شهرداری بازارچه ها را فعال می کند+ فیلم



چندی پیش اتفاقی در سمنان رخ داد که لزوم توجه به قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار را بیش از پیش نشان می دهد؛ شهرداری سمنان هم به دنبال پیگیری های فارس، تأکید کرد بازارچه ها و روزبازارها را در سمنان دوباره فعال می کند.

خبرگزاری فارس- سپیده سیر: آیین نامه اجرایی ماده (۱۶) قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار که از سوی معاون اول رئیس جمهوری برای اجرا به دستگاه های مختلف ابلاغ شده است، وظایفی را بر عهده شهرداری ها قرار می دهد.

شهرداری ها بر پایه این قانون دارای تکالیفی در خصوص بهبود فضای کسب وکار در شهرها هستند که بر اساس یکی از مواد آن، تأکید شده «به منظور فراهم آوردن امکان دسترسی تولیدکنندگان کوچک و متوسط ایرانی و نیز فروشندگان کم سرمایه به بازار مصرف برای عرضه کالاهای تولید داخل، شهرداری ها موظفند با استفاده از زمین های متعلق به خود یا وزارت راه و شهرسازی، مکان های مناسبی را در شهرها آماده بهره برداری نمایند و بر مبنای قیمت تمام شده به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه به اشخاص اجاره دهند».

خبرگزاری فارس استان سمنان پیش تر در گزارشی با عنوان «کاسبان خرد؛ همچنان در انتظار توجه| وقتی قانون چندین سال بین دستگاه ها پاسکاری می شود!» به این مسأله پرداخت که می توانید مشروح آن گزارش را «اینجا» بخوانید.

اما چند روز بعد از انتشار این گزارش، اتفاقی در شهر سمنان رخ داد که الزام اجرای ماده (۱۶) قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار را بیش از پیش نمایان ساخت.

«فحاشی بین مأمور اجرائیات شهرداری سمنان و یک دست فروش در سمنان» اتفاق تلخی بود که البته در پی انتشار پستی تذکرآمیز در فضای مجازی خبرگزاری فارس استان سمنان، با رفع مشکل از سوی شهرداری سمنان و دلجویی از صاحب این خودروی میوه فروش سیار به پایان رسید.

اما این اتفاق، بار دیگر توجه به مسأله ساماندهی دست فروشان در سمنان را به طور ویژه مطرح ساخت و از این رو، در گفت وگویی با «احسان افضلی»، مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری سمنان به بررسی بیشتر ابعاد این مسأله و برنامه های شهرداری سمنان برای تحقق قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار اقدام کردیم که در ادامه از نظر می گذرانید.

فعالیت بازارچه ۱۲ غرفه ای برای کمک به افراد نیازمند

فارس: با سلام و سپاس از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید. حتما از قوانین مربوط به بهبود محیط کسب وکار اطلاع دارید. بفرمایید در این حوزه چه اقدامی در شهرداری سمنان انجام شده است؟

افضلی: با سلام و تشکر از شما. در حال حاضر، یک بازارچه در میدان ابوذر سمنان در کنار درمانگاه فعالیت دارد که دارای ۱۲ غرفه است.

با افرادی که از طرف کمیته امداد، بهزیستی و نهادهای حمایتی برای حضور در این بازارچه معرفی می شوند، قراردادی با حداقل هزینه منعقد می شود.

طی دوره ای این غرفه ها در اختیار آن ها قرار می گیرد تا به توانایی مالی برسند و بتوانند جداگانه کار کنند و بعد از آن، ما فرد دیگری را جایگزین قبلی ها می کنیم.

برای استفاده از این غرفه ها، ابتدا افراد از نهادهای مربوطه معرفی می شوند و افرادی که نیازمند حمایت شغلی هستند یا تولیدکننده های خرد، در اولویت حمایت قرار دارند.

رفع تخلفات سد معبر در دستور کار است

فارس: اتفاق ناخوشایندی اخیرا در شهر سمنان رخ داد که البته ختم به خیر شد. فکر نمی کنید حمایت های شهرداری سمنان در این بخش و در راستای عمل به قانون باید تقویت شود؟

افضلی: شهرداری سمنان از ابتدای سال جاری با شیوع ویروس کرونا و هماهنگی های به عمل آمده با نهادهای حمایتی و نظارتی، اقداماتی را برای رفع تخلفات سد معبر واحدهای صنفی و خودروهای بارفروش انجام داده است.

با افزایش خودروهای بارفروش در سال جاری در سطح شهر سمنان که یک سری از آنها از خارج از شهر به سمنان می آیند و عمدتا غیربومی هستند و در سمنان به فروش بارهایشان اقدام می کنند، تلاش هایی با هماهنگی پلیس راهور آغاز شده است.

۴۰ خودروی بارفروش به خارج از شهر هدایت شده اند

فارس: و نتیجه این تلاش ها تا امروز چه بوده؟

افضلی: بسیاری از خودروهای بارفروش که در سطح شهر حضور داشتند، به خارج از شهر هدایت شده اند که حدود ۴۰ خودرو را شامل می شوند.

این خودروها به خارج از شهر راهنمایی و ۲۰ خودروی بارفروشان در بازارهای سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری سمنان ساماندهی شده اند.

همیشه نگاه شهرداری سمنان به خودروهای بارفروش و دست فروش سطح شهر، نگاه حمایتی بوده است و قوانین مرتبط با این موضوع رعایت می شود.

حدود ۱۰۰ دست فروش شناسنامه دار می شوند

فارس: به نظر شما، نتیجه این رعایت قانون در شهر مشاهده می شود؟

افضلی: بر اساس ماده ۱۶ قانون بهبود محیط کسب وکار و ماده ۸۵ قانون نظام صنفی، شهرداری سمنان روزبازارهایی را تعبیه و پیش بینی کرده است.

حدود ۱۰۰ دست فروش و خودروهای بارفروش در این نقاط ساماندهی و شناسنامه دار می شوند.

با توجه به جلسات منظم در فرمانداری سمنان در دو نقطه سطح شهر که میدان استاندارد و میدان امام حسن (ع) است، نقاطی پیش بینی شده تا خودروهای بارفروش در آن مستقر و ساماندهی شوند.

تعامل با بسیج برای حمایت از صاحبان مشاغل خانگی

فارس: گفته شد برخی دستگاه های مسؤول در این زمینه همکاری لازم را ندارند. برنامه شهرداری برای رفع مشکل چیست؟

افضلی: با راه و شهرسازی استان سمنان در حال پیگیری هستیم. اما ما با بسیج سازندگی و بسیج روستایی تعامل داریم و امیدواریم بتوانیم برای بهتر کردن شرایط فضای کسب وکار و کمک به افرادی که به عنوان صاحبان مشاغل خانگی در روستاها و خانه ها فعالیت دارند، اقدامی انجام دهیم.

گاهی صاحبان برخی مشاغل در روستاها محصولی را تولید می کنند؛ اما به بازار عرضه دسترسی ندارند و ما از طریق بسیج رایزنی می کنیم تا سازوکاری فراهم شود که از طریق یک نماینده از پایگاه بسیج بتوانند به مراکز عرضه در این بازارچه دسترسی داشته باشند و بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند.

با این افراد قرارداد سه ماهه امضا می شود و درصورتی که آن شرکت، فرد و تعاونی موردنظر به توانایی مالی برسد و بتواند خود جدا کار کند، بنا به درخواست خودش با وی قطع همکاری و غرفه به فرد جایگزین واگذار می شود.

برپایی ۳ روزبازار در سمنان

فارس: البته روزبازارها با بازارچه های دائمی متفاوت است ولی همان هم بی تأثیر نیست.

افضلی: تعدادی روزبازار در سمنان برپا می شود که ۹۰ درصد غرفه داران آن از ارگان های حمایتی معرفی می شوند.

حدود ۱۰۰ نفر برای عرضه کالاهای خود در این روزبازارها شرکت می کنند که در روزهای شنبه، سه شنبه و چهارشنبه برپا می شود و استقبال خوبی هم از طرف مردم شده است.

باید کمک شود تا افراد از حالت روزبازاری خارج شوند، چون حضور در سه روزبازار کفاف آن ها را نمی دهد و فرد را اقناع نمی کند و نمی تواند تنها با فروش سه روز، زندگی خود را سپری کند و مجبور است، به دست فروشی کنار خیابان پناه ببرد و غیرقانونی کار کند.

روزبازار شنبه ها در مسکن مهر صنعتی ساز مدیران در قسمت بالای پل محب شاهدین، سه شنبه ها در مسکن مهر سنتی ساز سمت میدان نور، بوستان نشاط مهر و چهارشنبه ها در شهرک گلستان برپا می شود.

کمترین تعرفه از غرفه داران اخذ می شود

فارس: برخی ها از دریافتی های شهرداری سمنان به انحاء مختلف، گلایه دارند. در این زمینه برنامه مشخصی جهت ساماندهی دریافتی ها و اجاره ها وجود دارد؟

افضلی: هزینه غرفه ها بر اساس تعرفه مصوب شهرداری است که به صورت سالانه مشخص می شود و غرفه ابعاد مشخص دارد.

روزانه ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان بنا بر آن فضایی که اشغال می کنند، به صورت واحد ضرب و از غرفه داران اخذ می شود.

ما کمترین تعرفه را از غرفه داران می گیریم و با توجه به اینکه در بازارچه ها خدماتی همچون نظافت و حراست از مجموعه ارائه می شود، این هزینه ها تنها صرف خدمات رسانی خواهد شد.

در ستاد تنظیم بازار سه مکان برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و لبنی مشخص شد؛ بازارچه هایی که مردم با حداقل هزینه نیازمندی ها و ارزاق عمومی خود را تهیه کنند.

از پیشرفت بازارچه ها چه خبر؟

فارس: تعدادی از طرح ها در این حوزه از قبل راکد مانده یا در گذشته فعال بوده و سپس مورد بی توجهی قرار گرفته است. برای این حوزه چه تدبیری اندیشیده اید؟

افضلی: سه مکان پیش بینی شده که یکی در پارک کومش در شمال شهر سمنان قرار داشته و حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد پروژه آن اجرا شده است.

مکان دیگر در بلوار آیت الله عالمی در جنوبی ترین نقطه شهر واقع است و پیمانکار برای پروژه گرفته شده و در حال اجرای فونداسیون است و مکان سوم روبه روی صداوسیما در نظر گرفته شد.

مکان موجود در پارک کومش حدود ۸۰۰ مترمربع فضای تجاری دارد و مکان در نظر گرفته شده در بلوار آیت الله عالمی هم بالای یک هزار متر عرصه دارد که در حال تجهیز آن هستیم.

مکان در نظر گرفته شده روبه روی صداوسیما هم بالای دو هزار مترمربع است که مراحل اخذ مجوز احداث بنا را طی می کند و در مراجع ذی ربط پیگیری آن را انجام می دهیم تا بتوانیم این مکان را احداث کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.

برای تکمیل بازارچه کومش مشکل خاصی نداریم و در حال اخذ انشعاب آب هستیم و زمان طولانی نخواهد برد و حداکثر تا سه ماه آینده به بهره برداری می رسد.

احتمالا امسال مراحل ساخت بازارچه روبه روی صداوسیما هم آغاز می شود و امیدواریم بتوانیم در سال ۱۴۰۰ آن را به پایان برسانیم و بازارچه بلوار آیت الله عالمی نیز در حال ساخت است که امیدواریم تا یک سال آینده به بهره برداری برسد.

فارس: با سپاس از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید. به هرحال امیدواریم عمل به قانون بهبود محیط کسب وکار هر چه سریع تر خود را در شهر نشان دهد.

افضلی: ما پیگیر کار هستیم. از شما و همکارانتان سپاسگزاریم.

بخش هایی از سخنان مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری

و فرآورده های کشاورزی شهرداری سمنان را اینجا ببینید:

شماری از مردم استان سمنان هم پیش تر در سامانه «فارس من» که مطالبات و مشکلات مردمی را در سراسر کشور پیگیری می کند، با کمپین «برای دست فروش های سمنان فکری کنید» از مسؤولان خواسته بودند تا فکری برای دست فروش های این استان کنند.

انتهای پیام/۲۵۶۸/س/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «شهرداری بازارچه ها را فعال می کند+ فیلم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.