فعالیت «همیاران سلامت اجتماعی» در مناطق آسیب خیز / توانمندسازی مردم برای پیشگیری از آسیب ها



معاون پیشگیری از آسیب های مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور از فعالیت بیش از ۱۲۰۰ گروه همیار سلامت اجتماعی در کشور خبر داد و گفت: گروه ها عمدتا در محلات با اولویت مناطق کمتر برخوردار، مناطق آسیب خیز و مناطق حاشیه ای مستقر هستند.

به گزارش ایسنا، آرزو ذکایی فر در خصوص ضریب نفوذ خدمات بهزیستی در زمینه آسیب ها در سال ۱۴۰۰، با بیان اینکه یکی از رویکردهایی که در پیشگیری اولیه از بروز آسیب های اجتماعی بسیار دارای اهمیت است، رویکرد جامعه نگر است، گفت: بر همین اساس سازمان بهزیستی از ۲۰ سال پیش اقدام به ایجاد گروه های همیار سلامت اجتماعی و ظرفیت سازی محلی برای تقویت مشارکت شهروندی و اجتماعی کرد.

وی ادامه داد: بر همین اساس نیز در ۳۱ استان، جمعیت همیار سلامت اجتماعی راه اندازی شد؛ در حال حاضر بیش از ۱۲۰۰ گروه همیار سلامت اجتماعی در کشور فعال هستند که گروه ها عمدتا در محلات با اولویت مناطق کمتر برخوردار، آسیب خیز و حاشیه مستقر هستند.

معاون پیشگیری از آسیب های مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: بررسی رویکردها و راهکارهای پیشگیری از آسیب های اجتماعی نشان می دهد که مشارکت اجتماعی و ظرفیت سازی و توانمندسازی مردم محلات و مناطق، در طراحی و اجرای برنامه های پیشگیری از آسیبهای اجتماعی می تواند بسیار کارآمد و اثربخش باشد؛ همانطور که مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات شان و سیاست های ابلاغی شان و همچنین در سند تحول دولت نیز به صراحت در رابطه با برنامه های مردم و مشارکت مردم تاکیدات بسیار شده است، بر همین اساس سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان تخصصی در حوزه اجرای طرح ها و برنامه های اثربخش و موثر برای آحاد جامعه، سال گذشته اقدام به طراحی، تدوین و پیش بینی برنامه هایی کرد که برای توسعه و پیشرفت محلات با مشارکت مردم موثر بوده ، نتیجه آن حدود ۵۷۰ پروژه در محلات کمتر برخوردار و محلات آسیب خیز با کمک ۲۰۰۰ تسهیل گر بوده است.

ذکایی فر افزود: از پروژه ها استقبال خوبی شده است و مشارکت اجتماعی خوبی در محلات داشتیم. معتقد هستیم بررسی وضعیت محله، نیازسنجی، اولویت بندی مسائل و مشکلات و همچنین پروژه هایی که قرار است در محلات اجرا شود با حضور مردم و عمدتا معتمدین محله باشد. این پروژه ها نیز برهمین اساس طراحی و تدوین شد و در کارگروه های تخصصی استانی و ستاد کشور مورد بررسی قرار گرفت.

ادامه دارد

پرسش و پاسخ در فعالیت «همیاران سلامت اجتماعی» در مناطق آسیب خیز / توانمندسازی مردم برای پیشگیری از آسیب ها

گفتگو با هوش مصنوعی