کاهش <span class="text danger">۹۸ هزار</span> نفری اشتغال روستایی در <span class="text danger">فصل بهار</span> با وجود اجرای برنامه اشتغال روستایی



به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی آمارهای اشتغالزایی در بهار ۹۸ حاکی از این است که ترکیب منطقه ای ایجاد اشتغال در کل کشور رعایت نشده است.

بررسی ترکیب منطقه ای اشتغال نشان از افزایش اشتغال ۳۲۱ هزار نفری در بهار ۹۸دارد. اما نکته مهم اینجاست که این افزایش اشتغال متوازن رخ نداده است به گونه ای که ۴۲۰ هزار نفر در مناطق شهری به شاغلان اضافه شده و ۹۸ هزار نفر در مناطق روستایی از تعداد شاغلان کاسته شده است.

البته با توجه به در دست اجرا بودن قانون اشتغال روستایی، لازم است ارزیابی عملکرد این قانون با دقت نظر بیشتری مدنظر قرار گیرد.

نمودار فوق نشان می دهد که از ۴۲۰ هزار نفر افزایش اشتغال رخ داده در مناطق شهری، ۹۷ هزار نفر آن به بخش خدمات، ۱۸۳ هزار نفر به بخش صنعت و ۱۴۰ هزار نفر به بخش کشاورزی مربوط است. همچنین در مناطق روستایی به ترتیب در بخش کشاورزی ۲۵ هزار نفر، در بخش صنعت ۱۶هزار نفر و در بخش خدمات ۵۷ هزار نفر، کاهش اشتغال وجود داشته است .

کاهش بیکاری به دلیل ایجاد اشتغال نبوده است

هرچند آمار نشان میدهد نرخ بیکاری در فصل بهار ۱۳۹۸ نسبت به فصول مشابه در سه سال اخیر کاهش داشته است اما با توجه به سایر شاخص های بازار کار ،بایستی توجه داشت کاهش نرخ بیکاری نه به دلیل افزایش اشتغال قابل توجه بلکه به دلیل خارج شدن افراد از بازار کار و افزایش قابل توجه جمعیت غیرفعال رخ داده است.

در صورتی که این افراد از بازار کار خارج نمی شدند نرخ بیکاری کل کشور به ۱۳٫۹ درصد می رسید که نسبت به نرخ اعلام شده ۳٫۱ درصد بیشتر است. درواقع در صورتی که افراد خارج شده از بازار کار در فصل بهار ۱۳۹۸ همچنان تقاضای شغل داشتند نه تنها نرخ بیکاری ۳٫۱ درصد کاهش نمی یافت بلکه ۱٫۶ درصد نیز افزایش می یافت. این موضوع در نرخ بیکاری زنان بسیار جدیتر است به طوری که با این فرض نرخ بیکاری زنان به جای ۱۷٫۳ درصد به ۲۸٫۱ درصد می رسید.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کاهش ۹۸ هزار نفری اشتغال روستایی در فصل بهار با وجود اجرای برنامه اشتغال روستایی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.