پرورش میگو به قیمت نابودی چراگاه های شتر و راه های دسترسی صیادان به دریا



قصه پرغصه سایت های پرورش میگو انگار قرار نیست به فصل آخر برسد. اهالی روستاهای شرق بندرعباس از نابودی چراگاه های شتر و عدم امکان دسترسی به دریا گلایه های زیادی دارند.

پرورش میگو به قیمت نابودی چراگاه های شتر و راه های دسترسی صیادان به دریا

خبرگزاری فارس؛ هرمزگان، علی زارعی؛ ساکنان و شوراهای ۳۰ روستای کولغان و جلابی بخش تخت و قلعه قاضی شهرستان بندرعباس که از گفت و گو با مسؤولان مربوطه ناامید شده اند، در نامه هایی به رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان بازرسی، رئیس دستگاه قضاء، استاندار هرمزگان و … درخواست مدد کرده اند.

هنگامی که برای بررسی وضعیت اثرات واگذاری سایت های پرورش میگو به تعدادی از روستاهای ساحلی شرق بندرعباس رفتیم، اهالی و بخصوص شترداران عنوان می کردند، اجرای این سایت ها باعث از بین رفتن چراگاه های شترهای شان می شود.

آنطور که یکی از معتمدان این منطقه می گوید:آنها نامه هایی به مسئولان اجرایی استان و کشور، سازمان بازرسی، دادگستری و رئیس دستگاه قضا (در سفر اخیرشان به هرمزگان) داده اند و پیگیری هایی که از اول امسال برای رفع مشکلات این طرح و تحقق درخواست های شان داشته اند که تاکنون بی نتیجه مانده است.

جعفر مرادی، یکی از معتمدین منطقه که پیگیری های زیادی در این بخش داشته، می گوید: مردم و روستاییان با اصل سرمایه گذاری در حوزه سایت های پرورش میگو مخالفتی ندارند، اما نحوه اجرای پروژه به نحوی باشد که زندگی ساکنان و دام ها و بخصوص شترهای شان تهدید نشود.

وی می گوید: درحالی که بوته هایی به نام بوات، غذای اصلی شترهاست که این چراگاه در نزدیکی دریا سرسبزتر و شیرین تراست که اگر سایت های پرورش میگو بطور کامل اجرا شوند، چراگاه های شترها از بین می رود و امنیت غذایی ۲۰ هزار نفر شتر از منطقه دهنو تا نزدیکی حسنلنگی به خطر می افتد و خواسته اول ما این است که از شرق روستای خرگی و ذرتی تا خور گاومرده، سایت پرورش میگو اجرا نشود و این سایت ها بعد از خور گاومرده تا تیاب اجرا شود تا چراگاه های شترهای روستاییان این منطقه ازبین نرود.

خواسته دوم مان این است که مردم این منطقه در واگذاری اراضی نیز سهمی عادلانه داشته باشند.

ثبت نام ۴۸ ساعته

گفته می شود اوایل سال جاری به مردم اعلام شدکه ۴۸ ساعت فرصت دارند تا با پرداخت دو نیم ومیلیون تومان برای واگذاری سایت پرورش میگو ثبت نام کنند و قطعات ۲۰ هکتاری به ۱۵ نفر و یا ده هکتاری به ده نفر واگذار شود، که به ازای هر هکتار به متقاضیان اعلام شد که بایستی صد تا ۱۱۵میلیون تومان نقدی پرداخت کنند و دویست میلیون هم تسهیلات بانکی دریافت کنند تا بتوانند این طرح را اجراکنند.

البته در خصوص مهلت ۴۸ ساعته مقامات مسئول نظر دیگری داشته اند که در انتهای همین گزارش خواهید خواند.

برخی مدعی هستند سایت های ۵۰، ۱۰۰،۲۰۰ هکتاری و … را به برخی افراد خاص و بدون دریافت وجه واز طریق دستگاه های متولی واگذار کردند. پیگیری های ما از شیلات و جهاد کشاورزی در این خصوص بی پاسخ مانده است.

یکی از معتمدین محلی می گوید: روستاییانی که در ثبت نام اولیه مبالغی را پرداخت کرده اند و توان تامین چنین سرمایه ای را ندارند؛ انتظار دارند واگذاری مزارع بصورت رایگان یا با هزینه ای بسیار اندک به آنها باشد.

با شروع اجرای این طرح ها، مسیر ماهیگیری صیادان محلی نیز بسته می شود و گلایه ها افزایش می یابد و مسئولان استان و از جمله استاندار به همراه برخی نمایندگان نیز از این منطقه بازدیدی داشته اند و آنطور که احمد مرادی نماینده بندرعباس می گوید استاندار قول داده است که در ساحل روستای دلبودنی، اسکله صیادی احداث شود که تاکنون این پروژه وارد فاز اجرا نشده است.

این معتمد منطقه می گوید: اگر دولت حمایت کند وبه جوانان بیکار تسهیلات دهد و هر کدام هشت نفر شتر بخرند و دامداری کنند، هم اشتغال زایی وسیعی ایجاد می شود و هم ظرفیت ایجاد کارخانه هایی برای تولید شیر و دوغ شتر در منطقه وجود دارد که بایستی از این ظرفیت حمایت کرد و طرح هایی اجرا نشود که اشتغال چندصدساله مردم این منطقه تهدید شود.

نامه به مسئولان کشوری و استانی

در بخشی از نامه ای که از طرف ساکنان به مسئولان استانی و کشوری نوشته شده است، آمده است:

«ما روستاییان ۳۰ روستای ساحل نشین شرق بندرعباس معروف به بندرکولغان، خرگی، جلابی زیر مجموعه بخش قلعه قاضی و تخت شهرستان بندرعباس، احساس خطر و نارضایتی خود را از قربانی شدن منطقه مان که آبا واجدادی در آن ساکن هستیم، با اجرای طرح زیانبار ایجاد مزارع پرورش میگو در منطقه بدون کار کارشناسی و عدم بررسیها و اثرات زیست محیطی و بهم ریختگی اکوسیستم آن با از بین رفتن فرصت های کلان سرمایه گذاری دولت و ملت که در حال واگذاری بین افراد رانت خوار و نادیده گرفتن حق مردم است و حتی سهمی برای اشتغال بومیان قائل نشده اند، محضرتان اعلام می داریم.»

در این نامه ها در خصوص موقعیت منطقه و مزایای آن نوشته اند: این محدوده ۸۵ کیلومتری که از شرق بندرعباس جلوی دانشگاه هرمزگان و شهرک صنعتی آغاز و به دروازه مکران شهرستان میناب وصل می شود و در شمال جزیره تاریخی پرفراز و نشیب هرمز واقع شده و بلوار ساحلی در دست احداث این مسیر را به هم وصل می کند، از قدیم محل عبورو مرور کاروان های حمل ونقل و محل درآمد مردم بومی و چراگاه ۲۰ هزار نفر شتر و محل کشاورزی، دامپروری و پیله وری بوده است که با داشتن خورهای آبی بزرگ، جنگل های دریایی سرسبز حرا، برخورداری از جاذبه های گردشگری، اقتصادی، تجاری، صید و صیادی، توریستی منطقه ویژه و ارزشمندی است که برای تحولات بزرگ در کشور مثل ایجاد بندرگاه، اسکله های چندمنظوره، احداث شهرک های ساحلی، بازارچه های مرزی، انبارهای دپو ورود و خروج کالا، ایجاد گمرک، پهلو گرفتن کشتی های مسافری و حمل کالا، ورود وخروج قایق های تفریحی و لنج های باری می شود؛ با فراهم کردن زیرساخت های پایدار و ماندگار، چشم اندازی روشن برای شهرستان بندرعباس، استان هرمزگان و ایران اسلامی رقم زد.

در این نامه هاکه مدعی شده اند تقسیم زمین های ساحل بین افراد زمین خوار و فرصت طلب صورت گرفته است؛ به اثرات زیان بار اجرای این طرح پرداخته شده است.

فراری دادن مرزداران واقعی کشور از روستاهای شان که سال ها با رنج و مشقت برای حفظ مرزها و ماندن در روستاهای خود سختی ها و مرارت ها تحمیل و هزینه ها پرداخته اند، آسیب رساندن به محیط زیست و بهم ریختگی اکوسیستم و از بین رفتن خورهای بزرگ آبی و آسیب رساندن به کار و زندگی مردم، ازبین رفتن بسیاری از فرصت هایی که در بخش موقعیت منطقه ذکر شد، از جمله اثرات زیان بار اجرای طرح سایت پرورش میگو در این منطقه عنوان شده است.

نماندن زمین جهت اسکان و سرریز شدن جمعیت شهر درحال توسعه بندرعباس که از غرب به صنایع مادر و از جنوب به دریا و از شمال به کوه های گنو، قلعه قاضی، تخت، شمیل، نیان و رودها وصل می شود، کشیده شدن خودبه خود شهر بندرعباس به طرف شرق که جایی برای الحاق به شهر نخواهد ماند و هزینه های زیادی برای توسعه شهرنشینی برای نظام باقی نخواهد گذاشت؛ نیز به عنوان دیگر اثرات زیان بار اجرای این طرح نام برده شده است.

در پایان این نامه نیز از رئیس جمهور خواسته شده است بازرسین ویژه اش از منطقه بازدید کرده و از روند واگذاری ها و آسیب هایی که ساکنان این مناطق را تهدید می کنند و جلوگیری از وقوع آنها اقدام لازم صورت گیرد.

درخواست از استاندار

شورای بخش تخت در نامه ای به تاریخ اول اردیبهشت ۹۸ در نامه ای به استاندار هرمزگان خواستار اتخاذ تدابیری لازم در این بخش شده است. در این نامه آمده است:

«احتراما بدینوسیله به استحضار می رساند با عنایت به احداث بزرگراه ساحلی بندرعباس تیاب میناب و قرارگرفتن روستاهای گاومرده، کناران، حسین آباد، پشتکوه، کدوکار، گزریز، ذرتی، محمودکلاهی، خرگی، توچ، طاهری، جلابی، بار ریز، سرچیل، کولغان و … که در مسیر این بزرگراه و تمام زمین های اجدادی ما که بالای ۵۰۰ سال در این منطقه در کنار ساحل مشغول به زندگی آرام بوده اند، متاسفانه ارگان های مربوطه جهت پرورش میگو بدون هیچگونه نظر از معتمدین و شوراهای منطقه و کارشناسی اصولی به گروهی واگذار می کنند که از این منطقه نیستند و این روستاها عین سیلاب از هر طرف در محاصره قرار می گیرند.

لذا از استاندار و مردمی دلسوز خواهشمندیم دستورات لازم را به ارگان های مربوطه صادر کند با هماهنگی گروهی از معتمدین و شورا جهت رسیدگی به خواسته مردم این منطقه که اولا اطلاع رسانی دقیق به مردم بومی منطقه جهت شرکت و ثبت نام برای پرورش میگو صورت گیرد، ثانیا از خور تخته ریز الی خور گاو که مسیر مردم بومی منطقه و درآمدزا به دریا می باشد ؛ هیچ گونه مجوزی داده نشود.»

گلایه های مردم

معتمد منطقه می گوید: از نمایندگان مجلس انتظار داریم از حقوق مردم این منطقه دفاع کنند. احمد مرادی ساعت ها بازدید کاملی از منطقه داشت و با توجه به این بازدید، درخصوص خواسته هایمان به استاندار نامه ای نوشت که امیدواریم این خواسته ها محقق شود.

از این نماینده مجلس، انتظار داریم نطقی را در مجلس در دفاع از حقوق مردم مظلوم و محروم این منطقه داشته باشد.

نمایندگانی را می خواهیم که با روحیه مطالبه گری مانند مرحوم عباسی از حق مان دفاع کنند و امیدواریم با پیگیری ایشان، حقوق حدود ۷۰ هزار ساحل نشین این منطقه ضایع نشود.

ما از متولیان مربوطه می خواهیم لیست اراضی واگذار شده جهت احداث سایت های پرورش میگو را به طور شفاف منتشر کنند تا مشخص شود به چه کسانی واگذار شده است و چند هکتار به بومیان منطقه و چند هکتار به دیگران و با چه قیمتی واگذار شده است.

سایت ها در دل روستا و چندصدمتری فاصله با محل سکونت روستاییان درحال اجراست که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

بوی سایت های پرورش میگو برای ساکنان آزاردهنده خواهد بود و اگر میگوها به بیماری مبتلا شوند، شاید به انسان منتقل شود و … .

از طرفی نگهبانان سایت های پرورش میگو به ماهیگیران و صیادان بومی اجازه عبور را نمی دهندو آنها نمی توانند مانند گذشته به صید بپردازند و این سایت ها راه معیشت شان را بسته اند.

وضعیت جاده ها

از طرفی دیگر در بازدیدی که از جاده های بدون آرم و علائم و خط کشی پشتکو، دلبودنی و گزریز و حسین آباد، کناران و گاومرده به سمت ساحل داشتیم، متوجه شدیم که اولا بخش زیادی از جاده ها تخریب شده و بخشی از جاده گاومرده به سمت ساحل از دو طرف در میان کرت های دریایی قرار گرفته و مسیر را کور کرده بود.

از طرفی دو طرف جاده هم تخریب شده بود تا جاییکه برخی مناطق عرض جاده به ۲۰ سانتی متر هم نمی رسید و بخش زیادی از جاده در بارندگی از بین رفته بود.

آنطور که اهالی می گویند آب رودخانه های جلابی، گاومرده و حسنلنگی در بارندگی به این منطقه می آید و وارد دریا می شود که اگر سایت های پرورش میگو احداث شود، مسیر آب به دریا بسته می شود و آب را وارد خانه ها می کند و شاید سایت ها را نیز تخریب کند.

جاده پشتکو که سال گذشته نیز گزارشی از آن منتشر کردیم و در بخشی از آن نیاز به احداث پل بود که بعد از گذشت بیش از یک سال این پروژه هنوز تکمیل نشده بود و در بارندگی، مسیر عبور و مرور منطقه مسدود می شود.

برخی نیز می گویند از مسؤولان می خواهیم ساحل را قفل نکنند و آدرس غلط به مردم ندهند. ما نمی خواهیم صیادی و دامداری خود را از دست بدهیم. با واگذاری کامل ساحل، نسل فعلی و آینده تهدید می شوند.

در استان کسی نیست که از حق مان دفاع کند؟ گلوگاه ساحلی روستا با اجرای این طرح بسته می شود. سایت های پرورش میگو به سیل بند تبدیل شده و مسیر طبیعی عبور آب بسته می شود و روستاها را غرق می کنند.

دردل های روستاییان

حسین چنگال ۶۵ ساله ساکن روستای ذرتی که نسل اندر نسل در همین منطقه زندگی کرده است هم با بغضی درگلو درحالیکه صورتم را می بوسد و اشکی در چشم دارد و ملتمسانه می گوید: بگویید راهمان را برای صید نبندند.

مجوز صیادی هم دارم، اما احداث سایت های پرورش میگو، باعث می شود نتوانیم برای صید برویم. راه عبور آب رودخانه هم با اجرای این طرح بسته می شود.

محمدعبدالله پیرمرد اهل روستای کدوکار که نسل اندر نسل در این منطقه زندگی کرده نیز با بیان اینکه روستاییان شتر دارند و زمین های اجدادی شان را برای پرورش میگو به دیگران واگذار کرده اند و پیگیرند زمین های شان را به خودشان بازگردانند؛ می گوید با اجرای این طرح آب رودخانه جلابی و آبی که از کوه به این سمت می آید، مسیرش بسته می شود و به زمین وخانه های شان آسیب می رساند.

حسن کهور چنگال ساکن روستای ذرتی که اسناد بسیار قدیمی و بیش از ۸۰ ساله از زمین های شان را نشانم می دهد، می گوید: حدود اربعه زمین های شان در اداره ثبت اسناد مشخص نیست و به آنها گفته شده بایستی تصویر هوایی بگیرید و توان مالی برای عکسبرداری ندارند و زمین های شان را برای سایت پرورش میگو به متقاضیان واگذار کرده اند. فاصله روستا تا دریا ۵ کیلومتر است و از همین روستا احداث سایت ها شروع شده است.

طایفه شان مهدالی زهی نام دارد و در همین منطقه ۴۰ خانوار زندگی می کنند. می گوید زمین معروف به چهل منی که در گذشته و قبل از خشکسالی ۵کیلوبذر گندم در زمین می ریختند و ۴۰ من گندم گندم برداشت می کردند و زمین گاومرده را از آنها گرفته اند و واگذار کرده اند وسایت های پرورش میگو تا بیخ گوششان در روستا در حال اجرا هستند و آنها ترس دارند که در بارندگی و با مسدود شدن مسیر آب، غرق شوند و جان شان را از دست دهند.

معاون وزیر جهاد

مرادی می گوید: معاون وزیر جهاد کشاورزی در جلسه ای که در فرمانداری بندرعباس با حضور مسئولان برگزار می شود و زمانی که از مضرات اجرای طرح برای کشاورزان مطلع می شود و در آن روز شترداران منطقه جلوی فرمانداری آمده بودند، وعده داد که طرح طبق خواسته اهالی این منطقه بعد از خور گاو(گاومرده) اجرا شود که نشد.

درخواست از رئیس دستگاه قضا

اما مردم از رئیس دستگاه قضا انتظار دارند اجازه ندهند زمین های آبا و اجدادی شان از آنها گرفته شود و همچنین از اجرای طرح ها بدون کارشناسی که موجب آسیب دیدن زندگی و معیشت و شترهای اهالی می شود جلوگیری شود و از حقوق روستاییان دفاع شود.

شیلات فقط به لحاظ فنی پاسخ می دهد

رئیس اداره توسعه میگوی اداره کل شیلات هرمزگان اظهارداشت: شیلات به استعلام سازمان نظام مهندسی منابع طبیعی و کشاورزی برای متقاضیان واگذاری اراضی جهت اجرای سایت پرورش میگو این پاسخ رامی دهد که آیا منطقه مورد تقاضا به لحاظ فنی برای این طرح مناسب است یا خیر؟

علی اکبر مجاز افزود: البته شیلات نظارت عالیه بر احداث و بهره برداری را نیز برعهده دارد.

مجاز با بیان اینکه براساس قانون نظام جامع دامپروری، مجوزها فقط توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و سازمان نظام دامپزشکی استان صادر می شود؛ گفت: استعلام های چندگانه از سازمان های مختلف از جمله منابع طبیعی، محیط زیست، آب منطقه ای، راه وشهرسازی، بنیاد مسکن، حمل و نقل جاده ای، آب، برق، گاز، میراث فرهنگی و … توسط متقاضیان اخذ و در کمیسیون ماده ۲ امور اراضی جهاد کشاورزی بررسی و در صورت واجد شرایط بودن شرایط و موافقت دستگاه ها، اراضی واگذار می شود.

وی تاکید کرد: اجرای سایت های پرورش میگو هزینه بر است و بایستی سرمایه گذارانی که توان مالی دارند، وارد این عرصه شوند.

رئیس اداره توسعه میگوی اداره کل شیلات هرمزگان اظهار داشت : برای اجرای زیرساخت ها به ازای هرهکتار بین ۱۵۰ تا۲۰۰میلیون تومان و برای تولید و بهره برداری نیز هرهکتار ۱۵۰ میلیون تومان سرمایه نیاز دارد ویک مزرعه ۲۰هکتاری حدود ۴ میلیارد تومان سرمایه جهت احداث نیاز دارد.

مجاز گفت: با توجه به مشکلات تولید در کشور، صنعت پرورش میگو، یکی از محدود صنایعی است که توانسته سرمایه گذار جذب نماید.

وی افزود: باوجود تحریم های ظالمانه، میگوی پرورشی، یکی از معدود صنایعی است که صادرات آن در حال انجام است.

رئیس اداره توسعه میگوی اداره کل شیلات هرمزگان میزان صادرات میگوی پرورشی در سال گذشته را ۱۹هزار و ۷۰۰تن به ارزش گمرکی ۷۴میلیون و۵۰۰هزار دلار و میزان صادرات در شش ماهه نخست سال جاری را نیز شش هزارتن به ارزش گمرکی ۱۰میلیون و ۷۳۰هزار دلار اعلام کرد.

وی گفت: مجموع کل اراضی پرورش میگو را ۵۲هزار و ۵۳۹ هکتار و سطح مفید زیرکشت را ۳۶هزار و۷۰۰ هکتار است.

به گفته مجاز ظرفیت تولید یک کراپ درسال، ۱۸۵هزارتن میگوی پرورشی و ظرفیت تولید دو کراپ در سال(۵۰درصد مزارع) نیز ۲۷۰هزار تن با اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم ۶۲ هزار نفر است.

رئیس اداره توسعه میگوی اداره کل شیلات هرمزگان خاطرنشان کرد: درآمد ارزی با احتساب قیمت متوسط ۵دلار به ازای هر کیلوگرم، یک میلیارد و ۳۵۰میلیون دلار می باشد.

وی در سال ۷۱ در هرمزگان، حدود۸۰۰ کیلوگرم در سطح زیرکشت دو ونیم هکتار با میانگین تولید۳۲۲کیلوگرم در هکتار بوده است؛ اظهار داشت: تولید میگوی پرورشی در سال ۹۷ در استان ۲۲ هزار و۱۸۰ تن در سطح زیرکشت ۴هزار و ۲۸۶ هکتار به میانگین تولید ۵هزار و ۱۹۶ کیلوگرم در هکتار رسیده است.

بی تاثیر نیست

رئیس امور دام جهادکشاورزی هرمزگان نیز اثرگذاری سایت های پرورش میگو را بر تعلیف دام و چراگاه های شتر تایید کرد.

جلال اصلاحی البته تاکید کرد بهتر است شترداری سنتی به شترداری صنعتی و نیمه صنعتی تبدیل شود تا میزان وابستگی دام به مرتع کاهش یابد.

به گفته اوی با اجرای چنین طرح هایی میزان مراقبت های بهداشتی افزایش یافته و اصلاح نژاد صورت می گیرد و میزان تولید شیر و گوشت شتر و فرآورده های لبنی شیر شتر افزایش می یابد که تسهیلات بانکی نیز به این طرح ها تعلق می گیرد.

رئیس امور دام جهادکشاورزی هرمزگان گفت: زمین مورد نیاز به اجرای طرح های شترداری صنعتی و نیمه صنعتی واگذار می شود و از سرمایه گذاران در بخش شیر شتر و فرآورده ای آن حمایت شده و ۸۰درصد سرمایه مورد نیاز نیز بصورت تسهیلات بانکی اعطاء می شود.

اصلاحی با بیان اینکه تعاونی شترداری فعالی در استان نداریم؛ اظهار داشت: در صورت تشکیل تعاونی شترداری فعال در استان، می توانند در این بخش ها سرمایه گذاری کنند.

پرورش میگو؛ شغلی پرهزینه

مدیر شرکت های کشاورزی شعبه استان هرمزگان در خصوص گلایه هایی که در گذشته در خصوص نحوه واگذاری اراضی جهت پرورش میگو وجود داشت؛ حق را به مردم داد و گفت: برخی عنوان می کردند که اراضی با وسعت زیاد و از طرفی به غیربومیان واگذار شده است.

ابراهیم سالمی البته این شغل را بسیار پرهزینه خواند و گفت: سرمایه گذاری برای بسیاری از روستاییان بخصوص در قطعات بزرگ در این حوزه ممکن نیست.

سالمی گفت: بیش از ۳۵۰نفر را در یک سایت ۷۰قطعه ۲۰هکتاری پرورش میگوی حسنلنگی توانستیم مشارکت دهیم و اشتغالزایی وسیع اتفاق افتاد و بومیان نیز بهره مند شدند.

وی میزان درخواست ها را در این بخش زیاد خواند و گفت: اولویت واگذاری براساس زمان ثبت نامی است که پس از فراخوان، صورت گرفت.

مدیر شرکت های کشاورزی شعبه استان هرمزگان با بیان هر قطعه ۲۰ هکتاری حدود ۸۰۰ میلیون تومان هزینه زیرساخت و در مجموع چهار میلیارد تومان هزینه اجرا و بهره برداری دارد؛ اظهار داشت: شرکت خدماتی متشکل از سهامداران سایت ها تشکیل شده و توسط خودشان این پروژه ها برای اجرای زیرساخت ها به پیمانکار واگذار شده است.

سالمی گفت: هدف مان از اجرای سایت های پرورش میگو واگذاری زمین نیست و هدف تولید میگو و توسعه اقتصادی با میگو است و اگر سرمایه گذار در هر مرحلهای به تعهدات خود مطابق با شرایط اجاره به شرط تملیک عمل نکند، خلع ید شده واین سایت ها تا قبل از بهره برداری نیز قابل خرید و فروش نیستند.

وی بابیان اینکه ۵ نقطه شامل مناطق سدیچ و یکدار جاسک، حسنلنگی بندرعباس، لشتغان بندرخمیر و مهرگان بندرلنگه به میزان ۲۰ هزار هکتار از طریق شرکت شهرک های کشاورزی واگذار شده است؛ می گوید: از منطقه خرگی تا خور تیاب به نام سایت حسنلنگی است و ۱۵۹۰ هکتار برای اجرای سایت پرورش میگو به متقاضیان واگذار شده است.

مدیر شرکت های کشاورزی شعبه استان هرمزگان درخصوص گلایه روستاییان و دغدغه شان برای ورود آب رودخانه ها و … به داخل روستا و آسیب دیدن خانه های شان نیز گفت: مشاور اجرای این طرح در جلسه های با حضور تعدادی از شوراها و سهامداران به روستائیان این اطمینان را داده که با اجرای کانال های زهکش جهت هدایت آب به داخل دریا، آب وارد روستا و منازل اهالی نخواهد شد.

سالمی افزود: فراخوان جهت اطلاع متقاضیان برای ثبت نام در سایت های پرورش میگو ۴۸ساعت نبوده و ده روزه بوده و از طریق بخشداری ها، شوراهای اسلامی روستاها، فرمانداری، سایت سازمان جهاد کشاورزی استان و پیامکی و … اطلاع رسانی صورت گرفته است.

وی معتقد است با اجرای این طرح، اراضی بایر چند صد ساله به مزارع پرورش میگو تبدیل شده و سفره های مردم گسترده تر و ارزآوری داشته و اشتغال زایی گسترده ای را داشته که در سایت حسنلنگی بیش از ۳۵۰نفر سهامدار شدند.

گویا برخی از سرمایه گذاران سایت های پرورش میگو خودشان را به برخی کاندیداها و نمایندگان نزدیک کرده اند تا عنوان کنند که سایت ها به نفع مردم است و اثر منفی بر زندگی آنها ندارد.

انتهای پیام/۸۸۰۳۰/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پرورش میگو به قیمت نابودی چراگاه های شتر و راه های دسترسی صیادان به دریا» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.