«تعاونی کتاب» ناجی آینده صنعت نشر / از بین رفتن بسیاری از مشاغل با هوش مصنوعی- اخبار کار آفرینی و اشتغال - اخبار اقتصادی تسنیم



به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، فعالان عرصه کتاب معتقدند صنعت نشر در کشورمان صنعتی است با حجم اقتصادی بیش از ۸هزار میلیارد تومان و تعداد افرادی که به صورت مستقیم با این نشر در ارتباط هستند، بنا به گفته علی رمضانی، مدیر خانه کتاب و ادبیات حدود ۱۰۰ هزار نفر است. این در صورتی است که در فضای هنر و فرهنگ هیچ کدام از صنایع مشابه این حجم اقتصادی را تجربه نکرده است.

بازار حوزه نشر در سال ۱۴۰۱ با کاهش ۱۸ میلیون نسخه ای مواجه شد، اما به دلیل گرانی کاغذ که علت اصلی گرانی کتاب است حجم اقتصادی این بازار به عددی حدود ۸۵ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشت.

صنعت نشر در سال ۱۴۰۱فراز و فرودهایی داشت که فرازش بیش تر بود. البته کارهایی هم برای ثبیت و تقویت این صنعت انجام گرفته است؛ همانند حمایت از تولید کاغذ و یارانه های دولتی برای خرید کتاب از کتابفروشان. اما تا زمانی که نتوانیم این صنعت را از حمایت های دولتی مستقل کنیم.

*مدل «تعاونی کتاب» ناجی آینده صنعت نشر ایران است

مهدی مسکنی, معاون امور تعاون, وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مدل «تعاونی کتاب» گفت: این مدل ناجی آینده صنعت نشر ایران است.

وی معتقد است: کتاب را باید به عنوان یک کالای فرهنگی در سبد مصرف خانوار قرار داد، مدل حقوقی که در آن سهم تولیدکنندگان، ناشران و کاربران از کالای نهایی افزایش پیدا کند، مدل تعاونی است.

وی، حضور خانوادگی مردم را یکی از مزیت های نمایشگاه کتاب دانست و افزود: بازارگردی علمی و پژوهشی در نمایشگاه شور و شوق فرهنگی ایجاد می کند و دنبال کردن ناشران و تازه های نشر در حوزه های مختلف برای کودکان، نوجوانان و جوانان علاوه بر ایجاد روحیه علمی و فرهنگی در آنان، خانواده ها را نیز به گرمی دور یکدیگر جمع می کند.

وی تعاونی را دور هم جمع شدن تولیدکنندگان خرد برای یک اقدام بزرگ عنوان کرد و گفت: در حال حاضر، با روی کار آمدن هوش مصنوعی بسیاری از مشاغل حذف شده و این قطعا روی آینده نشر نیز اثرگذار است. پس این مدل تعاونی است که باعث می شود افراد دور هم جمع شوند و با قرار دادن منابعشان در کنار یکدیگر نیاز مشترکی ایجاد کنند تا پلتفرمی برای خرید و فروش کتاب ایجاد شود.

مسکنی در پایان ضمن اشاره به پلتفرم های داخلی ایجادشده در این زمینه گفت: مدل های داخلی این تعاونی ها در ایران اجرا شده است اما از نظر نرم افزاری تنها دو درصد این مسئله نرم افزار است و ۹۸درصد تبلیغات است. این پلتفرم ها با بستر تبلیغاتی صحیح رشد می کنند و باید این صنعت را زنده نگه داشت.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی ««تعاونی کتاب» ناجی آینده صنعت نشر / از بین رفتن بسیاری از مشاغل با هوش مصنوعی- اخبار کار آفرینی و اشتغال - اخبار اقتصادی تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.