<span class="text danger">3 هزار</span> واحد مسکونی تا <span class="text danger">پایان سال</span> تحویل متقاضیان <a href="/fa/dashboard/ مرکزی" class="text info">استان مرکزی</a> می‌شود <a href="/fa/dashboard/ class="text info">تسنیم</a>



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حمید انعامی ظهر امروز در نشست خبری با رسانه های برخط استان مرکزی با اشاره به فعالیت اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی، اظهار داشت: اداره کل راه و شهرسازی در دو حوزه راه و مسکن فعالیت دارد، در حوزه راه اتفاق بزرگی رخ داد و از دید رسانه و مردم استان مغفول ماند، راه و شهرسازی کار ساخت راه اصلی، بزرگراهی و آزادراهی را عهده دار است و ساخت این راه ها تحت مدیریت شرکت ساخت انجام می شود.

وی افزود: استان مرکزی نزدیک به یک دهه تحت نظر شرکت ساخت حوزه اصفهان و چندسال تحت نظر استان همدان بود اما با تلاش های صورت گرفته اکنون یک حوزه مستقل و مجزا شده است، با مستقل شدن استان مرکزی، برای تمام راه های اصلی و آزادراهی استان، پروژه تعریف و پروژه های قدیمی فعال و برخی پروژه ها که به عنوان ناکارآمدی تلقی می شد، فعال و به اتمام رسید.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: پروژه سنجان یکی از پروژه های مغفول مانده دوره قبل بود که با پیشرفت ۳۲ درصدی تحویل گرفته و ظرف مدت ۸ ماه تکمیل شد، با اتمام این پروژه مردم متوجه تلاش دولت و نظام برای آنها شدند و دریافتند که دولت برای مردم با کار جهادی فعالیت می کند و بنا دارد جبران ۸ سال عقب ماندگی در حوزه های مختلف راه و مسکن در استان مرکزی را داشته باشد.

انعامی ادامه داد: تعدادی از مناطق در استان مرکزی به عنوان نقاط حادثه خیز اصلی شناسایی شد، ۲۳ کیلومتر از پروژه توره-بروجرد دو بانده نشده بود که طی سال گذشته و امسال به انجام رسید، کریدور شمالی و جنوبی کشور با این اقدام تکمیل شد. همچنین دوراهی خنداب، پل خیرآباد و ایبک آباد نیز از جمله پروژه هایی است که از سوی این اداره فعال شد، اکنون در جاده ساوه بیش از ۱۴ کیلومتر زیرسازی به عنوان جاده پرتردد انجام شده و جاده اراک فرمهین نیز، سال ها قسمتی از آن در آیبک آباد باقی مانده بود و در جاده فرمهین به خنجین و کمیجان به طرف خنجین ضعیف هایی بود که اکنون از دو طرف آسفالت شده است.

وی بیان کرد: چند سال در حوزه مسکن استان نه تنها کار نشد، بلکه حوزه مسکن نابود شد، در طول دوره ای که مسئولان آن اعتقادی به ساخت مسکن نداشتند ساخت مسکن انجام نشد و در دو سال اخیر تلاش شد تا عقب ماندگی ساخت و تولید مسکن در استان جبران شود و تلاش می شود تا افراد واجد شرایط برای دریافت مسکن ساماندهی شوند و در چهار سال نخست، حداقل زمین افراد متقاضی تامین شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: آسیبی که سبب شد مسئله مسکن به حاشیه برود و اثرات تورمی آن در سطح بازار تشدید و مسکن به عنوان مسله مهم و اولویت اصلی دولت سیزدهم قرار گیرد. در مسکن مهر، بسیاری از اراضی از دهه های قبل آماده سازی و زیرساخت آن از دهه های قبل آماده شده بود، اما در اقدام ملی و نهضت ملی کار از صفر و حتی کمتر از آن آغاز شد و حتی یک متر زمین آماده سازی شده وجود نداشت. در استان مرکزی تمامی روش های تأمین زمین و توافق با مالکین و استفاده از اراضی و غیره انجام و کار از زیرساخت آغاز شد و نتیجه این شد که هم اکنون در تمام شهرستان ها زمین مناسب برای این مهم برای متقاضیان تأمین شده است.

انعامی بیان کرد: در خمین زمین تهیه شده، اما به علت انتقال لوله گاز تأمین زمین برای متقاضیان در این شهر شش ماه عقب ماند و اکنون در خمین یک هزار واحد مسکونی زمین تحویل اداره مسکن شده است، در شهر ساوه امسال ۲ هزار واحد مسکن به بهره برداری می رسد و در اراک نیز این بهره برداری انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: طرح نهضت ملی مسکن در این استان با جدیت دنبال می شود و تا پایان سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳ هزار واحد مسکونی به متقاضیان تحویل می شود که امیدواریم این مهم با تامین مالی متقاضیان محقق شود تا در استان شاهد کاهش قیمت مسکن باشیم، چند سال در حوزه مسکن استان نه تنها کار نشد، بلکه حوزه مسکن نابود شد، به طوری که در طول دوره ای که مسئولان آن اعتقادی به ساخت مسکن نداشتند ساخت مسکن انجام نشد و در ۲ سال اخیر تلاش شد تا عقب ماندگی ساخت و تولید مسکن در استان جبران شود. بنابراین تلاش می شود تا افراد واجد شرایط برای دریافت مسکن ساماندهی شوند و در چهار سال اول، حداقل زمین افراد متقاضی تامین شود.

هم اکنون ۳۰ پروژه راه سازی فعال در این استان با بودجه سه هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان فعال است

اصغر حمزه لویی، معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: استان مرکزی از ۲ هزار و ۵۶ راه اصلی برخوردار است، هم اکنون ۳۰ پروژه راه سازی فعال در این استان با سه هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان وجود دارد که قرارداد آن با پیمانکار قرارداد منعقد شده و ۳۲۴ کیلومتر راه و باند دوم در دست ساخت است.

وی افزود: در طرح فاز دوم که شامل طرح الیگودرز و شازند است قرارداد منعقد شده که ۴۰ کیلومتر آن در محدود استان مرکزی واقع شده و سال گذشته ۱۰ کیلومتر از مسیر ازنا به شازند بهره برداری و موجب شد تا یک نقطه حادثه خیز در استان اصلاح شود. پروژه توره-بروجرد از دیگر پروژه های استان است که چندین سال مغفول باقی مانده بود که در نیمه نخست سال گذشته ۳۲ نفر در محور بروجرد به استان کشته شدند، اما در شش ماهه امسال تلفات این جاده به چهار نفر رسید و اکنون از این جاده ۱۰ کیلومتر باقی مانده که امید است اواخر آذرماه بهره برداری آزمایشی شود.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: اکنون بار ترافیکی آزادراه اراک به خرم آباد به جنوب کشور بر روی جاده دوطرفه است و شرایط سختی در این جاده حاکم است که با تمام قدرت پیمانکار در حال فعالیت است، در جاده دلیجان به خمین و الیگودرز و شازند که در یک طرح قرار گرفته اند نیز ۲ هزار میلیارد تومان با پیمانکار قرارداد بسته شده است که از دلیجان به خمین ۱۰۸ کیلومتر است که ۷۰ کیلومتر انجام و ۳۰ کیلومتر باقی مانده است.

حمزه لویی بیان کرد: یکی از مهمترین حوزه های کاری بخش راه ها است، از محل سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی ۲ هزار و ۱۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای بخش ساخت راه های اصلی و ارتقای راه های فرعی استان در نظر گرفته شده است، ۷۴۴ میلیارد تومان اعتبار در حوزه راه برای سال گذشته تخصیص داده شد و اکنون طرح ها با قدرت در حال انجام هستند و بیشترین مشکل در بخش راه ها نقدینگی و مالی است و در امسال تخصصی داده نشده اما کار در حال انجام است.

وی عنوان کرد: در بخش ساختمان های دولتی ۲۵ پروژه فعال است، ساختمان های دولتی شامل کتابخانه، مجتمع فرهنگی و اداری است که این اداره کل در سطح استان ۴۷ هزار و ۴۰۰ مترمربع درحال ساختمان سازی است که برخی از پروژه از پیشرفت ۹۵ تا ۱۰۰ درصدی برخوردار است، بزرگترین پروژه عمومی کتابخانه اراک با ۷۲ درصد پیشرفت در هفت طبقه با زیربنا ۱۹ هزار متربع در حال ساخت است، همچنین عملیات اجرایی مجتمع های فرهنگی در شهرستان های دلیجان، محلات، آشتیان، خنداب و غرق آباد در دست اقدام است و مجتمع فرهنگی آشتیان و میجان تکمیل شده و ابتدای آذرماه مورد بهره برداری قرار می گیرد و مجتمع پزشکی قانونی و هواشناسی نیز بخش دیگر را شامل می شود که تکمیل شده و تحویل داده می شود.

فعالیت ۴ پیمانکار در پروژه مسکن ۸۱۰۰ واحدی اراک

اسماعیل نژاد، معاون مهندسی راه و ساختمان راه و شهرسازی استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: براساس دستورالعمل بند ث قانون بودجه ۱۴۰۲ در مناطق هدف و سکونتگاه های غیر رسمی باید خانه ها را در طرح کلید به کلید با اراضی خود جا به جا کنیم، متقاضی باید در طرح بازآفرینی ثبت نام کند و ملک با ۴۰ درصد تخفیف با ملک کارشناسی تعویض می شود.

وی افزود: براساس بند م قانون بودجه در زمینه اراضی تصرفی است که متقاضیانی که در اراضی تصرفی دولت نسبت به احداث ساختمان قبل از سال ۹۴ داشتند می توانند با مراجعه به اداره کل مراجعه و تشکل پرونده دارند و مالک واحد خود شوند و سند دریافت کنند. سال گذشته این قانون در قالب بند ک تبصره ۱۱ بود که مجموعا در شهر اراک ۹۳، ساوه ۱۷۵ و خمین ۶۹ فقره پرونده تشکیل و در فرایند کار قرار دارد که ۱۲۴ فقره منجر به واگذاری و صدور سند شده است.

معاونت مهندسی راه و ساختمان راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: در طرح بسته های تشویقی وزارت راه و شهرسازی تکلیفی را بر عهده ادارات کل و راه شهرسازی قرار داد تا بازسازی در مناطق فرسوده و هدف ایجاد کند، در این راستا ۱۲ بند شهر اراک و ۹ بند در شهرساوه بسته تشویقی بومی سازی و اقدام شده است.

اسماعیل نژاد عنوان کرد: تخصیص قیر از دیگر مباحث بازآفرینی است، سال ۱۴۰۰ یک هزار و ۲۹ تن سهمیه قیر داشتیم که تماما جذب شد، در سال ۱۴۰۱ نیز یک هزار و ۲۴۰ تن سهمیه داشتیم که تاکنون یک هزار تن در شهر ساوه جذب شده است، این توانایی را داریم که با همکاری شهرداری ها جذب قیر داشته باشیم و در هیچ از شهرهای استان شاهد معابر خاکی نباشیم.

وی ادامه داد: نظارت بر سامانه املاک و مستغلات از دیگر وظایف راه و شهرسازی است، از ابتدای مردادماه گشت های مشترکی با تعزیرات، پلیس اماکن وجود داشته است، ۳۷۰ فقره بازرسی انجام شده که منجر به پلمپ ۳۱ مشاور املاک متخلف شد و بالغ بر ۶۵۰ میلیون تومان جریمه صادر شود.

معاون مهندسی راه و ساختمان راه و شهرسازی استان مرکزی بیان کرد: قانون جوانی جمعیت یکی از وظایف قانونی راه و شهرسازی است، تعداد ۳ هزار و ۳۰۰ نفر در سامانه ثبت نام داشتنند و یک هزار و ۸۹ نفرتشکیل پرونده داشتند و واجد شرایط اصلی شناخته شدند، تاکنون ۴۹۲ فقره ثبت نام ساماندهی شده و مراحل واگذاری در حال انجام است.

اسماعیل نژاد ادامه داد: در راستای تسهیلات ودیعه مسکن نیز از خردادماه سال گذشته تاکنون ۲۷ هزار نفر برای دریافت تسهیلات در سامانه ثبت نام کردند و ۱۵ هزار نفر در شهر اراک، ۶ هزار نفر شهر ساوه و مابقی در سایر شهرهای استان است، از این تعداد ۲۰ هزار نفر واجد شرایط هستند که در مراحل مختلف تشکیل پرونده قرار دارند، تاکنون ۸ هزار و ۶۳۷ فقره بالغ بر ۳۴۵ میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: پروژه هایی در حوزه راه و شهرسازی با همکاری بنیاد مسکن، شرکت عمران و راه و شهرسازی دست اقدام است که در صورت همکاری دستگاه های خدمات رسان و فرهم نمودن زیرساخت ها نیز، این ظرفیت وجود دارد قریب به ۳ هزار واحد تا پایان سال افتتاح شود.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی با اشاره به آخرین وضعیت پروژه ۸ هزار و ۱۰۰ واحدی اراک گفت: در حال حاضر سه پیمانکار در کنار شرکت کیسون در این پروژه مشغول به فعالیت هستند، سهمیه ای که برای ساخت مسکن در چهار سال برای استان مرکزی در نظر گرفته اند ۷۷ هزار و ۱۲۷ واحد مسکونی است که در فراخوان های صادر شده ۱۵۴ هزار متقاضی در استان مرکزی برای دریافت مسکن ثبت نام کرده اند. براساس پالایش های صورت گرفته ۴۸ هزار نفر در استان مرکزی از افراد ثبت نام کننده واجد شرایط دریافت مسکن هستند.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته ساخت ۳۸ هزار واحد مسکونی در قالب پروژه های مختلف در استان تعریف شده است. که حدود ۱۰ هزار واحد کسری ساخت مسکن در استان داریم که عمده مربوط به شهرهای اراک و ساوه است، از ۳۸ هزار پروژه تعریف شده در استان برای ۲۷ هزار پروژه پروانه بهره برداری صادر شده است و مابقی در دستور کار قرار دارند که در حال حاضر ۱۶ هزار واحد به مرحله اسکلت رسیده اند، ۱۰ هزار واحد به مرحله سفت کاری، ۶ هزار و ۲۰۰ واحد در مرحله نازک کاری و سه هزار و ۵۰۰ واحد مراحل پایان کار هستند.

اسماعیل نژاد اضافه کرد: در خصوص آخرین وضعیت پروژه ۸ هزار و ۱۰۰ واحدی اراک نیز در حال حاضر سه پیمانکار در کنار شرکت کیسون در این پروژه مشغول به فعالیت هستند و در این پروژه واحدها در قالب واحدهای یک خوابه ۶۸ متری، دو خوابه ۸۵ متری و سه خوابه ۱۰۰ متری طراحی شده است که بلوک های که در ابتدای جاده قرار دارند در ۱۳ طبقه احداث و بلوک های که در پشت قرار دارند در پنج طبقه ساخته می شوند و در حال حاضر در حال اصلاح پروانه ها هستیم.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی خاطرنشان کرد: نقدینگی که در اختیار شرکت ها است، بسیار کم است. در جلسه ای که عصر امروز خواهیم داشت بحث تأمین بخشی از این نقدینگی از محل تسهیلات بانکی مورد بررسی قرار خواهد گرفت در صورتی که بخشی از این نقدینگی از این طریق تأمین شود و آورده متقاضیان کمی با تأخیر دریافت خواهد، ولی متقاضیان در هر صورت تا پایان سال یک مرحله واریزی به مبلغ ۵۰ میلیون تومان خواهند داشت.

استان مرکزی جزو استان هایی است که قبل از تصویب قانون جهش تولید مسکن بالغ بر ۳۵ هکتار از منابع طبیعی تحویل گرفت

محمودرضا بختیاری نیز اظهار داشت: ۱۲ شهرستان در استان مرکزی وجود دارد که ۳۸ شهر شامل ۲ شهر جدید در برنامه تامین مسکن قرار دارند، تامین زمین ۳۶ شهر بر عهده اداره کل راه و شهرسازی است، در یکسال اخیر تلاش شد تعداد شهرهای بحرانی در تامین زمین کاهش پیدا کند در این راستا استان مرکزی برنامه هایی پیگیری شده برخی از آنها به ثمر رسیده است.

وی افزود: حدود ۸۰۰ هکتار الحاق زمین پیشنهاد شده که بخشی انجام و بخشی در حال انجام است، در ماده ۸ قانون جهش تولید مسکن این امکان وجود دارد برخی از اراضی دولتی دارای کاربری غیرمسکونی به کاربری مسکونی تبدیل شود. در این راستا ۱۵۰ هکتار پیشنهاد شده که بخشی انجام و بخشی دیگر در حال پیگیری است.

معاون املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی بیان کرد: در راستای ماده ۲ قانون جهش تولید مسکن نیز استان مرکزی جزو استان هایی است که قبل از تصویب قانون جهش تولید مسکن بالغ بر ۳۵ هکتار از منابع طبیعی تحویل گرفته است، ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن نیز اراضی مازاد سایر دستگاه ها شناسایی می شود و در بخش تأمین مسکن شهروندان استفاده می شود. در این راستا حدود ۱۲۰ هکتار در سطح استان شناسایی شده که سند ۳۵ هکتار به نام وزارت راه و شهرسازی صادر شده است.

بختیاری عنوان کرد: در اجرای ماده ۱۲ قانون جهش تولید مسکن در زمینه باز پس گیری است نیز حدود ۳۰ هکتار شناسایی و اختصاص داده شده است. در راستای توافق با مالکان شخصی و سازمان ها و نهادهای دولتی نیز در استان ۱۲۰۰ هکتار زمین داریم که ۵۵۰ هکتار از آن محقق شده است. تعداد شهرهای بحرانی برای تامین زمین به ۲ تا ۳ شهر کاهش پیدا کرده است، در شهر اراک و کمیجان ۱۲ هکتار زمین برای شهروندان تامین شده است، در سایر شهرهای استان نیز دیگر شهر بحرانی برای تامین زمین وجود ندارد، در یکسال گذشته ۲۴ هزار متر از اراضی دچار مشکل صاحب سند شدند و مشکل تصرفی آنها برطرف شده است.

انتهای پیام/۷۱۱/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «3 هزار واحد مسکونی تا پایان سال تحویل متقاضیان استان مرکزی می‌شود - تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.