بیش از ۱۱۴ هزار مجوز کسب و کار برخط صادر شده است



وزیر اقتصاد:

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در برنامه صف اول به سوالات زیر پاسخ داد.

چه تعداد از دستگاه ها هنوز وارد درگاه ملی مجوزها نشده اند؟

خاندوزی: در گذشته دستگاه های اجرایی کشور ظرفیت های تولید، کارآفرینی و سرمایه گذاری در کشور را به گروگان گرفته بودند، به جای اینکه مشوق مردمی باشند که تولید و اشتغال دارند با انواع پیچ و خم های اداری مانع می شدند و در لایه های پایین دستگاه های اجرایی دافعه ایجاد می کردند. ساختارهای ما هیچ انگیزه ای به دستگاه های اجرایی نمی داد و ساختار شبه نفتی بی نیاز از بخش خصوصی بود.

درگاه ملی مجوزها از سال ها پیش مطرح بود اما نتیجه نداشت. در دولت سیزدهم تلاش شد تا مردم راحت تر کسب و کار خود را آغاز کنند. قانون خوبی در این خصوص در محلس تصویب شد و در حوزه اجرا هم رئیس جمهور دستور دادند.

چه تعداد مجوز در درگاه ملی مجوزها صادر شده است؟

خاندوزی: از ۶ فروردین ۳۸۹ هزار درخواست مجوز کسب و کار به درگاه ملی مجوزها رسیده که ۱۰۵ هزار درخواست یا مدارک ناقص بوده یا انصراف داده اند. تا امشب ۱۱۴ هزار و ۳۸۴ مجوز برخط صادر شده است و افراد بدون هیچ مراجعه به دستگاه دولتی موفق به دریافت مجوز کسب و کار شده اند.

۱۵۷ هزار نفر هم هستند علی رغم اینکه مشکل مدارک نداشته اند در صف بررسی دستگاه ها هستند، از این تعداد ارزیابی ما نشان میدهد که ۱۴۷ هزار درخواست، زمان قانونی بررسی گذشته و دستگاه ها در منطقه قرمز تخلف قرار دارند.

قانون به وزارت اقتصاد این امکان را داده که اگر دستگاه ها بدون علت مشخصی افراد متقاضی را معطل نگه دارند، درگاه ملی مجوزها این حق را دارد که راسا نسبت به صدور مجوز اقدام کند.

اراده دولت این است که امضاهای طلایی جمع شود.

چه تنبیهی برای دستگاه هایی که در این خصوص کوتاهی کرده اند در نظر دارید؟

خاندوزی: ما فقط معدود سازمان هایی داریم که به درگاه ملی نپیوسته اند از جمله شهرداری ها و برخی نهادهای خود انتظام. دستگاه های اجرایی کشور همه با درصدی به این درگاه متصل شده اند

در حوزه وزارت صمت، بهداشت و میراث فرهنگی دچار عقب ماندگی هستیم.

حق و حقوق تولیدکنندگان در اولویت بالاتری است و بنا داریم از این ظرفیت قانونی استفاده کنیم که اگر دستگاهی در صدور مجوز کوتاهی کرد

دولت خودش مجوز را صادر کند و بالاتریم مقام دستگاه هم به عنوان متخلف شناخته و به مراجع قضایی معرفی شود.

چرا دستگاه ها اقدام به کارشکنی می کنند؟

خاندوزی: ما با دو مانع نظری و عملی با منفعتی مواجه هستیم. مانع نظری، تفکر از زمان گذشته است و مدیران دستگاه های جای فعال اقتصادی تصمیم می گیرند و به دلیل اشباع بازار می گویند نیازی به صدور مجوز نیست در حالی که فعالان اقتصادی بهترین قاضی هستند.

مانع منفعتی هم وجود دارد یعنی در برخی دستگاه ها خود مدیران در برخی فعالیت های اقتصادی حضور دارند و به دلیل تعارض منافع از صدور مجوز امتناع می کنند.

در این رابطه برای اولین بار در تاریخ کشور خود اصناف پیش قدم شدند تا برای این نوع مجوزها نظارت پسینی داشته باشیم. یعنی مجوز برخط صادر می شود و بعدا در شرایط آن نظارت می کنیم.

امسال میزان دریافت مالیات چگونه بوده و سامانه مودیان مالیاتی به کجا رسید؟

خاندوزی: از کل خرجی که دولت در ۶ ماهه اول امسال انجام داده ۴۹ درصد از طریق منابع درآمدی پایدار همچون مالیات تامین شده است. سهم درآمدهای نفتی آرام آرام کم می شود.

تلاش می کنیم برای فعالان اقتصادی، فشار مالیاتی را کاهش دهیم اما همزمان تعداد زیادی از فرارهای مالیاتی جلوگیری شود.

سامانه مودیان حرکت از نظام سنتی غیر شفاف به سمت افزایش سودآوری شرکت ها و شفافیت فعالیت اقتصادی کشور است.

پرسش و پاسخ در بیش از ۱۱۴ هزار مجوز کسب و کار برخط صادر شده است

گفتگو با هوش مصنوعی