شرایط بغرنج مهاجران <a href="/fa/dashboard/ class="text info">اتیوپی</a> در <a href="/fa/dashboard/ class="text info">عربستان</a> اخبار <a href="/fa/dashboard/ غربی" class="text info">آسیای غربی</a> اخبار بین الملل <a href="/fa/dashboard/ class="text info">تسنیم</a>



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که صدها هزار مهاجر اتیوپیایی پس از بازداشت خودسرانه در شرایط «بی رحمانه و غیرانسانی» به اجبار توسط مقامات سعودی بازگردانده می شوند.

به گزارش الخلیج الجدید، این موضوع در گزارشی با عنوان «انگار ما انسان نبودیم: بازگشت اجباری و شرایط اسفناک بازداشت مهاجران اتیوپیایی در عربستان سعودی» منتشر شد.

سازمان عفو بین الملل اعلام کرد بازگشت اجباری مهاجران اتیوپیایی به دلیل نداشتن مدارک معتبر اقامت است؛ وضعیتی که با سیستم خودسرانه عربستان تشدید شده است.

این سازمان از مقامات سعودی خواست تا درباره موارد شکنجه و همچنین حداقل ۱۰ مورد مرگ مهاجران اتیوپی در بازداشت بین سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ تحقیق کنند.

این گزارش به شرح پرونده مردان، زنان و کودکان اتیوپیایی می پردازد که به طور خودسرانه در بازداشتگاه های شلوغ «الخرج» و «الشمیسی» در شرایط وحشتناک و توهین آمیز بازداشت شده و بین ژوئن ۲۰۲۱ تا مه ۲۰۲۲ به اجبار به اتیوپی بازگردانده شده اند.

«هبه مرایف» مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین الملل تاکید کرد: عربستان سعودی از سال ۲۰۱۷، صدها هزار مهاجر اتیوپیایی را در شرایط توهین آمیز و غیرانسانی به طور خودسرانه بازداشت کرده و به اجبار به کشور خودشان بازگردانده است تا جایی که بسیاری از آنها به بیماری های جسمی و روانی جدی بلندمدت مبتلا شده اند.

وی در ادامه افزود: اکنون بیش از ۳۰ هزار مهاجر اتیوپیایی در شرایط مشابه نگهداری می شوند و در معرض خطر قرار دارند. اگر شخصی اسناد قانونی در اختیار ندارد به این معنی نیست که آنها باید از حقوق انسانی محروم شوند.

هبه مرایف تاکید کرد: عربستان سعودی به عنوان بخشی از جاه طلبی های خود برای جذب شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی، سرمایه گذاری هنگفتی برای جلا بخشیدن به وجهه خود انجام داده است، اما در پشت پرده این جاه طلبی ها و زرق و برق ها ، داستان وحشتناکی از سوء استفاده از مهاجران آفریقایی پنهان شده است.

سازمان عفو بین الملل بین ماه مه تا ژوئن ۲۰۲۲، با ۱۱ مهاجر اتیوپیایی که قبل از بازگرداندن اجباری در عربستان سعودی بازداشت شده بودند و همچنین با یکی از اعضای خانواده یک زندانی سابق، کارکنان سازمان های بشردوستانه و روزنامه نگارانی که با وضعیت داخل مراکز مهاجران آشنا هستند ، صحبت کرد.

عفو بین الملل شرایط بغرنج و وحشتناک بازداشتگاه های الخرج و الشمیسی را از طریق تصاویر ماهواره ای و ویدیوهای تأیید شده جغرافیایی از داخل هر دو مرکز تأیید کرده است.

عربستان سعودی از سال ۲۰۱۷، به عنوان بخشی از سرکوب کارگران مهاجر غیرقانونی در این کشور، بازداشت و بازگرداندن اجباری مهاجران اتیوپیایی را تشدید کرده است.

مقامات اتیوپی در مارس ۲۰۲۲ اعلام کردند که برای بازگرداندن بیش از ۱۰۰ هزار شهروند خود که در عربستان سعودی بازداشت شده اند تا پایان سال ۲۰۲۲ همکاری خواهند کرد.

به گفته سازمان عفو بین الملل، امروزه حداقل ۳۰ هزار مهاجر اتیوپیایی تنها به دلیل نداشتن اقامت قانونی در عربستان سعودی بازداشت هستند و همچنان در بازداشتگاه های پرجمعیت و شرایط اسفناک به سر می برند.

سازمان عفو بین الملل با بازداشت شدگان سابق صحبت کرد، ازدحام بیش از حد و شرایط غیربهداشتی در بازداشتگاه الخرج در ریاض و بازداشتگاه الشمیسی در نزدیکی جده را «غیر انسانی» توصیف کرد.

بازداشت شدگان سابق شکنجه شدید ، ضرب و شتم، نبود غذا، آب و ملافه کافی، فقدان مراقبت های پزشکی و بهداشتی از جمله برای کودکان، زنان باردار یا بیماران را گزارش کردند.

سازمان عفو بین الملل همچنین اعلام کرد که افراد زیر سن قانونی بدون همراه و زنان باردار در میان کسانی بودند که به اجبار بازگردانده شدند.

«بلال» یک بازداشت شده سابق که به مدت ۱۱ ماه در بازداشتگاه الشمیسی نگهداری می شد، گفت که در اتاق بازداشت خود با ۲۰۰ نفر دیگر بودند ، اما تنها ۶۴ تخت وجود داشت.بازداشت شدگان باید به نوبت روی زمین می خوابیدند. «انگار ما انسان نبودیم».

دو کارمند بشردوستانه عفو بین الملل اعلام کردند که تعداد زیادی از افرادی که از زندان های عربستان سعودی به اتیوپی بازگشته اند از بیماری های تنفسی و عفونی مانند سل رنج می برند.

سازمان عفو بین الملل همچنین مرگ های مهاجران اتیوپی در مارس ۲۰۲۲ را در بازداشتگاه های الخرج و الشمیسی را مستند کرده است. بازداشت شدگان اتیوپی ۱۰ مورد مرگ را بین آوریل ۲۰۲۱ و مه ۲۰۲۲ گزارش کردند که بسیاری از آنها پس از محرومیت از دسترسی به مراقبت های پزشکی فوری رخ داده است.

اگرچه از سال ۱۹۶۴ به طور رسمی برده داری در عربستان ممنوع شده است اما بسیاری از کارگران خارجی در این کشور در زمان حاضر در شرایطی مشابه برده ها زندگی می کنند و به طور معمول گزارش های مستندی منتشر می شود که نشان می دهد کارگران خارجی در این کشور با مشکلاتی مانند کار بیش از حد، خستگی، شکنجه و حتی محرومیت از آب و غذا مواجه هستند.

سالهاست که کارگران خارجی به دلیل شرایط حاکم بر عربستان، در بدترین شرایط زیستی به سر می برند و در حالی که آمار کارگران خارجی به ویژه زنان در عربستان در سال های اخیر افزایش قابل توجهی یافته است، اما تعداد کمی از آنان موفق به یافتن شغل و موقعیت خوب در این کشور شده اند، در حالی که وضعیت بسیاری از آنان اسفناک و ناامیدکننده است و کسی هم حاضر نیست برای آنها کاری انجام دهد.

اتیوپی بارزترین کشور آفریقایی است که بیشترین تعداد مهاجران را در عربستان دارد؛ درحالی که آمار سازمان های حقوق بشری حاکی از گزارش های هولناک درباره شرایط کارگران و مهاجران آفریقایی در عربستان است.

اخیرا سازمان های وابسته به جامعه مدنی اتیوپی کمپینی در رسانه های اجتماعی برای نشان دادن درد و رنج کارگران آفریقایی در عربستان به راه انداخته اند تا وضعیت غیرانسانی آنها در زندان های عربستان را نمایش دهند. «آمبای ولدی» مدیر اجرای قانون در وزارت صلح اتیوپی اعلام کرد که تعداد مهاجران اتیوپیایی در عربستان سعودی در زمان حاضر حدود ۶۰ هزار نفر است که بیشتر آنها در زندان های عربستان سعودی در شرایط بسیار بغرنجی به سر می برند.

روزنامه انگلیسی «تلگراف» نیز سپتامبر ۲۰۲۰ فاش کرد که عربستان سعودی حدود ۱۶ هزار مهاجر اتیوپیایی را تنها در زندان «الشمیسی» در جاده مکه، در شرایط «فلاکت بار» نگهداری می کند، همچنین عربستان سعودی مهاجران آفریقایی را بازداشت می کند و آنها را در کمپ های پرجمعیتی که فاقد کمترین استانداردهای بهداشتی و بشردوستانه هستند، نگه می دارد که بسیاری از آن ها بر اثر شکنجه مقامات سعودی دست به خودکشی می زنند.

روزنامه تلگراف نوشت که مسئولان سعودی در جریان بازرسی مهاجران آفریقایی را در زندان برهنه می کنند و با غل و زنجیر می بندند.

روزنامه تلگراف ۲۷ ژانویه ۲۰۲۱ فاش کرد که بسیاری از این مهاجران آفریقایی در زندان های عربستان از شدت فشار و شرایط غیرانسانی خودکشی می کنند، در این زمینه یک نوجوان ۱۶ساله آفریقایی درحالی که خودش را به دار آویخته بود خودکشی کرد و جنازه او توسط مسئولان سعودی به سطل زباله انداخته شد، این مسئله موجب شد سازمان ملل به طور مستقل به بررسی پرونده مهاجران و کارگران آفریقایی در عربستان بپردازد. سازمان های حقوق بشری مانند عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر نیز صحت این گزارش ها را تأیید کردند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «شرایط بغرنج مهاجران اتیوپی در عربستان- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.