مهندسی معکوس «بالشتک هوا» توسط جوان <a href="/fa/dashboard/ class="text info">همدانی</a> / وقتی انحصار از دست <a href="/fa/dashboard/ class="text info">چین</a> خارج می شود



استفاده از «بالشتک هوا» نوآوری جدیدی در صنعت بسته بندی است که برای کالاهای شکستنی به کار برده می شود، این نوع بسته بندی که در انحصار چین قرار دارد با مهندسی معکوس توسط یک جوان همدانی، جانی تازه به صنعت بسته بندی کشور بخشیده است.

خبرگزاری فارس - همدان: صنعت بسته بندی ترکیبی از علم، هنر و فناوری است و همواره در عرصه تجارت و بازرگانی بسته بندی یکی از دغدغه های فروشنده و خریدار محسوب می شود. همانطور که بسته بندی محصولات باید از استحکام کافی برای محافظت برخوردار باشند، زیبایی و خلاقیت نیز در عرصه تبادل کالا اهمیت دارد و طراحی مطلوب آن می تواند توجه مشتریان را به کالا جلب کنند.

صنعت بسته بندی توانمندی زیادی در رشد کسب و کارها دارد به طوری که برخی با ورود به این عرصه نوآوری ها و خلاقیت هایی را رو کرده اند که در دنیای تجارت امروز کاربرد زیادی دارد.

در دنیای امروز که انواع خرید و تجارت به صورت غیر حضوری و سفارشی شده، نیاز به بسته بندی مطلوب و مرغوب بیش از پیش احساس می شود به طوری که جوانان نیز دست به کار شده و دست به مهندسی معکوسی زده اند و آثار خوبی از آن بر جای مانده است.

حسین خانی متولد سال ۱۳۷۱ یکی از جوانان خلاق و جویای نام همدان است که طی یک سال اخیر با مهندسی معکوس یکی از دستگاه های چینی، دست به تولید «بالشتک هوا» زده که در صنعت بسته بندی کاربرد زیادی دارد.

این بسته بندی که بسیار مورد استقبال پستچی ها قرار گرفته است، در حفاظت و حراست از امانات پستی نقش مهمی داشته و امروز پست مشتری پروپاقرص این بسته بندی شده است.

در همین راستا خبرگزاری فارس گفت وگویی با خانی داشته که در زیر می خوانید.

فارس: ابتدا خود را کامل معرفی کنید و بفرمایید بالشتک هوا چه شد که در صنعت بسته بندی ما وارد شد؟

حسین خانی هستم متولد ۱۳۷۱ فارغ التحصیل رشته مهندسی مدیریت پروژه.

بالشتک هوا در بسته بندی جزو تکنولوژی روز دنیاست و برای کالاهای شکستنی قابل استفاده است، این نوع بسته بندی که از جنس پلاستیک است، در انحصار چین است اما ما با مهندسی معکوس دستگاه بومی، حتی بهتر از نوع چینی را ساختیم و بالشتک های هوا برای بسته بندی تولید می کنیم، بالشتک هایی که مواد اولیه آن سازگاری و کیفیت بهتری دارد.

فارس: از کاربرد بالشتک ها در بسته بندی ها بفرمایید.

از این بالشتک ها برای پر کردن فضای خالی بسته بندی اجناس شکستنی پستی می توان استفاده کرد، همچنین تولیدی های کیف و کفش که از پوشال در داخل اجناس خود استفاده می کردند، می توانند از بالشتک استفاده کنند که صرفه جویی در هزینه نیز هست.

این بالشتک ها امنیت کالا را تضمین می کند زیرا قبلا کالای شکستی با پست تبادل نمی شد اما اکنون بالای ۹۸ درصد کالاها با پست تبادل می شود که این بالشتک ها می تواند امنیت آنها را بالا ببرد.

همچنین کاهش هزینه بسته بندی از دیگر قابلیت های بالشتک هوا است، بالشتک هوا شکیل است و کسی که بسته بندی را باز می کند، می تواند با نگهداری آن مجدد در بسته بندی های دیگر هم از آن استفاده کند.

کاهش زمان بسته بندی از دیگر مزایای آن است به طوری که پست برای بسته بندی امانات با سایر موارد بیش از نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه زمان نیاز داشت اما با این بالشتک پنج دقیقه بیشتر زمان نیاز نیست و ایمنی هم ۹۸ درصد افزایش می یابد.



فارس: این بالشتک ها در چه سایزهایی طراحی شده است؟ و آیا محدودیتی در بسته بندی اجناس برزگ و کوچک دارد؟

بالشتک ها در دو سایز۲۰ در ۱۰ و ۲۰ در ۲۰ سانتی متر طراحی شده و محدودیتی در حجم کالا ندارد. این نوع بسته بندی تکنولوزژی برتری است که در همه بسته بندی ها و در همه دنیا از آن استفاده می کنند.

فارس: به لحاظ محیط زیستی این نوع بسته بندی چه کمکی می کند؟

با توجه به اینکه در بسیاری از بسته بندی ها از کاغذ استفاده می شد، این بسته بندی کاغذ را حذف کرده است اما به دنبال این هستیم بالشتک ها را با موادی که تجزیه پذیر باشند، تولید کنیم زیرا این تکنولوژی عملا خود دوستدار محیط زیست است.

فارس: در حال حاضر این تکنولوژی تنها در همدان است یا در استان های دیگر نیز وجود دارد؟

از این دستگاه اکنون چند دستگاه در تهران است که آنها را هم خود ما در اختیار آنها گذاشتیم و در اصفهان نیز که شرکت همکار ماست و از این دستگاه استفاده می شود البته با اصفهان کار تیمی در مهندسی معکوس انجام دادیم و اکنون هم باهم کار می کنیم.

طی چند ماه قبل اگر کسی بالشتک هوا برای بسته بندی می خواست باید از خارج کشور مانند چین وارد می کرد، اما الان با جستجوی ساده در اینترنت هم می تواند بالشتک آماده بسته بندی بگیرد و اگر با تعداد بالا هم بخواهد می تواند دستگاه را خریده و رول هم به آنها می دهیم و خود تولید کند.

فارس: صنعت بسته بندی بالشتک هوا چگونه در اختیار کارخانه ها و تولیدکنندگان قرار می گیرد؟

این نوع بسته بندی در دو نوع فروخته می شود یکی اینکه به هرکسی که کسب و کار تجاری دارند، تولید کننده کیف و کفش هستند و … این بالشتک ها عرضه می شود که پست کشور و اداره کل پست استان نیز در این خصوص تجهیز شده اند و سمنان و خراسان شمالی نیز درخواست داده اند.

اما نوع دوم فروش خرید دستگاه از ماست که خود اقدام به تولید بالشتک کرده و در بسته بندی های خود استفاده کنند که معمولا درخواست مشتری خرید بالشتک به صورت آماده است.

حتی کارخانه های بزرگ هم متقاضی دستگاه نیستند زیرا تولید آن اپراتور خاص خود را می خواهد بنابراین کسی کلا سمت دستگاه نمی رود.

فارس: چند نفر در این صنعت مشغول کار هستید؟

در همدان سه نفر و در اصفهان پنج نفر در این صنعت مشغول کار هستیم.

فارس: این تکنولوژی از چه زمانی وارد کشورمان شده است؟

کمتر از یک سال است شاید حدودا اواسط سال قبل بود که که این تکنولوژی وارد کشورمان شده است و قابلیت دسترسی برای همگان را دارد.

فارس: از چگونگی حذف چسب رولی و کاغذی در بسته بندی ها هم توضیحی بفرمایید.

ما با استفاده از ترکیبی از یک چسب، چسب های کاغذی و پلاستیکی را حذف کردیم، از چسب هایی استفاده کردیم که قابل مقایسه با چسب کاغذی نیست، اداره پست از این نوع چسب نیز استقبال کرده و امیدواریم زودتر فراگیر شود.

این نوع چسب، چسبی است مایع که برای بسته بندی استفاده می شود، هزینه آن بسیار به صرفه است و در زمان کوتاهی نیز انجام می شود، این چسب تولید داخل است و با نوآوری برای صنعت بسته بندی استفاده می شود.

فارس: گویا شما اختراع دیگری هم داشتید، توضیح می فرمایید.

بله من و دوستانم در زمینه پهپادهای سمپاش هم تولیداتی داشتیم که در سطح استان استفاده از آن ضعیف است در حالی که تنها شرکتی هستیم که مجوز پهپادی از سازمان هوایپمایی دارد.

فارس: سپاسگزارم از اینکه پاسخگوی سوالات ما بودید اگر مطلبی وجود دارد بفرمایید.

ممنون و متشکرم که به تکنولوژی و نوآوری جوانان بها دادید و این ابداعات را برای فراگیری بیشتر در رسانه خود منعکس می کنید.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/س
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مهندسی معکوس «بالشتک هوا» توسط جوان همدانی / وقتی انحصار از دست چین خارج می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.