گزارش فارس از برگزاری مراسم شب اول محرم در دانشگاه شریف



به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، مراسم عزاداری دانشگاهیان و مردم در اولین شب محرم در مسجد دانشگاه شریف برگزار شد.

دانشجویان در این مراسم با برپایی غرفه هایی در مقابل مسجد دانشگاه از مردم و عزاداران پذیرایی کردند.

این مراسم با نوای حاج محمد رستمی و استقبال خوب مردم و دانشگاهیان همراه بود.

در این مراسم حجت الاسلام قاسمیان مدیر حوزه علمیه مشکات به بیان سخنرانی پرداخت.

متن کامل سخنرانی حجت الاسلام قاسمیان در ادامه آمده است:

« اگر خداوند متعال فقط یک نصیحت را بخواهد از زبان پیامبرش به مردم برساند این است که به صورت جمعی یا فردی برای خدا قیام کنند.[۱] روش انبیاء برای سیردادن بشریت به سوی الله، کار فردی نیست؛ ساختن جامعه ای است که الگوی بشریت شود و شوق آنان را برای تبعیت از راه حق، دوچندان کند. گام نخست برای حرکت به سوی جامعه الگو، «قیام جمعی» و «استقامت جمعی» مردم است؛ یعنی صرفا این که یک رهبر معصوم یا یک سری مسؤلان درجه یک در رأس جامعه باشند، کافی نیست؛ بلکه این رستاخیز اجتماعی و اراده جمعی مؤمنین است که باعث پیشرفت می شود. اصلا سنت الهی این است که تا شخصیت جمعی مردم، خودش نخواهد، خدا هم کاری برایشان نمی کند، چه رسد به ولی خدا.

مصیبت اولیای خدا این است که باید آن قدر زحمت بکشند تا در کنار این که خودشان استقامت می کنند، یارانشان –که فاصله ی ایمانی زیادی با ایشان دارند- نیز اهل استقامت شوند. خدا به پیامبرش گفت که باید کاری کنی که همراهیانت نیز در کنار تو اهل استقامت در راه اقامه دین خدا شوند. فرمان حق این بود: فاستقم کما امرت و من تاب معک[۲] …

«انسانهایی که از یک طرف در معرض هجوم بلایا و مشکلات زندگی هستند- دشمنان، توطئهگران، بدخواهان و قدرتهای مسلط- و از طرف دیگر، مورد تهاجم هواهای نفسانی خودشان هستند- خواهشهای نفسانی و دل بیطاقت انسان که از زروزیور دنیا مجذوب میشود و به سمت آنها کشیده میشود- از این صراط مستقیم، به چپ یا راست انحراف پیدا میکنند. محبت طلا و نقره، محبت پول، محبت شهوات جنسی، محبت مقام و اینها، چیزهایی است که هرکدام، یک کمندی بر گردن دل انسان میاندازند و آن را به سمت خودش میکشانند. مؤمنین را در بین این دو مغناطیس، در خط مستقیم نگه داشتن و هدایت کردن، به گمان زیاد، این، آن کاری است که پیغمبر را پیر کرد»[۳]

مشکل ما این است که دین را خیلی فردی برایمان تبیین کرده اند. این است که نیاز به امام را حس نمی کنیم و لازم می آید بگوییم به ولایت معنوی او محتاجیم بلکه راضی شویم! در حالی که اگر به شما گفته شود در بازی فوتبال باید روی هم رفته سه گل بزنید، اولین سوالی که می پرسید این است که مربی و تیم ما چگونه است.

* قیام امام خمینی

امام خمینی ریشه ی همه ی نابسامانی های ملت مسلمان ایران و نیز جهان اسلام را در «ترک قیام لله» یافت و در اولین سند مبارزاتی خود پس از سقوط پهلوی اول چنین نوشت:

«قیام لله است که موسی کلیم را با یک عصا به فرعونیان چیره کرد و تمام تخت و تاج آنها را به باد فنا داد و نیز او را به میقات محبوب رساند… خودخواهی و ترک قیام برای خدا ما را به این روزگار سیاه رسانده و همه جهانیان را بر ما چیره کرده و کشورهای اسلامی را زیر نفوذ دیگران درآورده … قیام برای نفس است که بیش از ده میلیون جمعیت شیعه را به طوری از هم متفرق و جدا کرده که طعمه مشتی شهوتپرست پشت میزنشین شدند.

او معتقد بود برای رقم زدن تغییر، کافی است خود مردم اراده کنند. در صحیفه امام می خوانیم:

بزرگترین کاری که از ما ساخته است بیدار کردن و متوجه ساختن مردم است. آن وقت خواهید دید که دارای چه نیروی عظیمی خواهیم بود که زوال ناپذیر است و توپ و تانک هم حریف آن نمی شود. »[۴]

«خدای تبارک و تعالی تغییر نمیدهد، مگر اینکه ما خودمان تغییر بدهیم خودمان را… آن کسی که یک پاسبان وقتی میآمد توی بازارش میگفت ببندید میبستند، بیرق بزنید میزدند، هیچ برای خودشان قائل نبودند که یک چون و چرایی بکنند، ریختند توی خیابانها و گفتند که «مرگ بر این شاه»! این تحول روحی بود. این تحول «ما بأنفسکم» [بود].»[۵]

* صیانت از «قیام لله» پس از انقلاب

حضرت امام با محبوبیت مطلق خود بین مردم، به راحتی می توانست شاکله ی نظام را مطابق میل خودش ببندد، مانند رهبران همه ی انقلاب های بزرگ دنیا؛ اما ایشان چنین کاری نکرد؛ بلکه با برگزاری ۵ انتخابات در ظرف یک سال، از صفر تا صد تأسیس نظام را به انتخاب مردم گذاشت؛ ابتدا در یک حرکت بی سابقه در انقلاب های دنیا، «اصل مدل حکومتی» را با رأی مردم تعیین کرد، سپس «نمایندگان مجلس خبرگان قانون اساسی» را با رأی خود مردم انتخاب کرد. آنگاه «اصول قانون اساسی» را به رأی مردم گذاشت و در دو انتخابات بعدی، تعیین رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را به مردم سپرد.

برخی کهنه کاران سیاسی -مانند نخست وزیر دولت موقت- به بهانه ی «تداخل های کاری» با نهادهایی که پس از انقلاب، به صورت «آتش به اختیار» و به همت خود جوانان تشکیل شده بود،مخالفت می کردند، اما امام به ایشان رسمیت داد. اصلا این اعتماد امام به مردم بود که باعث شد خود مردم نیز به ظرفیت های لایزال خویش آگاه شوند و آن را به صحنه بیاورند. از کمیته انقلاب گرفته تا جهاد سازندگی و بسیج.

[۱] سوره مبارکه سبا آیه ۴۶

[۲] سوره مبارکه هود آیه ۱۱۲

[۳]. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار عمومی بسیجیان، ۰۶/ ۰۱/ ۱۳۸۵

[۴]. صحیفه امام، ج۱، ص۱۳۴

[۵]. صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۲۹ و ۱۳۰ اشاره به آیه «ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم»

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «گزارش فارس از برگزاری مراسم شب اول محرم در دانشگاه شریف» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.