سفیر فرهنگی انقلاب اسلامی



به گزارش خبرنگار مهر، امروز سالگرد شهادت شهید صادق گنجی رایزن فرهنگی ایران در لاهور پاکستان است.

شهید صادق گنجی در سال ۱۳۴۲ در شهر فسا متولد شد و در سن هشت سالگی پدر خود را از دست داد. دوران تحصیل راهنمایی خود را در مدرسه راهنمایی ارشاد برازجان سپری کرد.

شهید گنجی تحصیلات متوسطه را در دبیرستان شهید بهشتی برازجان با موفقیت هر چه تمام تر به پایان رساند و راهی مدرسه عالی شهید مطهری تهران شد و در آنجا موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس در رشته الهیات شد. این شهید بزرگوار در زمینه فقه و اصول در نزد اساتیدی چون آیات یزدی، امامی کاشانی، دکتر محقق داماد و مشکینی کسب فیض کرد.

در جریان جنگ تحمیلی به مدت دو سال در جبهه های نبرد حق علیه باطل کارنامه درخشانی از خود به یادگار گذاشت و مراتب جانبازی و رشادت خود را به منصه ظهور درآورد.

در دوران فعالیت ایشان در نهادهای انقلابی به عنوان مسئول گزینش کشتیرانی (در تهران) ٰ توسط منافقین شناسایی شد که توطئه سو قصد به جان ایشان ناکام ماند.

شهید گنجی به استخدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران درآمد پس از چندی بر اثر نشان لیاقت و شایستگی که در وی متبلور بود به عنوان رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور پاکستان منصوب شد.

وی دارای آثار زیادی دارد که شامل نگارش و ترجمه چندین کتاب به زبان اردو، یادداشت نگاری های روزانه و سلسله اطلاعات و گزارش های کاری ای است که حاصل تلاش های سه سال و نیمه اش در لاهور بود.

بیشترین تلاش فرهنگی ایران در پاکستان در زمینه وحدت اسلامی بود و شهید صادق گنجی از پیشگامان این امر به حساب می آمد. شهید گنجی قلب ها را در لاهور و پاکستان آن چنان تسخیر کرده بود که حتی اندیشیدن به فراقش نیز برای مردمان ایران دوست و مسلمانان شیفته انقلاب، امام و رهبری دشوار می کرد. پس کمترین کاری که از دست آنان برمی آمد، تدارک مراسم تودیع برای این سفیر فرهنگی انقلاب بود، مراسمی که در کمال تعجب تعدادشان حد نصابی تازه در تاریخ این گونه بزرگداشت ها بر جای گذاشت.

روز ۲۹ آذرماه سال ۱۳۶۹ در مراسم تودیع که از طرف ادبا، نویسندگان، شعرا و خبرنگاران در هتل اینترنشنال لاهور برگزار شده بود، این شهید به منظور شرکت در جلسه در ساعت ۷ و ۴۵ دقیقه جلوی درب هتل می رسد و به محض پیاده شدن از ماشین، مورد هجوم وحشیانه چند تن از ایادی استکبار جهانی و وهابیون ملحد قرار می گیرد و با رگبار دشمن به خون خویش می غلطد و خون پاک و مطهرش، زمین لاهور را برای همیشه رنگین می کند.

پرسش و پاسخ در سفیر فرهنگی انقلاب اسلامی

گفتگو با هوش مصنوعی