معرفی برگزیدگان دومین جشنوارۀ داستان «آب»



ایسنا/اصفهان با برگزاری اختتامیۀ دومین جشنوارۀ ملی داستان «آب» به صورت مجازی و معرفی برگزیدگان بخش های مختلف این جشنواره، دبیر هنری آن نوید داد که داستان های برگزیده در قالب کتاب متنی و صوتی منتشر و همچنین بخش هایی چون ناداستان، خاطره، مشغله نویسی و … به سومین دورۀ این جشنواره افزوده شود.

سلمان باهنر، دبیر هنری دومین جشنواره ملی داستان آب در آیین اختتامیۀ این جشنواره که شامگاه ۳۱ تیرماه به صورت مجازی برگزار شد، گزارشی از عملکرد ۹ ماهۀ دبیرخانه ارائه کرد و گفت: کلید برگزاری دور دوم ابتدای پاییز سال ۱۳۹۸ روشن شد و سپس فراخوان را برای داستان نویسان سراسر ایران ارسال کردیم.

وی ادامه داد: ازآنجاکه مهم ترین سیاست دبیرخانه در دور دوم گسترش دایرۀ مخاطبان جشنواره به فارسی زبانان کل جهان بود، فراخوان را به دست داستان نویسان کشورهای دیگر نیز رساندیم.

باهنر، شیوع ویروس کرونا را عامل ایجاد تغییراتی در جشنواره اعلام کرد و افزود: با افزوده شدن بخش کرونا به جشنواره ملی داستان آب، به طورکلی اردیبهشت ۱۳۹۹ نزدیک به ۴۰۰ اثر به دست ما رسید که ۵۰ مورد آن روایت نداشت و بیشتر مقاله های تخصصی بود به همین خاطر ۳۵۵ اثر را به داستان نویسان سراسر ایران که با مبانی داستان آشنا بودند سپردیم و درنهایت با اتمام کار این هیأت انتخاب، ۱۳۰ اثر برای داوران جشنواره ارسال شد.

دبیر هنری جشنوارۀ ملی داستان آب با بیان اینکه اصلی ترین هدف برگزارکنندگان این جشنواره رساندن داستان های نوشته شده به دست مردم است، گفت: در دور اول جشنواره آثار منتخب در قالب کتاب متنی و بعد صوتی به مخاطبان عرضه شد و امسال نیز قصد داریم به همین شکل آثار برگزیده را منتشر کنیم.

وی نوید داد که بخش هایی چون ناداستان، خاطره، مشغله نویسی، جستار و مقاله روایی، زندگی نگاره نیز به دور سوم این جشنواره افزوده و فراخوان آن به زودی منتشر شود.

مسعود میرمحمد صادقی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان نیز در این آیین اظهار کرد: جشنواره ملی داستان آب به همت جمعی از فرهیختگان و هنرمندان کشور با ابتکار همکاران ما در شرکت آب منطقه ای اصفهان برگزارشده و نکته مهمی که لازم می دانم دربارۀ آن بگویم این است که در مسائل حکمرانی نوین آب، مسئله ذی نفعان و مشارکت آن ها اهمیت بسیار ویژه ای دارد.

وی ادامه داد: جشنواره ملی داستان آب با نگاه ویژه به همین مسئله کار خود را آغاز کرده و ادامه خواهد داد چراکه فرهنگ سازی در مصرف آب، رفتار با آب و … در کشور کم آب ایران و به ویژه شهر اصفهان که در ناحیه مرکزی ایران قرار دارد بسیار بااهمیت است و فرهنگ آب در طول تاریخ بافرهنگ مردم آن عجین شده.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان، با بیان اینکه نیاکان ما سال ها با هنرمندی بسیار توانسته اند با کم آبی کار کنند گفت: ما نیز باید با حفظ و اشاعۀ این فرهنگ های غنی، روش های جدیدی را برای ادامه این روند در سال های آتی پیدا کنیم و ازآنجاکه بیان مسائل با زبان هنر، به ویژه ادبیات می تواند اثر بسیار خوبی داشته باشد، یکی از وظایفمان را این قرار دادیم که بتوانیم از رهگذر یک جشنواره داستانی به آن هدف برسیم.

میرمحمد صادقی با اشاره به زاینده رود خاطرنشان کرد: زاینده رود انشاالله همیشه جاری در اصفهان، تنیدگی مثبتی با زندگی مردم این شهر داشته و در آثار هنرمندان در همه رشته ها جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. امیدوارم با همتی که دوستان ما برای برگزاری این جشنواره داشته اند نیز مجموعه داستان های برگزیده به زودی منتشر شود و ما بتوانیم به شکلی مناسب از منتخبین تجلیل کنیم.

وی نسبت به پیشرفت خلاقانه جشنواره ملی داستان آب ابراز امیدواری کرد و گفت: امسال شاهد شکل گیری پویش «الف ب ایران» هستیم و در وزارت نیرو بحث سازوکارها را داریم که یکی از آن فرهنگ سازی برای آب است و امیدوارم جشنواره داستانی آب بتواند اهداف سازوکارهای نوین در مدیریت منابع آبی را به منصه ظهور برساند.

صدیقه ببران، مدیرکل دفتر روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو نیز با تشکر از زحمات نویسندگان، داوران و برگزارکنندگان دومین جشنواره ملی داستان آب اظهار کرد: داستان و ادبیات داستانی از قدیم یکی از راه های انتقال مفاهیم و ارزش ها بوده و در جامعه ما نیز ریشه ای عمیق و گسترده دارد.

وی افزود: خیلی از چیزهایی که امروز میراث دانش بشری به شمار می رود، از عمیق ترین موضوعات فلسفی و عرفانی گرفته تا ضرب المثل ها، هنجارهای زندگی و … همه از طریق داستان و ادبیات داستانی شفاهی و مکتوب به ما رسیده و از همین رو تلاش برای پرداختن به مسئلۀ آب و ارزش ها و سنت های مطلوب مربوط به آن در قالب داستان بسیار ارزشمند است.

مدیرکل دفتر روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو، با اشاره به اینکه بازگویی این هنجارها و سنت ها در قالب داستان هم بهتر در حافظه می ماند، هم به عنوان نوعی دانش می تواند نهادینه شود و گروه های سنی مختلف را مورد خطاب قرار دهد، گفت: ابتکار شرکت آب منطقه ای اصفهان برای برگزاری این جشنواره آن هم در فلات مرکزی که آب از دیرباز در آن اهمیت بسیار بالایی داشته ستودنی است و امیدواریم که برگزاری این جشنواره بتواند به رفع چالش ها و مرزبندی های قومی و منطقه ای که حاشیه های امنیتی و مدیریتی را باعث می شوند کمک کند و سطح فرهنگ مردمان مناطقی مثل یزد، چهارمحال و بختیاری، کرمان و اصفهان که همه به خاطر زاینده رود با هم مرتبط هستند را دربارۀ مسئلۀ آب ارتقا بدهد.

پس از داستان خوانی کوتاه جمعی از نویسندگان و پخش پیام حسن ساسانی، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان، بابک ابراهیمی، معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اصفهان و سعید قدوسی پور، معاون منابع انسانی مالی و پشتیبانی شرکت آب منطقه ای اصفهان از محمد کوشافر، فعال حوزۀ آب و محیط زیست و دارای دکتری تخصصی کشاورزی و خاک شناسی به همراه مسعود میرمحمد صادقی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان تجلیل شد.

اجرای تئاتر «بابا آب ن داد» به کارگردانی محمدجواد سجادی با بازی عرفان آیتی، فاطمه کاظمی، ابوالفضل صفوی و ناصر سلیمانی بخش دیگری از برنامه های اختتامیه دومین جشنواره ملی داستان آب بود و سپس با معرفی داوران که سلمان باهنر، علی خدایی و نسیبه فضل اللهی را شامل می شد، برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره به این شرح معرفی شدند:

بخش داستان کودک و نوجوان با نویسنده بزرگ سال

مقام سوم: داستان حمام طولانی از آیدا پالیزگر

مقام دوم: داستان دو روز مانده به عید از اعظم السادات حسینیان

مقام اول: داستان آخرین چاه از احمد سوسرایی

بخش نویسندگان کودک و نوجوان

مقام سوم: داستان رنگ های واقعی از زهرا مهران پور

مقام دوم: داستان شاه ماهی از متین میرجانی

مقام اول: نقشه ای برای چیچست از علیرضا فیلی زاده

بخش نزدیک داستان

مقام سوم: روایت اینجا اصفهان است از رضوان نیلی پور

دوم: روایت اصفهانم آرزوست از خورشید پورمحمدی

اول: روایت چک گل شیرخان از کاوه افضل

بخش داستان با فضای کرونا

داستان زایمان در آب از گلرخ جلالوندی

بخش داستان

مقام چهارم: داستان مردی که پرنده اش را نخورد از مهین راد

مقام سوم: داستان خداحافظ مندلیف از رامین فروزنده

مقام دوم: داستان شهپیر از غلامرضا شیری

مقام اول: داستان باغ بی آبی از مجتبی شول افشار زاده.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «معرفی برگزیدگان دومین جشنوارۀ داستان «آب»» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.