تشخیص زودهنگام بیماری های مادرزادی مانع عقب ماندگی کودک می شود



دکترای جنین شناسی با بیان اینکه بیماری های ارثی و مادر زادی جزو بیماری های بومی ایران محسوب می شوند،گفت:با تشخیص به موقع بسیاری از این بیماری ها، از عقب ماندگی کودکان و عوارض ناخواسته ماندگار جلوگیری می شود.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، علی محبی، دکترای جنین شناسی و بیولوژی تکوینی و مدیر مرکز تحقیقات رشد و تکامل کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: تفاهم نامه همکاری بین مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران شعبه مرکز تحقیقات رشد و تکامل با انجمن های علوم زیستی که می توانند در حوزه پزشکی کمک کننده باشند، منعقد شده و هدف از این تفاهم نامه، ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین حوزه علوم پایه با علوم پزشکی است.

وی بیان کرد: با توجه به امکانات متعددی که در مرکز تحقیقات رشد و تکامل وجود دارد؛ از جمله حوزه Omics که یکی از جدیدترین، مهم ترین و به روزترین حوزه های مطالعاتی در علوم زیستی است و این حوزه، مباحثی مانند ژنومیکس، پروتئومیکس و متابولومیکس را شامل می شود،

دکترای جنین شناسی و بیولوژی تکوینی بیان داشت: با توجه به اینکه این مرکز با دارا بودن تجهیزاتی همچمون Real time PCR, sanger sequencer و NGS در حوزه ژنومیکس و تجهیزاتی همچون الایزاریدر ، وسترن بلات و SDS-PAGE در حوزه پروتئومیکس و دستگاههای LC/MS/MS, GS/Mass, HPLC در حوزه متابولومیکس، تقریبا همه مباحث حوزه Omics را تحت پوشش قرار می دهد.

محبی افزود: همچنین با دارا بودن امکانات کشت سلول و بافت حوزه های پژوهشی در زمینه سلولهای بنیادی و سلولدرمانی و پزشکی بازساختی را تحت پوشش قرار می دهد و حتی با دارا بودن دستگاه میکرومنیپولیتور امکان تولید جنین های حیوانی و اصلاح نژاد دام وجود دارد و با تمام این امکانات این مرکز می تواند به دانشجویان علوم پایه خدمات رسانی خوبی کند.

این مدیر مرکز رشد فناوری سلامت افزود: با راه اندازی شرکتهای دانش بنیان در حوزه Omics با همکاری جمعی از اعضای هیئت علمی و فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی در زیر مجموعه مرکز رشد و با توجه به ارتباط تنگاتنگ این مرکز با پزشکان مختلف به ویژه در بیماری های ارثی و بیماری های سرشتی (مادرزادی)، می توانیم نیازهای حوزه پزشکی را در این زمینه به اطلاع دانشجویان علوم پایه برسانیم

وی ادامه داد: مطالعات هدفمندی را داشته باشیم و من فکر می کنم که یکی از ضعف های مطالعات علوم زیستی در کشور، فعالیت جداگانه حوزه علوم پزشکی و علوم پایه است.

محبی با بیان اینکه اکنون سرعت پیشرفت علوم زیستی بسیار بالاست، گفت: تقریبا تمام مطالعات به سمت تشخیص ها و درمان های غیر تهاجمی جهت گیری شده، به این علت نیاز است که در کشور ما هم درباره بیماری های مختلف مطالعات هدفمندی انجام شود.

دکترای جنین شناسی و بیولوژی تکوینی تصریح کرد:با توجه به فرهنگ ازدواج فامیلی یا قومیتی که در مناطق مختلف کشور وجود دارد، بیماری های ارثی و مادرزادی جزو بیماری های بومی ایران محسوب می شوند، بنابراین نیاز است که مطالعات زیادی در این زمینه انجام شود و این بیماری ها به موقع تشخیص داده شوند.

محبی متذکر شد: چون با تشخیص به موقع بسیاری از این بیماری ها، از عقب ماندگی کودکان و عوارض ناخواسته ماندگار جلوگیری می شود. به طوری که مرکز تحقیقات رشد و تکامل در غالب ازمایشگاه تخصصی متابولیک با غربالگری بیش از ۱۰۰ هزار نوزاد، تعداد زیادی از بیماران را قبل از بروز عارضه تشخیص داده است.

وی یادآوری کرد: انجمن سلولی تکوینی در حوزه جنین شناسی و مطالعات آن فعالیت می کند که در بحث ناهنجاری شناسی ها بسیار کمک کننده است، بنابراین ما می توانیم در دوران جنینی، بیماری ها را تشخیص دهیم و از بروز این ناهنجاری های جنینی پیشگیری کنیم.

دکترای جنین شناسی و بیولوژی تکوینی افزود: انجمن کشت، سلول و بافت می تواند در حوزه های جدیدی مانند سلول درمانی موثر باشد و مطالعاتی را که به سمت پزشکی فردی می رود می توان با همکاری انجمن کشت، سلول و بافت تحقق بخشید.

وی ابراز داشت: انجمن زیست شناسی به عنوان یک انجمن مادر با توجه به گستره مطالعاتی اش که گروه های مختلف علوم زیستی از جمله میکروبیولوژی، ژنتیک، بیوشیمی و سایر رشته های علوم زیستی را شامل می شود در زمینه تشخیص به موقع غیر تهاجمی و درمان موثر بیماری ها فعالیت می کند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تشخیص زودهنگام بیماری های مادرزادی مانع عقب ماندگی کودک می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.