هشدارهایی که درباره مصرف شیر الاغ باید جدی بگیرید / مجوزی برای تولید شیر الاغ صادر شده است؟



کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به مجوز سازمان دامپزشکی برای تولید شیر الاغ، در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی در حیطه وظایف خود مجوز تاسیس مزارع پرورش الاغ شیری را صادر کرده و دستورالعمل های بهداشتی آن ابلاغ شده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: تاکنون درخواستی برای تولید شیر الاغ که سلامت آن مورد تأیید سازمان غذا و دارو باشد نداشته ایم و مجوزی تاکنون برای تولید شیر الاغ صادر نشده است.

جهانپور بیان کرد: اگر درخواستی برای تولید صنعتی شیر الاغ به سازمان غذا و دارو ارسال شود، موضوع قابل بررسی خواهد بود و در صورتی که شیر الاغ تولیدی استانداردهای لازم را داشته باشد، سازمان غذا و دارو مجوز تولید را صادر خواهد کرد اما تاکنون مجوزی برای تولید شیر الاغ نداده ایم.

او بیان کرد: در برخی کشورها شیر الاغ به صورت محدود و صنعتی تولید می شود و باتوجه به آنکه فرآیند پاستوریزه کردن شیر الاغ با شیر گاو متفاوت است و پیچیدگی های خاصی دارد، هزینه تولید آن نیز گران تر خواهد بود و نیازمند استانداردهای زیادی است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه برخی افراد در فضای مجازی اقدام به فروش شیر الاغ می کنند، ادامه داد: به دلیل آنکه تاکنون شیر الاغ مجوزی از سازمان غذا و دارو نگرفته است، فروش شیر الاغ در فضای مجازی و واحدهای صنفی لبنیاتی ممنوع بوده و تخلف محسوب می شود.

جهانپور تأکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند که احتمال انتقال بیماری عفونی از شیر الاغی که به صورت غیربهداشتی تولید شده است، بیش از شیر گاو بوده و سلامت مردم را به خطر می اندازد.

او با اشاره به برخی تبلیغات درباره فواید شیر الاغ، اظهار کرد: درباره برخی فواید شیر الاغ اغراق می شود اما به دلیل آنکه آنتی بیوتیک های شیر الاغ بالاست و شیر الاغ به شیر مادر بسیار نزدیک است فواید زیادی دارد، البته در طب سنتی از شیر الاغ بیشتر به عنوان دارو در گذشته استفاده می شده است و مصرف آن به طور دائم و برای همه مردم نبوده است؛ در گذشته شیر الاغ به تجویز اطبای طب سنتی در درمان بیماری های عفونی تجویز می شده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره عواقب شیر الاغ بدون مجوز به مردم هشدار داد و گفت: شیر الاغ فرآیند پاستوریزه کردن دشوارتری نسبت به شیر گاو دارد و احتمال انتقال بیماری های عفونی در آن بیشتر است؛ چنانچه شیر الاغ غیربهداشتی مصرف شود، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی و بیماری های مشترک بین انسان و دام وجود دارد.

جهانپور تأکید کرد: به دلیل احتمال انتقال بیماری بیش از شیر گاو با مصرف شیر الاغ، استفاده از شیر الاغی که مجوز وزارت بهداشت را داشته باشد ضروری است.

جهانپور تأکید کرد: فروش شیر الاغ در فضای مجازی و واحدهای صنفی لبنیاتی ممنوع است و تخلف محسوب می شود؛ مردم در صورت مشاهده تخلف با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرند و تخلف را گزارش کنند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «هشدارهایی که درباره مصرف شیر الاغ باید جدی بگیرید / مجوزی برای تولید شیر الاغ صادر شده است؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.