رصد فعالیت کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در فضای مجازی + فیلم



رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره جلوگیری از دخالت دولتی های در انتخابات و ارجاع آن به دستگاه قضا و برخورد قاطعانه با این موارد و دخالت بنگاه های اقتصادی در انتخابات اظهار داشت: بنده در سال ۹۴ عضو هیئت نظارت بوده و پرونده هایی به دستگاه قضا ارجاع داده شد، کارهای خوبی انجام شد هرچند که توقع کار بهتر و بیشتر را داشتیم، امسال نیز همان رویه ادامه داده می شود، قانون مشخص کرده و تذکر هم داده که هیچ یک از مسئولان حق دخالت در انتخابات را نداشته و تنها باید وظیفه خود را انجام دهند، دستگاه های همکار مثل قوه قضائیه باید ستاد پیشگیری از تخلفات انتخابات و نیروی انتظامی هم بحث امنیت را باید دنبال کند و دیگر کسی حق به عنوان شخصیت حقوقی دخالت ندارند.

وی تصریح کرد: استاندار مرکزی نیز بر این مهم تاکید داشته و امیدواریم شاهد دخالت و تخلف انتخاباتی توسط هیچ یک از مسئولان نباشیم، تشکیل ستاد انتخابات در دیگر قسمت ها قانونی نیست، محکم بر این مهم حساسیت داشته و به هیچ عنوان از آن کوتاه نمی آیم.

فعالیت بیشتر ستاد پیشگیری تخلفات و جرائم انتخاباتی

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی بیان کرد: موضوعاتی که مورد تاکید شورای نگهبان استان است، در جلسه ای که با رئیس کل دادگستری استان مرکزی برگزار شد، مورد تاکید وی نیز قرار گرفت، انتظار داریم با حضور حجت الاسلام رئیسی در راس قوه قضائیه و افراد انقلابی در استان ها ستاد پیشگیری تخلفات و جرائم انتخاباتی بیشتر فعال شود.

مبارک آبادی عنوان کرد: اگر این فعالیت چشمگیر باشد و نسبت به دوره های قبل فعال تر باشد شاهد اتفاقات خوب خواهیم بود، زیرا ماده ۱۷ و ۶۷ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی این مهم را نسبت قوه قضائیه تاکید می کند، در جلسه برگزار شده با رئیس کل دادگستری استان مرکزی قرار توجه بیشتری به این مهم شود.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در پاسخ به سوالی درباره نحوه بررسی و رصد سخنان و تبلیغات برخی کاندیداها که بعضا از خط قرمزها نیز عبور می کند گفت: این مهم به نام اخلاق انتخاباتی بوده و هم از ناحیه خود نمایندگان و هم ناحیه مجریان و نظاران و هواداران نمایندگاه( چهار ضلع) باید رعایت شود تا به شخصی توهین و اهانت نشود و در راستای رقابت ناسالم ارکان نظام و ارزش ها زیر سوال نرود، جلساتی در این زمینه برگزار شده و قرار است هر چقدر به انتخابات نزدیک تر شویم با انجام وظایف به صورت صحیح توسط هر فرد، شاهد برطرف شدن بسیاری از وضوعات باشیم.

وی خاطرنشان کرد: هرچند مقداری قوانین محکمی نداریم، فرض کنید در بحث تخلفات انتخاباتی به صورت میلیاردی هزینه می کند در قانون جریمه یک صد هزار تومانی در نظر گرفته خوب قاضی شان قوه قضائیه را باید پایین بیاورد؟ همین قوانین باید رعایت و تذکر داده شود، قرار است عرصه انتخابات براساس احرازی که توسط شورای نگهبان انجام می شود، افراد درستی برای ارئه خدمت به مردم انتخاب شوند.

عملکرد نامزدها در فضای مجازی رصد می شود

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در پاسخ به سوالی در خصوص نظارت بر روی عملکرد کاندیداها در فضای مجازی نیز گفت: شبکه ای در جای جای استان وجود دارد تا نمایندگان کنونی و فعالان عرصه سیاست، اخبار به شورای نگهبان ارسال و فضای مجازی نیز چک می شود، این مهم هم برای شورای نگهبان ابزاری است که از این امکانات روز استفاده می شود تا مطالب معتبر و درست را در احراز صلاحیت آنها استفاده شود.

نظارت استصوابی شورای نگهبان، عام و در همه مراحل وجود دارد

وی در پاسخ به سوال این که برخی اعتقاد دارند که نظارت شورای نگهبان تا پایان انتخابات است، برخی می گویند این نظارت باید تا انتهای نمایندگی فرد باشد، نگاه شما به این مهم چیست؟ نیز گفت: تعارفی برای نمایندگان مجلس شده، آیت الله جنتی در ایام ۲۶ تیرماه طی بازدید از کمیسون های مجلس داشتید گفتند کاری دارید که اگر به وزیری رای مثبت می دهید بر روی عملکرد آنها نیز نظارت داشته باشند، این مهم در بدنه شورای نگهبان در همه مراحل وجود دارد، در ایام نمایندگی خود نتوانیم برخوردی کنیم، مجلس دنبال این بودند که کمیته نظارت در مجلس باشد که خود آنها به این مهم رای ندادند.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی بیان کرد: درون شورای نگهبان فعالیت نمایندگان نسبت به آنها بی تفاوت نبوده و موضع ها، گفت وگوها نظارت شده، هرچند براساس قانون آنها در موضع گیری ها خود آزاد هستند، به هرحال نطق و موضع گیری افراد انقلابی برای شورای نگهبان مهم بوده و نظارت استصوابی عام و در همه مراحل وجود دارد.

هیچ ارتباط حزبی و سیاسی با جریانات سیاسی نداریم

مبارک آبادی عنوان کرد: بنده فردی مردمی بوده و افرادی با ما عکس می گیرند، درخواست داریم این چهره مردمی که منافاتی با قبول مسئولیت دارد، عکس ها گرفته شده را تحلیل بر ارتباط با حزب خاصی نداشته باشند، تفکر ما بسیجی بوده و به دنبال کیسه دوزی نیستیم.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص این که برخی به دنبال ایجاد شائبه بر روی نظارت استصوابی شورای نگهبان هستند، تحلیل شما از تاثیر نظارت استصوابی شورای نگهبان بروی انتخابات چیست؟ اظهار داشت: در بیشتر جوامع بشری موضوع نظارت وجود داشته و مختص نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست، در هر کجایی که قرار است کار و یا کارهایی با یک اصول و با کمترین اشتباه و یا بدون اشتباه پیش رود، با نظارت انجام می شود، طبیعتا کسی نیست که از این نظارتی که از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند، بدش بیایید.

وی افزود: اما نظارت استصوابی که بحث شورای نگهبان بوده و قانون آن را تعیین کرده، قانونی اساسی اصل ۹۹ و اصل ۹۱ اختیاراتی که در اختیار شورای نگهبان قرار می دهد، باز تفسیر قانون اساسی را بر عهده شورای نگهبان قرار می دهد.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی تصریح کرد: براساس نظریه تفسیری اعضای شورای نگهبان، اصل ۹۹ نظارت آن نظارت استصوابی می شود، برهمین اساس نظارت ما براساس اصول و قواعد است.

مبارک آبادی بیان کرد: مصوبه خود مجلس است که براساس ماده ۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که برگزاری انتخابات نظارت آن براساس ماده ۳ برعهده شورای نگهبان بوده و این نظارت استصوابی، عام و در همه مراحل است.

وی عنوان کرد: پس قانون، اصل ۹۹ قانون اساسی نظریه تفسیری و هم ماده ۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و مصوبه خود مجلس این مهم را تایید کرده است، افرادی که موضوعات را مطرح می کنند آیا چیزی کمتر و یا فرارتر از قانون می خواهند؟ پس این موضوع نظارت استصوابی که حق ۸۰ میلیون نفر بوده و نباید این حق تضعیف شود و نظارت باید از صفر تا ۱۰۰ باشد تا مجری کار خود را درست و خوب انجام دهد.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی نسبت به شایعات فضای مجازی واکنش نشان داد و گفت: شایعه تایید افراد مسئله دار ردصلاحیت شده در استان مرکزی تکذیب می شود زیرا هیئت نظارت بر انتخابات مجموعه توصیه پذیر نیست

مجموعه هیئت نظارت استان مرکزی مجموعه ای توصیه ناپذیر است

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در پاسخ به سوال مبنی بر این که در فضای مجازی شایعاتی در خصوص ایجاد تغییر در هیئت نظارت استان مرکزی و بازگشت افراد رد صلاحیت به عرصه انتخابات وجود دارد، آیا چنین چیزی اتفاق می افتد؟ آیا شورای نگهبان استان ورای مر قانون عمل خواهد کرد؟ گفت: پذیرش افراد رد صلاحیت را کاملا تکذیب می کنیم تا هرگونه بارغعه امیدی در افراد رد صلاحیت شده در ادوار گذشته ایجاد نوشد، زیرا نه قانون و نه شرع و اخلاق و نه عملکرد ما در دوره های گذشته چنین چیزی را تایید نمی کند، شورای نگهبان مر قانون را انجام داده و چیزی کمتر و بیشتر انجام نمی دهد، وقتی قانون حاکم است با تغییر یک فرد و یا افرادی چه در راس و چه در بحث حقوقدانان، بدنه شورای نگهبان و یا در استان ها قطعا تغییری در این موضوع ایجاد نخواهد شد.

مبارک آبادی افزود: افرادی که چنین صحبت هایی می کنند قطعا از قانون سر در نمی آورند، زیرا در استان هیئت نظارت وجود داشته و تصمیم گیرنده یک نفر نیست، هیئت نظارت براساس عدله و پرونده نظری خود را ارائه داده و در نهایت تصمیم گیرنده نهایی هیئت مرکزی در انتخابات و شورای نگهبان است.

وی تصریح کرد: برهمین اساس هیچ گونه حق وتویی و یا تبصره ای برای هیئت نظارت استان قرار ندادند تا شائبه ای برای استفاده از این ماده و تبصره ایجاد شود، سیر پرونده در اختیار شورای نگهبان استان و هم در اختیار هیئت مرکزی در تهران است، نمی توان پرونده کم و زیاد کرد تا فردی بتواند در آن دخل و تصرف کند.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی بیان کرد: این مهم را قانون بیان کرده، شورای نگهبان نه حزبی است و نه گروهی و نه سلایق شخصی در کار آن دخالت دارد، از کسی توصیه نمی پذیریم و به توصیه کسی هم نیامده ایم، کار ما کاملا مستقل و براساس قانون و اخلاق و شرع است، امانتدار خون شهدا بوده و برای مقطع کوتاه، آخرت خود را خراب کنیم.

مبارک آبادی عنوان کرد: برهمین اساس اصلا چنین چیزی وجود ندارد که با ایجاد تغییر افراد رد صلاحیت شده مجددا تایید صلاحیت شوند، همان گونه که سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد، قانون برای افرادی که مشکل ندارند فرش قرمز پهن کرده و افرادی که با هیاهو به دنبال تایید صلاحیت هستند، بهتر است خود آنها در این عرصه قرار نگیرند.

دولتی ها از طرح مسائل شائبه برانگیز اجتناب کنند

وی در پاسخ به سوالی در این خصوص که معاون سیاسی استاندار مرکزی در اظهار نظری اعلام کردم رد صلاحیت ها به حداقل می رسانند، این مهم شائبه برانگیز بوده و این افراد ستاد انتخابات استان چه تاثیری بر افکار عمومی می گذارد؟ نیز گفت: جلسه ای با استاندار مرکزی و ستاد انتخابات استان که بیشتر افراد حقوقی هستند برگزار شد، هیئت نظارت استان تاکنون شکل نگرفته و به زودی با دستور تهران تشکیل می شود، در این جلسه بنا به همدلی و تعامل موجود در استان بود و به این معنا نیست که از کار نظارتی خود سرسوزنی عقب بکشیم، صفر تا ۱۰۰ کار نظارت با تعامل و رعایت اخلاق انجام می شود.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی خاطرنشان کرد: قبل از انعکاس مسائل و مشکلات احتمالی که امکان به وجود آمدن آنها وجود دارد، سعی می کنیم این موارد با ستاد انتخابات استان مطرح و درخواست برطرف شدن آنها در اولین فرصت ارائه شود.

مبارک آبادی ادامه داد: این تعامل با موضوع اخلاق و رفتار و منش نیک اما با اقتدار بنا داریم، موضوع به حداقل رسیدن رد صلاحیت در جلسه مذکور مطرح و سوال شد که منظور آنها از به حداقل رسیدن رد صلاحیت ها چیست؟ آنها بیان کردند مگر شورای نهگبان دوست ندارد؟ گفتیم که افراد خوبی ثبت نام کنند، ماهم دوست داریم افراد خوب بیاییند تا رد صلاحیت ها به حداقل برسد.

وی افزود: اما نکته مهمی که در هیئت اجرایی مهم بوده و جای کار دارد این است که جای معتمدین در هیئت اجرایی خالی است، براساس ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هیئت اجرایی متشکل از معتمدین است، چون در سال های قبل نه در استان بلکه در کشور به این مهم توجه نمی شد در تاریخ سوم خرداد سال ۱۳۹۵ اصلاحیه خورده و توضیح داده که این معتمدین یعنی روحانیون، بازاریان، اصناف و همه افرادی که معتمد مردم هستند.

معتمدین اصل شاکله هیئت اجرایی هستند

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی بیان کرد: معتمدین اصل شاکله هیئت اجرایی بوده و ۳۰ نفر را به هیئت نظارت باید تایید کند که با حضور حداقل ۲۰ نفر بین خود آنها انتخاباتی برگزار و در نهایت ۸ نفر اعضای اصلی هیئت اجرایی مشخص می شوند که این ۸ نفر معتدمین بوده و ۵ نفر نیز علی البدل به همراه فرماندار، رئیس دادگستری و یا دادستان و رئیس ثبت احوال به عنوان چهره های حقوقی هستند.

مبارک آبادی عنوان کرد: در سال های قبل فرمانداری ها و ستاد انتخابات بیشتر مدیران کل و رئیس اداره معرفی می کردند، اما همه این ها متعلق به مردم نیستند، ما باید از بدنه مردم استفاده کنیم، نسبت به این مهم اصرار داشته و تاکید می کنیم که فرمانداران توجه کنند که این معتدمین شکل بگیرد، زیرا هیئت اجرایی وظیفه دارد به محض شروع شدن ثبت نام تحقیق کند.

وی خاطرنشان کرد: ماده ۵۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی می گوید هیئت اجرایی پس از بررسی در محل، صلاحیت فرد را مورد بررسی قرار دهد، تاکید داریم که هیئت اجرایی متشکل از معتدمین باشد و این معتمدین بررسی کنند که هیئت نظارت کار خود را درست انجام می دهد، دیگر متولیان این حوزه نیز باید کار خود را درست انجام دهند، هیئت اجرایی می تواند کمک کند که این بار بر روی دوش شورای نگهبان نیافتد.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی افزود: مسئله بعدی این است که هیئت اجرایی مسئول حسن اجرای انتخابات بوده و این مهم نشان دهنده اهمیت کار هیئت اجرایی است، افرادی که در هیئت اجرایی حاضر می شوند حداقل چند بند قانون انتخابات را مطالعه کنند تا کارها درست انجام شوند.

انتهای پیام/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «رصد فعالیت کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در فضای مجازی + فیلم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.