در نشست تخصصی "سفر، زیارت و سلامت" در قم چه گذشت؟



به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، نشست گردشگری سلامت که از صبح امروز چهارشنبه ششم دی ماه در قم برگزار شده بود، شامگاه چهارشنبه به کار خود پایان داد.

آسیب شناسی گردشگری سلامت، دیپلماسی اقتصادی گردشگری سلامت، ظرفیت شناسی گردشگری سلامت و اطلاع رسانی و طراحی هویت و تولید محتوای تخصصی در حوزه گردشگری سلامت ۴ محور همایش گردشگری سلامت بود.

مهدی مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، محمد جهانگیری دبیر نشست تخصصی سفر زیارت و سلامت، سید هاشم دریاباری رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت،علیرضا ارجمندی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان قم و محسن عباسی دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت در نشست تخصصی گردشگری سلامت در این نشست سخنرانی کردند.

حوزه گردشگری سلامت در قم مغفول مانده است

ابوالقاسم مقیمی شامگاه چهارشنبه در آیین اختتامیه نشست تخصصی «گردشگری سلامت» با محوریت سه شهر زیارتی قم، مشهد و شیراز که در سالن امام علی (ع) ستاد دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد، اظهار داشت: به نقلی قم دروازه ورود شیعیان است و حتی گردشگران خارجی غیرمسلمان به لحاظ فیزیکی و بعد مسافت از لحاظ صرفه اقتصادی به شهر قم آمده و در آن بیتوته می کنند چرا که جاهای دیدنی بسیاری دارد که متأسفانه به آن پرداخته نشده است.

معاون اجتماعی فرهنگی و زیارتی استانداری قم مغفول ماندن معرفی گردشگری سلامت را مورد توجه قرار داد و گفت: در سه شهر قم، مشهد و شیراز نعمتی تحت عنوان سفر و زیارت داریم که باید آن را غنیمت شمرده و با هدف گذاری و برنامه ریزی درست و صحیح در راستای توسعه و ارائه خدمات بهتر بکوشیم.

وی با بیان اینکه نداشتن یک سامانه متمرکز حوزه زیارت به ویژه در زمینه تولید محتوا یکی از دغدغه های مهم حوزه گردشگری است، گفت: استان قم یکی از اثرگذارترین استان ها در بخش تولید محتوا است که باید به آن توجه جدی شود.

معاون اجتماعی فرهنگی و زیارتی استانداری قم شکل گیری سهم شرکت های تسهیل گر و دفاتر مجاز بخش خصوصی را مورد اشاره قرارداد و گفت: برای دادن مجوز و آموزش و شکل گیری؛ باید بخش خصوصی در حوزه گردشگری سلامت ورود پیدا کند و بخشی از مجوزهای لازم از سوی بخش دولتی در این زمینه صادر شود.

مقیمی در پایان با بیان نداشتن رشته آموزشی گردشگری سلامت در حوزه تور گردشگری سلامت گفت: صدور مجوزها در حوزه های آموزش و صدور مجوزهای لازم باید از مبدأ صورت پذیرد.

دلالان معضل حوزه گردشگری سلامت اند

الهام نداف نیا رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی قم در این نشست گفت: با توسعه گردشگری ۱۱ شغل اصلی شکل خواهد گرفت که خدمت تولید کرده و موردتوجه جهان است.

وی شهر قم را در حوزه گردشگری دارای پتانسیل های ویژه دانست و افزود: در شهر قم حتی در دوران کرونا نیز زائر و مسافر داشت اما توزیع درآمدی نداشته و شهروندان از این اقتصاد پویا بهره ای نمی برند.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی قم ادامه داد: متأسفانه در حوزه گردشگری به خصوص گردشگری سلامت ما استراتژیک و تاکتیک مشخصی نداشته و زیرساخت های درمانی و گردشگری ما ناقص است.

نداف نیا عدم ایجاد مزیت رقابتی در حوزه گردشگری سلامت مطرح و بیان کرد: دیدگاه ما در این حوزه یک سویه بوده و نیاز است دلالان به عنوان معضل بزرگ این حوزه هدایت شوند.

وی تصریح کرد: حوزه گردشگری نیاز به توجه سامانمند و مشخص دارد که باید به صورت مجزا به آن پرداخته شود و سازوکار قانونی پیدا کند.

ورود شرکت های مدیریت صادرات در حوزه گردشگری سلامت

ولی رئیس اداره گردشگری سازمان توسعه تجارت نیز در این کارگروه با تاکید بر تعریف مشوق های اقتصادی در حوزه گردشگری سلامت گفت: شرکت های مدیریت صادرات می توانند مشکلات حوزه مارکتینگ گردشگری سلامت را حل کنند و نیاز است این شرکت در حوزه سلامت و گردشگری نیز تشکیل شود.

وی اظهار داشت: برای توسعه گردشگری نیاز به مشوق هایی داریم که بخش خصوصی را به ورود به حوزه اقتصادی سلامت تشویق کند.

وی تخفیفات مالیاتی را به عنوان یکی از مشوق های ورود به حوزه گردشگری سلامت دانست و افزود: ورود ان جی یوها می تواند در این حوزه بسیار تسهیل گر بوده و با توجه به قدرت این نهادها در تصویب قوانین کارهای بزرگی می توان انجام داد.

رئیس اداره گردشگری سازمان توسعه تجارت ادامه داد: بر تشکیل کمیته تخصصی با حضور نمایندگانی از بخش های مختلف اصرار کرد و گفت: یکی از نیازهای این بخش اطلاع رسانی درست به مخاطبان است که ان جی یوها می توانند این نقش را به خوبی ایفا کرده و قوانین را برای مخاطبان تشریح و تبیین کنند.

وی تشکیل شرکت های مدیریت صادرات را پیشنهاد داد و گفت: شرکت های مدیریت صادرات می توانند مشکلات حوزه مارکتینگ گردشگری سلامت را حل کنند و خدمات ارائه دهند، متأسفانه ما در این حوزه شرکتی نداریم و نیاز است این شرکت در حوزه سلامت و گردشگری نیز تشکیل شود.

در پایان این نشست بیانیه قرائت شد که به این شرح است: با نام و یاد خداوند متعال و ضمن تشکر از کلیه روسا، دبیران و اعضای محترم کارگروه های تخصصی، مدعوین، صاحبنظران و فعالین گرانقدر، بیانیه نهایی نشست تخصصی سفر، زیارت و سلامت با هدف توسعه گردشگری سلامت در شهرهای زیارتی قم، مشهد و شیراز - دانشگاه علوم پزشکی قم به تاریخ ششم دی ماه ۱۴۰۲

۱- تشکیل کمیته راهبری گردشگری سلامت استان با مشارکت کلیه ذینفعان

۲- تدوین سند جامع راهبردی و عملیاتی گردشگری سلامت استان با چشم انداز ۵ ساله

۳- راه اندازی دبیرخانه دائمی سفر، زیارت و سلامت با رویکرد بین المللی سازی

۴- تقویت زنجیره تامین گردشگری سلامت از طریق آموزش و توانمندسازی

۵- هدف گذاری اقتصادی بر اساس برنامه هفتم توسعه

۶- قیمت گذاری و تعرفه با توجه به ۴ اصل مبتنی بر استراتژی بلند مدت، تحلیل وضعیت رقبا، ایجاد ارزش برای بیماران بین الملل و شفافیت با نظارت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

۷- اجرای سیستم مدیریت مقصد DMS با با مشارکت بخش خصوصی (اتاق بازرگانی و تشکل ها)، دانشگاه ها و مراکز علمی، سازمان توسعه تجارت، وزارت امور خارجه

۸- تدوین برند ملی با مشارکت بخش خصوصی، دولتی و مراکز علمی

۹- ایجاد پلتفرم های لازم در خصوص خدمات بین المللی گردشگری سلامت در ابعاد مختلف

۱۰- استفاده از ظرفیت همکاری های منطقه ای جهت برگزاری نمایشگاه های گردشگری سلامت.

انتهای پیام/۴۵۲/

پرسش و پاسخ در در نشست تخصصی "سفر، زیارت و سلامت" در قم چه گذشت؟

گفتگو با هوش مصنوعی