از حوادث اتفاق افتاده دانست که با شادی مردم شاد و با غم آنان اندوهگین شده اند. رشادت آتش نشانان داستان های فراوانی دارد که خط بسیاری از این داستان ها را ایثار و از خودگذشتگی تشکیل می دهد.
انتهای پیام
به گزارش ایسنا، فداکاری آتش نشانان همواره زبانزد خاص و عام بوده و مهربانی، صفت بارز این شجاعان زرد و قرمزپوش است. آن ها در همه حوادث و اتفاقات خوب و بد شهرها حضور دارند و همیشه سایه شان بر سر شهر است.
پس از هماهنگی های انجام شده با یک آتش نشان تماس گرفتیم. با خوشرویی پاسخ داد و گفت: «امروز شیفت کاری من است و فردا پس از پایان شیفتم پاسخ همه سئوال های شما را خواهم داد.»
وقت شناسی یکی از ویژگی های بارز آتش نشانان است و آقای رحمتی نیز بدون حتی دقیقه ای خلف وعده، در موعد مقرر وارد دفتر خبرگزاری شد. می شد آثار خستگی ناشی از بیداری شب قبل را در چهره او دید ولی لبخند و روی خوش، پررنگ تر از خستگی بود.
آقای رحمتی لطفا خودتان را معرفی کرده و درباره سابقه کاری تان به عنوان آتش نشان توضیح دهید:
منوچهر رحمتی هستم با ۱۴ سال سابقه خدمات در آتش نشانی زنجان.
وظایف یک آتش نشان تنها به خاموش کردن آتش ختم می شود یا گسترده تر از آن است؟
ما فعالیت های بسیار گسترده ای داریم. مثلا یک سری کارها که شاید مردم ندانند و اطلاعات کامل و جامعی درباره آن ها نداشته باشند و به خاطر عدم آگاهی تا حدودی دچار مشکل می شوند و زمان بروز حادثه نمی دانند با کجا تماس بگیرند و چه کاری را انجام دهند و خودشان اقدام می کنند و باعث می شوند که حادثه ها بدتر و سنگین تر شود.
مثلا چه کارهایی؟
انواع آتش ها وجود دارد؛ حریق های مسکونی، تجاری، انواع حریق های خودرو و حتی سطل های زباله که شاید پیش پا افتاده به نظر برسد، ولی چون در سطح شهر است، مربوط به آتش نشانی می شود.
در فضای سبز و پارک ها اگر دو خودرو با هم تصادف کنند و نشتی گاز یا بنزین داشته باشند، آتش نشانی برای پیشگیری حتما باید آنجا حضور داشته باشد یا اگر خودرویی تصادف کرده باشد و چند نفر داخل خودرو مانده باشند، آتش نشانی وارد عمل شده و افرادی که محبوس شده اند را از محل خارج می کند. همچنین مورد دیگری که در طول روز به ما گزارش داده می شود، حادثه آسانسور است و کسانی که داخل آسانسور حبس می شوند و نجات آن ها بر عهده آتش نشان ها است.
علاوه بر موارد یاد شده، حادثه چاه یا فضای معلق کوهستان نیز به آتش نشانان مرتبط می شود که در این حادثه ها معمولا با تلفات جانی و حوادث دلخراشی مواجه می شویم؛ مثلا کسانی که در چاه افتاده یا فوت کرده باشند یا مقنیانی که خاک روی سرشان آوار شده و حبس شوند، همین طور در فضای معلق کوهنوردان یا مبتدیانی که در کوهستان گیر می افتند، بچه های آتش نشانی با کمک بچه های هلال احمر می توانند آن ها را نجات دهند.
یکی از شایع ترین حوادثی که در کل کشور اتفاق می افتد، وجود حیوانات موذی مثل مار، سگ، گربه و زنبور (لانه زنبور) و … در منازل مسکونی است که آتش نشان ها می توانند آن افراد را نجات دهند و بدون آنکه به حیوانات صدمه ای بزنند، آن ها را به دام انداخته، سپس در جایی امن رها می کنند.
همچنین کسانی که در خانه یا ماشین محبوس شده اند؛ مثلا افراد مسن یا بچه های کوچک که این اتفاق برای شان بیشتر می افتد. زمانی که پدر و مادرها از خانه بیرون می روند، فراموش می کنند کلید را با خودشان ببرند و بچه کوچک یا پیرزن و پیرمرد در خانه حبس شده و نمی توانند در را باز کنند، بچه های آتش نشانی موظف هستند به محل بروند و در را برای آن ها باز کنند و اگر بیماری دارند با اورژانس هماهنگ می کنند و اگر فرد محبوس شده بچه باشد، تحویل پدر و مادرشان بدهند.
موضوع دیگری که اکثرا برای خانم ها یا بچه ها اتفاق می افتد، گیر کردن حلقه یا انگشتر در انگشت شان است که در این مواقع عضو ورم می کند و انگشتر از انگشت شان خارج نمی شود و در این مواقع بچه های آتش نشان به کمک آن ها می روند.
در چه مواردی مردم با آتش نشانی تماس می گیرند و درخواست کمک می کنند ولی در خواست شان مربوط به آتش نشانی نمی شود؟
متاسفانه به علت عدم آگاهی مردم در مواجهه با بعضی حوادث، با ما تماس می گیرند که به ما مربوط نمی شود؛ به طور مثال ترکیدگی لوله آب و یا در مواقع قطع برق یا نشتی گاز تماس می گیرند که البته از وظایف ما است که اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم ولی در ابتدا باید با اداره گاز هماهنگ کنند ولی متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مردم ابتدا با ما تماس می گیرند که ما نیروهای مان را اعزام می کنیم و سپس با ۱۹۴ تماس می گیریم.
از دیگر مواردی که خیلی با ما تماس گرفته می شود، جهت مصدومیت هایی است که مربوط به ۱۱۵ است و ربطی به آتش نشانی ندارد و از ما درخواست کمک می کنند و این به علت عدم آگاهی مردم است که تلفن های امدادی هنوز در کشور برای مردم جا نیفتاده است و بیشترین تماس های اشتباهی که امسال داشتیم مربوط به مشکل قطعی برق بوده است.
شیفت های آتش نشانان به چه صورت است؟
۲۴ ساعت سر کار هستیم و ۴۸ ساعت استراحت می کنیم. البته از این ۴۸ ساعت، ۲۴ ساعت بعدی آن کال هستیم؛ یعنی هر موقع که با ما تماس گرفته شود، باید سرکار حاضر شویم.
آتش نشان از موقع شروع تا زمانی که شیفتش تمام می شود چه وظایفی دارد؟
ساعت هفت صبح کار شروع می شود و ۲۴ ساعت بعد پایان می یابد ولی معمولا آتش نشانان از ۶٫۵ و یک ربع به هفت در محل ایستگاه حاضر می شوند به خاطر اینکه همه تجهیزات و لوازمی که نیاز است در عملیات استفاده شود، باید به صورت روزانه چک شود تا وسیله ای در عملیات کم نباشد و همه موتورها و ست های نجات و کفکش و … که با برق یا بنزین کار می کنند باید حتما روشن و چک شوند.
آتش نشان در ابتدای شیفت باید همه این وسایل را تحویل گرفته و آب ماشین را نیز چک کند و سیستم مکانیکی که آب بیرون می دهد، رانندگان باید آن را چک کنند و کلا ماشین را تمیز کنند و همه تجهیزات را تمیز تحویل بگیرند. در طول روز آتش نشانان برای داشتن آمادگی تمرین هایی را نیز انجام می دهند.
وقتی از کنار ایستگاه آتش نشانی رد می شویم شاهد والیبال و یا فوتبال بازی کردن آتش نشانان هستیم، آیا این بازی ها نیز جزو وظایف آتش نشان است؟
می شود گفت که نوعی وظیفه است. از آنجایی که آتش نشانان باید همیشه آماده باشند، باید تمرین و ورزش را به صورت مستمر انجام دهند. برای مثال در یک حادثه ساده آسانسور اگر آتش نشان قرار باشد به کمک برود، با نبود برق باید چهار یا پنج طبقه بالا برود و برگردد، بنابراین باید آمادگی کافی داشته باشد؛ یا در حریق های خیلی سنگین، سه تا هفت ساعت در مدت عملیات باید ایستاده باشند و با فشار سنگینی که آب بر بدن شان وارد می کند باید آب را بر آتش بپاشند و زور زیادی باید داشته باشند تا شیلنگ ها را مهار کنند و از دست شان رها نشود، به همین علت مجبورند که ورزش کنند.
آیا در سازمان آتش نشانی و خدمات شهری زنجان، آتش نشان خانم فعالیت می کند؟
در برخی از شهرهای بزرگ کشور آتش نشان خانم فعالیت دارد ولی متاسفانه در زنجان خانم آتش نشان نداریم ولی خانمی به صورت داوطلبانه با این سازمان همکاری می کند و امیدواریم که مجوز جذب آتش نشان خانم برای زنجان نیز فراهم شود.
عجیب ترین و تلخ ترین خاطره شما در دوران فعالیت تان را برایمان بازگو می کنید؟
یکی از عجیب ترین اتفاقاتی که در طول این سال ها اتفاق افتاده، تماسی مبنی بر گیر کردن کودکی در خانه بود. وقتی به محل ماموریت رسیدیم، مادر کودک را بی قرار در پشت در خانه دیدیم که می گفت کودکش پشت در مانده است و کلید در را ندارد پس از چند ساعت با باز کردن در متوجه شدیم که کودک خردسال در خانه نیست، به همین دلیل با پلیس تماس گرفتیم و با آمدن پلیس به محل راهروی آپارتمان شلوغ شد و همسایه ها به بیرون آمدند. در این حین یک خانم میانسال که همسایه دیوار به دیوار مادر و کودک گم شده بود، در رابطه با اینکه چرا آتش نشان و پلیس به آپارتمان آمده سئوال کرد و وقتی به او توضیح دادیم که کودک خانم همسایه در داخل خانه نیست ناگهان تعجب کرد و گفت که خانم همسایه قبل از بیرون رفتن کودک خود را به او سپرده است و سپس کودک را صدا کرد تا کنار مادرش برود و در بین تعجب همکاران آتش نشان و پلیس، تعجب مادر از اینکه محل کودک خود را فراموش کرده است، دیدنی بود.
تکرار سئوال تلخ ترین خاطره سببب شد که چهره آقای رحمتی در هم فرو رود و او حتی اولین ماموریت خود را نیز به یاد آورد و گفت: «از اولین ماموریت خود تا آخرین عملیاتی که تاکنون داشتم بیشترین ماموریت ها اغلب تلخ و ناراحت کننده بود؛ ولی حادثه ای سبب شد که برای لحظه ای غم عمیقی را در قلبم احساس کنم؛ با اعلام حادثه سقوط خانمی در چاله آسانسور در یک آپارتمان، در محل حاضر شدیم و این خانم جوان به دلیل سهل انگاری و نقص فنی آسانسور پیش از بالا آمدن آسانسور درب آن را باز کرده و به داخل چاله سقوط کرده و متاسفانه فوت کرده بود. آن خانم جوان دختر یکی از همکاران آتش نشان بود و پس از اطلاع از این موضوع هیچ کدام از همکاران توان تماس با پدر آن دختر را نداشتند و سردرگمی و ناراحتی عجیبی بین همکاران به وجود آمده بود.
با توجه به نوع کار شما و فشار روانی حاصل از عملیات ها آیا برای آرامش روان شما از روان شناس بهره می برید؟
نه، ولی نیروهای قدیمی در رابطه با نحوه برخورد با مسائل با آتش نشانان جوان صحبت کرده و آنان را راهنمایی می کنند ولی قطعا دیدن حوادث تاثیر عمیقی بر روی ذهن این افراد دارد.
در حال حاضر آتش نشانان چه مشکلی دارند؟
در حال حاضر قدیمی بودن ماشین آلات به دغدغه ای برای آتش نشانان تبدیل شده است، البته امسال لباس های بسیار خوبی خریداری شده ولی قدیمی بودن برخی ماشین آلات سبب می شود که انجام عملیات در بافت فرسوده شهر که کوچه و خیابان های کوچکی دارد مشکل می شود و خودرو نمی تواند به این محل ها نزدیک شود، به همین دلیل آتش نشانی زنجان نیازمند ماشین های پیشرو جدید است. همچنین به دلیل وجود شهرک مانند پونک که آپارتمان های بلند زیادی دارد، وجود نردبان ۵۲ متری نیاز است ولی بلندترین نردبان موجود ۳۲ متر است. خیرین می توانند در این حوزه وارد عمل شوند و در خریداری تجهیزات آتش نشانی کمک کنند؛ چراکه این کمک علاوه بر آتش نشانی منافعی برای همه مردم شهر دارد و در مواقع خطر می تواند جان بسیاری از همشهریان را نجات دهد.
جنگ آتش نشانان با آتش تمامی ندارد و آن ها وقتی در ایستگاه صدای آژیر را بشنوند لحظه ای را برای رسیدن به محل حادثه تلف نمی کنند تا هر چه زودتر برای نجات جان و مال مردم دل به حادثه بزنند. حافظه آتش نشانان پر از خاطرات تلخ و شیرینی است که همه مردم آن را تجربه می کنند، به عبارت دیگر می توان حافظه آتش نشانان را صندوقچه ای پر از حوادث اتفاق افتاده دانست که با شادی مردم شاد و با غم آنان اندوهگین شده اند. رشادت آتش نشانان داستان های فراوانی دارد که خط بسیاری از این داستان ها را ایثار و از خودگذشتگی تشکیل می دهد.
انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «بازخوانی صندوقچه حوادث زنجان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.