نگاه جشنواره های خارجی به سینمای ایران در کتابی پژوهش محور منتشر می شود



به گزارش خبرگزاری تسنیم، کتاب «نگاه خیره» به نویسندگی سیدعباس طاهری اثری پژوهشی با موضوع سینمای ایران و نگاه جشنواره های غربی به آثار موفق آن است که در آستانه روز ملی سینما در اختیار مخاطبین و علاقه مندان قرار می گیرد.

به گفته سیدعباس طاهری، نویسنده کتاب «نگاه خیره»، این اثر نگاه شرق شناسانه مجامع هنری غربی از جمله جشنواره ها به سینمای ایران را تحلیل می کند و سعی کرده به صورت عملی و ساختارمند نگاه غربی به سینمای ایران را بررسی کرده و نتایج آن را استخراج کند.

وی معتقد است که در طول ۵۰ سال حضور سینمای ایران در غرب، اصلاحاتی در سلیقه مخاطب غربی ایجاد شده است اما کماکان راه درازی باقی مانده است.

این نویسنده درباره فیلم های سینمایی که برای تحقیق و پژوهش این کتاب انتخاب کرده است، گفت: از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۷ دو فیلم «گاو» و «طبیعت بی جان» انتخاب شدند، از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۷ به فیلم های «دونده» و «خانه دوست کجاست» پرداختیم و از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۷ که یکی از دهه های پررونق سینمای ایران بوده است فیلم های «طعم گیلاس» و «رنگ خدا» را انتخاب کردم. در دهه بعدی، «لاک پشت ها پرواز می کنند» و «دایره» انتخاب شدند و در نهایت در دهه آخر «جدایی نادر از سیمین» و «ماهی و گربه» را برگزیدم.

تحقیق و پژوهش این کتاب نزدیک به یک سال زمان برده و نگارش آن نیز یک سال به طول انجامیده است.

طاهری درباره انگیزه خود از نوشتن این کتاب گفت: برایم به عنوان یک فیلمساز همواره این پرسش مطرح بوده است که چه خصوصیاتی برای مخاطبین بین المللی جشنواره ها جذابیت دارد و توجه او را جلب می کند؟ با مشورت هایی که با استادم، آقای دکتر شهاب اسفندیاری داشتم به سمت مطالعات پسا استعماری و شرق شناسی سوق داده شدم و در این بین با ادوارد سعید آشنا شدم. با این که بیش از ۴۰ سال از نشر کتاب های این پژوهشگر می گذرد اما هنوز هم می تواند ابزاری برای نگاه کردن به تاریخ شرق و به ویژه خاورمیانه و کشورهای اسلامی باشد. برهمین اساس با تمرکز بر ادوارد سعید و آرای او و البته دیگر پژوهشگران به این موضوع مهم پرداختم.

وی تأکید کرد: همچنین تحقیقی درباره نقطه نظرات منتقدین، نظریه پردازان و داوران جشنواره های اروپایی و آمریکایی درباره سینمای ایران داشتم.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در نگاه جشنواره های خارجی به سینمای ایران در کتابی پژوهش محور منتشر می شود

گفتگو با هوش مصنوعی