ادامه دردسرهای خانواده های مهاجران جدا افتاده در آمریکا - تسنیم



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، براساس توافق درنظر گرفته شده در دولت آمریکا، وضعیت ها و مزایای قانونی برای خانواده های مهاجرانی که پس از احداث دیوار مرزی بین آمریکا و مکزیک در دوران دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا، از هم جدا شدند، در نظر خواهد گرفت.

اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا اعلام کرد این توافق حدود ۳ هزار و ۹۰۰ کودک جداشده از والدینشان در دوران ریاست جمهوری ترامپ طی سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ پس از احداث دیوار مرزی را در بر می گیرد.

این اتحادیه افزود: برآورد می شود حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کودک در این دوران از خانواده های خود جدا شده اند و شمار کودکانی که شامل این توافق می شوند احتمالا بیشتر خواهد شد.

این توافق بخشی از تلاش های در حال انجام از سوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای کنار هم قراردادن دوباره اعضای خانواده های جدا شده تحت سیاست نادرست ترامپ از سال ۲۰۱۸ است. این توافق باید به تایید قاضی دادگاه منطقه ای برسد.

براساس اسنادی که به دادگاه ارائه شده، خانواده های تحت این قانون می توانند به مدت سه سال از یک وضعیت موقتی قانونی و اجازه کار برخوردار شده و علاوه بر این، می توانند درخواست پناهندگی خود را به اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا بدهند.

علاوه بر این، براساس این توافق، دولت امکان اجرای هر سیاستی که منجر به جدایی گسترده خانواده ها شود را برای ۸ سال نخواهد داشت اما استثنائاتی به دلایل امنیت ملی، ضمانت های کیفری، موارد اضطراری پزشکی یا به خطرافتادن امنیت یک کودک وجود دارد.

همچنین در بخشی از این توافق، خانواده های جدا شده امکان دسترسی به خدمات حمایتی مسکن برای یک سال را خواهند داشت. رویترز پیشتر در سال ۲۰۲۲ گزارش داده بود که بسیاری از این خانوده ها با معضل عدم امنیت برای تامین مسکن مواجه هستند. خدمات سلامت روان و برخی کمک های پزشکی نیز در این توافق گنجانده شده است.

بر این اساس ناظران دولتی و مدافعان مهاجرت دریافتند که این جدایی پیش از آغاز این سیاست دولتی آغاز شده بود و ادامه داشت.

این در حالی است که دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان برای انتخابات ۲۰۲۴ میلادی، اجرای سیاست های مرزی بایدن را به شدت مورد انتقاد قرار داده و وعده اعمال قوانین سختگیرانه تر مهاجرتی در صورت انتخاب مجدد به سمت ریاست جمهوری را داده است.

آلخاندور مایورکاس وزیر امنیت داخلی آمریکا در این باره گفت: پیشنهاد این توافق که روز گذشته ارائه شد، نشان دهنده تعهد دولت بایدن به کنار هم قراردادن اعضای خانواده ها است و همکاری ها با سازمان های مهاجرتی را در محکومیت اقدامات گذشته تحسین می کند.

تاکنون بیش از ۷۵۰ کودک در نتیجه تلاش های مستقیم گروه های ویژه عملیاتی دولت بایدن، به آغوش خانواده های خود بازگشته اند.

این در حالی است که جو بایدن در دوران کمپین ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، وعده اصلاح و بازنگری در روند نگه داری از مهاجران را داده بود اما با افزایش چشمگیر مهاجرت به آمریکا و تلاش برای عبور غیرقانونی از مرزهای آمریکا با مکزیک، تحقق به این وعده مشکل شد. شکست دولت بایدن در تلاش برای اصلاح این مراکز نشان دهنده چالشی است که بایدن برای کمپین انتخاباتی خود برای سال ۲۰۲۴ با آن مواجه است.

براساس پیش نویس یادداشتی از سوی اداره مهاجرت و گمرکات آمریکا، جو بایدن دستور تعطیلی و کوچک سازی برخی مراکز نگه داری از مهاجران را به دلیل هزینه های بالای آنها داد.

براساس این پیش نویس، بایدن دستور تعطیلی و کوچک سازی ۹ مرکز نگه داری از مهاجران را به دلیل هزینه های بالای این مراکز و کمبود کارکنان آنها صادر کرده و از این طریق ۲۳۵ میلیون دلار در بودجه صرفه جویی کرده است.

دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان برای انتخابات ۲۰۲۴، پیشتر در یک ویدئوی تبلیغاتی جو بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا و جدی ترین رقیب دموکرات خود را به دلیل اعمال سیاست های نادرست در قبال مهاجران و هجوم بی سابقه آنها برای عبور غیرقانونی از مرز طی سال های اخیر را مورد انتقاد قرار داد و حق شهروندی برای کودکانی که در خاک آمریکا به دنیا آمده اند را یک جاذبه خواند. ترامپ تاکید کرد که بسیاری از کشورها شهروندی حق تولد را برای کودکان مهاجران محدود کرده اند.

دونالد ترامپ اعلام کرد که اگر بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، شهروندی خودکار کودکان مهاجران غیرقانونی را که در آمریکا به دنیا آمده باشند، لغو خواهد کرد.

وی در کمپین های انتخاباتی سال ۲۰۱۶ نیز سیاست های سختگیرانه ای را در قبال مهاجران داشت و بعدها پروژه ساخت دیوار در سراسر مرز مکزیک با آمریکا را همانطور که وعده داد بود، عملیاتی کرد.

گفتنی است موضوع مهاجران غیرقانونی در آمریکا و تلاش آنها برای ورود به خاک این کشور از طریق مرزهای مکزیک تبدیل به یکی از موضوعات چالش برانگیز و بحرانی جدی برای دولت جو بایدن شده است.

از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱، تا کنون دو بار به صورت متوالی رکورد عبور غیرقانونی مهاجران از مرزهای جنوبی آمریکا شکسته شده است. بر اساس آمار گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، بیش از ۲,۰۰۰,۰۰۰ عبور غیرقانونی ورود به ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ ثبت شده است.

اما «دونالد ترامپ»، چندی قبل اعلام کرد که اگر برای دومین بار رئیس جمهور کشورش شود، تدابیر امنیتی را در مرزهای ایالات متحده باز می گرداند و از کنگره خواهد خواست تا مجازات های جنایی را برای کوتاهی مسئولان و اجازه دادن آن ها به ورود مهاجران اعمال کند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ادامه دردسرهای خانواده های مهاجران جدا افتاده در آمریکا - تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.