دو راهکار برای حل مساله ۵۰۰ هزار تن ذرت آلوده / انتقاد از بلاتکلیفی پرونده ۵ سال پیش



رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به واردات ۵۰۰ هزار تن ذرت آلوده از برزیل گفت: این پرونده مربوط به ۵ سال پیش است و پیشنهاد شده یا محصول به کشور مبدا عودت شود و یا در صنعت الکل گیری مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، داوود محمدی رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز (دوشنبه ۱۳ آبان) در جمع خبرنگاران درباره پرونده ذرت های آلوده گفت: گزارشی به کمیسیون رسید که ذرت های آلوده در گمرکات کشور وجود دارد لذا کمیسیون تیمی را برای بررسی موضوع اعزام و جلسات متعددی هم در این باره برگزار شد.

وی افزود: در حین رسیدگی به پرونده واردات ذرت های آلوده، مسئولان گمرکات، وزارت بهداشت، سازمان استاندارد، سازمان دامپزشکی و مرکز پژوهش های مجلس حضور داشتند.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: موضوع واردات ذرت های آلوده در دولت مطرح و مقرر شد که یا این ذرت ها به برزیل که از آنجا این محصول وارد ایران شده عودت داده شود و یا آنرا فرآوری کرده و در صنعت الکل گیری از آن استفاده شود ضمن اینکه پیشنهاد شد به کشور دیگری که با استانداردهای آنها هماهنگ است ارسال شود.

محمدی گفت: مردم خیالشان راحت باشد یک دانه از این ذرت ها هم به داخل کشور وارد نشده است. تمامی اینها در گمرکات است و کمیسیون اصل ۹۰ و سایر دستگاه های ذی ربط هم بر آن نظارت دارند تا به هیچ نحوی وارد کشور نشود.

وی خاطرنشان کرد: درباره علل واردات چنین محصولاتی به کشور در کمیسیون اصل ۹۰ بحث کردیم، این ذرت ها برابر استانداردهای کشور ما که بسیار هم سخت هستند آلوده شناخته شده است، اما براساس استانداردهای برخی کشورها اینها آلوده نیستند و قابلیت مصرف دارد.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس افزود: تمام این ذرتها که ۵۰۰ هزار تن بودند هم آلوده شناخته نشده است هر چند که در کپه های ۵۰۰ تنی آزمایش شدند و در بعضی از کپه های آن آلودگی ذرت آن هم بر اساس استانداردهای ایران محرز شد.

وی گفت: تخلفات در این مورد در دستگاه قضائی قابل بررسی است کمیسیون پرونده را به دستگاه قضائی می فرستد و قاضی درباره تخلف احتمالی و کوتاهی دستگاه یا افراد در آن اظهار نظر می کند.

وی تأکید کرد: آنچه از نظر کمیسیون مشکل ایجاد کرده این است که در یک مدت طولانی حدود پنج سال این موضوع بلاتکلیف مانده است که این از نظر کمیسیون تخلف است، چون ماندن این ذرت ها در گمرک به واسطه عوامل جوی ممکن است تأثیرات منفی و تشدید آلودگی برجای بگذارد. مهلت دادیم ظرف یک ماه آینده اینها تعیین تکلیف شود.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دو راهکار برای حل مساله ۵۰۰ هزار تن ذرت آلوده / انتقاد از بلاتکلیفی پرونده ۵ سال پیش» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.