واکاوی هشت سال ریاست قمری بر دوچرخه سواری: فدراسیون من نمره قبولی می گیرد / حرف منتقدین در این سال ها منافع شخصی بود



به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، حدود یک ماه دیگر ریاست ۸ ساله خسرو قمری در فدراسیون دوچرخه سواری به پایان می رسد و آنطور که از صحبت های خودش بر می آید، دیگر در انتخابات حاضر نخواهد شد. او کارمند وزارت ورزش و جوانان است و خود را تابع سیاست های این وزارتخانه می داند و احتمالا برای نیامدن در عرصه انتخابات هم دلایلی خاص دارد.

در طول ۸ سال ریاست قمری، دوچرخه سواری ایران صاحب مدال طلا در بازی های آسیایی شد اما در عرصه جهانی و المپیک نتوانست آنطور که باید عمل کند و نفراتی که به المپیک راه پیدا کردند، عملکرد ضعیفی از جمله زمین خوردن و نرسیدن به خط پایان داشتند.

قمری می گوید از ۸ سال ریاستش، ۶ سال خوب بوده و دو سال آخر به دلیل مشکلات اقتصادی، کناره گیری باشگاه ها و ویروس کرونا آنطور که باید نتوانست کاری انجام دهد، اما با این شرایط معتقد است جامعه دوچرخه سواری به او نمره قبولی می دهند.

رئیس فدراسیون دوچرخه سواری در این سال ها منتقدانی هم داشت که در مورد آنها می گوید: وقتی حرف های آنها را می شنیدیم، نتیجه این می شد که آنها به فکر منافع خود و دست و پا کردن جا در فدراسیون هستند.

* در ۸ سال حضور در فدراسیون، دوچرخه سواری نمره قابل قبولی می گیرد

* کارمند وزارت هستم و هر تصمیمی آنها بگیرند باید اجرا کنیم

* در کنترل دوپینگ موفق بودیم

* هیچ کسی عیب خانواده اش را بیرون جار نمی زند

*کسی نمی تواند از حالا رکابزن المپیکی را معرفی کند

مشروح گفت وگوی فارس با رئیس فدراسیون دوچرخه سواری را در زیر می خوانید:

فارس: در روزهای آخر ریاست خود در فدراسیون هستید، برای دوره بعد حضور نخواهید داشت؟

من همیشه گفته ام کارمند وزارت ورزش هستم و هر تصمیمی که مسئولان وزارتخانه بگیرند، من هم اجرا می کنم. باشم یا نباشم قلبم برای دوچرخه سواری می تپد و هرکاری از دستم بر بیاید برای موفقیت آن انجام می دهم.

فارس: در این ۸ سال از خودتان راضی بودید؟

در ۶ سال اول راضی بودم، اما در این ۲ سال به دلیل مشکلات اقتصادی که برای باشگاه ها پیش آمد، بخشی از برنامه هایمان اجرا نشد و رضایت کامل را نداشتیم. ما در بخش دختران توانستیم برای اولین بار مدال آسیایی کسب کنیم و در بخش کوهستان و تریال هم به نتایج خوبی رسیدیم و جوانان خوبی پرورش یافتند. می توان گفت موفقیت هایمان، بخشی از ناکامی ها را هم پوشش می دهد.

فارس: خیلی ها می گویند اگر نتیجه ای گرفته می شود بیشتر به خاطر استعداد ذاتی خود رکابزنان است، چون با این امکانات ضعیف نتیجه گیری سخت است.

رشته ام، زندگی ام و تحصیلم در ورزش بوده است. علم و تجربه می گوید یک نفر باید استعدادهای ذاتی را داشته باشد تا در کاری موفق شود. استعدادیابی فلسفه اش همین است. شما باید کسی را پیدا کنید که مثلا استعداد دوچرخه سواری داشته باشد. بخشی از کار استعدادیابی، شناسایی است.

فارس: محمد گنج خانلو از طریق استعدادیابی فدراسیون شناسایی شد؟

بله. هیات ها در رده های پایه این افراد را شناسایی کرده و پس از انجام مسابقات قهرمانی کشوری به فدراسیون معرفی می شوند.

فارس: به هرحال هرچقدر هم استعداد باشد، اما امکانات نباشد، نتیجه آنچنانی در پی نخواهد داشت.

ببینید ما در سطح قاره آسیا در این ۸ سال، به صورت متوسط سالیانه ۳۵ تا ۴۰ مدال گرفته ایم و در همه رده ها جزو اولین ها هستیم. این را هم باید قبول کنیم که در جنگ اقتصادی، دوچرخه سواری به دلیل اینکه باید تجهیزاتش را از خارج وارد کند، ضرر می کند.

فارس: چه نمره ای به مدیریت خودتان می دهید.

من خودم را نمی گویم، اما با تمام فراز و نشیب هایی که وجود داشت، جامعه دوچرخه سواری در این ۸ سال نمره قابل قبولی گرفته است. اولین مدال ها از جمله طلای بازی های آسیا، کوهستان و بانوان در دوره مدیریت بنده کسب شد. در زیر ساخت ها و آموزش هم موفق عمل کردیم. شاید قبلا دو سال یک بار هم حتی مربیان ما به کمپ های جهانی نمی رفتند، اما در سال گذشته حدود ۴۰ نفر را در بخش داوران، مربیان و مکانیک به کلا های بین المللی فرستادیم. از لحاظ داشتن کرسی هم جایگاه خوبی در اتحادیه آسیایی داریم.

فارس: با این شرایط اقتصادی حضور مربی خارجی در تیم های ملی کلا منتفی است؟

رکابزنان ما الان به یک سطحی رسیده اند و اگر می خواهیم در بازی های آسیایی بعدی نتیجه بگیریم باید مربی سطح بالایی جذب شود. اگر این اتفاق نیفتد، محکوم به کسب نتایج قبلی هستیم. جذب مربی خارجی به هرحال شرایط خاص خودش را هم دارد و باید بتوانیم بودجه آن را تامین کنیم. حالا که نمی توانیم مربی بیاوریم الان برای گنج خانلو به واسطه رابطی که در اروپا داریم به دنبال تیم هستیم تا این رکابزن مستعد لژیونر شود.

فارس: این برنامه فقط برای گنج خانلو است؟

البته این برنامه برای همه ملی پوشان وجود دارد، چون اگر می خواهیم در سطح اول آسیا و دنیا حرکت کنیم، باید رکابزنان ما در تورهای بین المللی و تیم های اروپایی رکاب بزنند.

فارس: به نظر می رسد دوپینگ کمتر شده است. این موضوع به خاطر کمبود مسابقه بوده یا کنترل های شما؟

اگر سه سال گذشته را مرور کنید در هر مسابقه بین المللی که شرکت کردیم، هیچ مورد دوپینگ نداشتیم. اگر هم در داخل موردی بوده، به خاطر درخواست هایی بوده که ما از ستاد دوپینگ داشته ایم. اگر تستی گرفته نشود، دوپینگ کسی هم در نمی آید. حالا تست چه کسانی مثبت می شود؟ کسانی که مطرح نیستند و خواسته اند ره صد ساله را یک شبه طی کنند. در مجموع ما کارهای زیربنایی در بحث دوپینگ داشتیم.

فارس: شما از عملکردتان ابراز رضایت کردید، اما در طی سال های مدیریت تان منتقد هم کم نبوده است.

هرکسی که در راس کار باشد، حتما منتقد دارد، نقد منصفانه داریم و نقد مغرضانه. اگر شما کار کنید قطعا اشتباه هم دارید و اگر هیچ کاری انجام ندهید، قطعا اشتباه هم نخواهید کرد و منتقد هم ندارید. در برخی از اتفاقات افرادی که انتقاد می کردند، خودشان در فدراسیون بودند و بعدا جدا شدند. مگر می شود کسی عیب خانواده خود را بیرون جار بزند؟ منطق می گوید باید عیب و ایراد در دل کار حل شود. نباید اینطور باشد که هرکسی در مقطعی در فدراسیون کار کرد و به محض اینکه جدا شد، نقش منتقد را ایفا کند.

فارس: یعنی هیچ گاه زمانی که در فدراسیون بودند، صحبتی نکردند؟

این دوستان اگر نقدی داشتند چرا آن زمان که در فدراسیون بودند، حرفی نمی زدند؟ برخی هم فکر می کنند با نقد کردن می توانند در آینده برای خود جایی را دست و پا کنند. در این میان با برخی از منتقدان مدارا و مذاکره کردیم با برخی هم جنگیدیم. وقتی حرف های آنها را شنیدیم متوجه شدیم که آخر کار منافع خودشان را در نظر دارند.

فارس: یعنی از شما باج می خواستند؟

من به عنوان مسئول باید منافع دوچرخه سواری را مدنظر قرار دهم و دنبال باج دادن نباشم. اگر کسی ایده و برنامه ای دارد باید در عمل نشان دهند، اما متاسفانه اینطور نیست. من در پایان مدیریتم جامعه دوچرخه سواری و رسانه ها را ملاک قضاوت قرار می دهم.

فارس: در سال آخر مدیریت ساخت و سازها زیاد است، وضعیت پیست بی ام ایکس به کجا رسید؟

حدود ۴ هزار متر زمین از شرکت و توسعه و تجهیز در مجموعه ورزشی آزادی گرفتیم و کار ساخت پیست را آغاز کردیم. تمام ساخت و ساز این مجموعه که با استانداردهای خاص خودش است. اگر هرجای دیگری که می خواستیم این پیست را بسازیم، هزینه زیادی برای فدراسیون داشت، اما الان کنار ساختمان اداری و پیست آزادی است.

فارس: چقدر برای فدراسیون هزینه داشت؟

شاید باورتان نشود، اما تقریبا برای فدراسیون رایگان درآمده است. زمین را از شرکت توسعه گرفتیم و ماشین آلاتی هم که کار می کنند، از شهرداری آمده اند. مقداری هم که باید خاک رس ریخته می شد، در مجموعه وجود داشت، عملا ما هزینه ای انجام ندادیم. بی ام ایکس یک رشته جذابی است و هر دوچرخه سواری هم که می خواهد در پیست و جاده کار کند، در بی ام ایکس باید کار را یاد بگیرد و تمرین کند.

فارس: بهینه سازی آسفالت دور ورزشکار آزادی که رکابزنان تمرین می کنند چه شد؟

آسفالت دور مجموعه ورزش آزادی فکر می کنم قدمت ۵۰ ساله داشت و با پیگیری هایی که کردیم تاکنون یک چهارم مساحت آسفالت شده و قرار است یک مسیر مشخص و ایمن را برای دوچرخه سواری هم احداث شود.

فارس: روزهای آخر مدیریت تان کارهای عمرانی را به صورت جدی انجام می دهید، به دنبال گذاشتن یادگاری در دوچرخه سواری هستید؟

واقعا اینطور نیست. این کارها را از سال های قبل شروع کردیم و الان به نتیجه رسیده است. ما برای ساخت پیست بی ام ایکس از زمان گودرزی، وزیر سابق ورزش و جوانان رایزنی ها را شروع کرده بودیم و با تغییرات مدیریتی، این کارها به تعویق می افتاد. از سوی دیگر با نزدیک شدن ساختمان اداری به مجموعه آزادی و پیست، کارهای میدانی بیشتر شده و این دور بودن در سال های گذشته هم تاثیرگذار بود. شاید این شانس و اقبال ما در پایان دوره مدیریتی بود که این اتفاقات افتاد و دوچرخه سواری صاحب ساختمان و یک پیست بی ام ایکس شد.

فارس: ساخت ساختمان جدید متوقف شده است؟

متوقف نشده، اما نیاز به هزینه بیشتر داریم. برهمین اساس سلطانی فر قول پرداخت یک میلیارد تومان را دادند تا این پروژه به پایان برسد. بودجه ای که ما پیش بینی کرده بودیم، کافی بود، اما وقتی مصالح گران شد به مشکل خوردیم.

فارس: چند درصد جلو رفته است؟

۸۰ درصد کار تمام شده و سفیدکاری و سرامیک کف مانده است.

فارس: این امکان وجود دارد که پیست سیمانی آزادی سرپوشیده و چوبی شود؟

خیر. پیست های سرپوشیده ۲۰۰ تا ۲۵۰ متر است. چون سقف باید جمع و جور باشد. پیست آزادی حدود ۳۳۰ متر است و اگر بخواهیم سقف بزنیم، باید کل پیست را خراب و دوباره درست کنیم. این کار مقرون به صرفه نیست.

فارس: می توانید در همان مجموعه آزادی پیست سرپوشیده بسازید؟

ببینید در حال حاضر چندین پیست در دست احداث است و نمی توانیم یک مجموعه دیگر را بسازیم. بهتر است مجموعه های نیمه تمام را تمام کنیم و مجموعه دیگر را شروع کنیم. الان پیست ساری فقط نصب پیست چوبی اش باقی مانده و خود سازه تکمیل شده است. من حتی پیشنهاد دادم که بودجه دیگر پیست ها را جمع کرده تا بتوانیم یک مجموعه را حداقل تکمیل کنیم.

فارس: چند ماه دیگر تا المپیک باقی مانده است. دوچرخه سواری ما با همان یک سهمیه جاده وارد رقابت ها می شود؟

فعلا سهمیه کوهستان برای ما تمام نشده است، اما کار بسیار سختی است که بتوانیم سهمیه بگیریم.

فارس: در بخش جاده شانس اول حضور در المپیک محمد گنج خانلو است؟

نه، ما هنوز هیچ کس را انتخاب نکرده ایم. رکابزنی انتخاب می شود که در بهترین شرایط آمادگی قرار داشته باشد و در تمام فاکتورها سر تر از بقیه باشد. هیچ کسی در دوچرخه سواری نمی تواند بگوید نفر اصلی چه کسی است. گنج خانلو یکی از بهترین رکابزنان ما است و اگر کرونا نبود، می توانست در تورهای آسیایی و اروپایی بدرخشد، اما اینکه از حالا کسی را برای المپیک انتخاب کنیم، اصلا درست نیست.

فارس: گنج خانلو می گفت در تمام مسابقات بین المللی موفق بوده و دیگر نیازی نیست که خودش را ثابت کند.

درست می گوید. او در مسیرهای کفی رقیب ندارد و خیلی باهوش است، اما نقطه ضعفی هم دارد و آن هم مسیرهای سربالایی است. من با او صحبت کردم و گفتم باید روی این موضوع هم کار کنی. من خودم در المپیک رکاب زدم و یکی از چیزهای مهم در این میدان این است که دوچرخه سوار نترسد و شجاع باشد. در مجموع کادرفنی تیم ملی باید تست های زیادی بگیرد تا نفر اصلی انتخاب شود.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «واکاوی هشت سال ریاست قمری بر دوچرخه سواری: فدراسیون من نمره قبولی می گیرد / حرف منتقدین در این سال ها منافع شخصی بود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.