مستندسازی رادیویی با شتابزدگی نمی شود / متمایزها ماندگار خواهند شد



سعید معدن کن دبیر بخش بین الملل دوازدهمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی درباره اینکه چه انتقاد یا پیشنهادی برای تقویت مستندسازی و برگزاری درست جشنواره هایی دارد؟ به خبرنگار مهر بیان کرد: مستندسازی کار سخت و زمانبری است و باید پشتیبانی خوبی چه مادی و چه معنوی از مستندسازی صورت بگیرد تا برنامه سازان برای انتخاب سوژه و پرداخت آن زمان بگذارند.

وی که داور بخش نهایی دوره اول جشنواره رادیویی پژواک بود درباره آثار ماندگار آن دوره یادآور شد: در آثاری که در نخستین دوره از برگزاری جشنواره رادیو به دست ما رسید و من شنیدم، بعضی از آثار به دلیل تمایز و خلاقیت در ذهن بنده مانده است، که آنها جزو آثار برتر و برگزیده بودند.

معدن کن اضافه کرد: علاوه بر اینها، آثاری هم بودند که با وجود اینکه در فهرست دریافت کنندگان جایزه نبودند و برگزیده نشدند اما به دلیل یک سری ویژگی های خاص در ذهنم مانده است.

مدیر سابق رادیو تهران درباره سختی و چالش ساخت مستند اظهار کرد: تولید مستند کوتاه مدت نیست، یک کار گذرا نیست، بلکه احتیاج به زمان و پشتیبانی مالی و معنوی دارد.

وی که این روزها به عنوان مدیرکل فیلمنامه نویسی مرکز سیما فیلم فعالیت دارد عنوان کرد: مستندساز باید به وجوه مختلف مستند مسلط باشد. مستندهای خوب رادیویی دنیا را بشنود و مستندهای تلویزیونی زیاد ببیند و با شیوه های مختلف ساخت مستند آشنا شود.

داور برنامه های رادیویی ABU Prizes معتقد است: مستندساز به جز پژوهش، شیوه روایت و ارزیابی آثار دیگران، باید به جزئیات تسلط داشته باشد؛ مثلا با آمبیانس و تکنیک های صدابرداری، صحنه و شیوه های روایت مستند و… آشنا باشد. مهم تر از همه اینکه صبور باشد، مستندسازی کار عجله ای نیست و با شتابزدگی به دست نمی آید، و با صبر، حوصله و دقت زیاد صورت می گیرد.

دومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار خواهد شد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مستندسازی رادیویی با شتابزدگی نمی شود / متمایزها ماندگار خواهند شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.