برخورداری دانشجویان مرکز علمی کاربردی دادگستری آذربایجان شرقی از اساتید حوزه قضاوت و وکات



ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی دادگستری آذربایجان شرقی گفت: دانشجویان این مرکز از مزیت اساتید برجسته حوزه قضاوت، وکالت و سردفتری برخوردار هستند.

صمد حضرتی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تاسیس مرکز آموزش علمی کاربردی دادگستری آذربایجان شرقی در سال ۸۷، اظهار کرد: این مرکز با امکانات آموزشی و پژوهشی مناسب و ارائه ی شیوه های نوین آموزشی و تربیت نیروی متخصص مورد نیاز دستگاه قضایی در رشته های پودمانی کاردانی خدمات قضایی، شورای حل اختلاف، کاردانی علوم ثبتی ارشاد و معاضدت قضایی و نگارش حقوقی، فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون در راستای توسعه مراکز آموزشی، دسترسی آسان همگان به مراکز علمی و دانشگاهی و هم چنین در جهت ایجاد تعامل بین علوم نظری و تجربی و اهتمام به افزایش مهارت های حرفه ای و تحقق ورود به بازار کسب و کار در سه رشته مقطع کاردانی و دو رشته مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد.

وی در خصوص رشته های تحصیلی در این مرکز، افزود: رشته های کاردانی حرفه ای دستیاری حقوقی امور قضایی، دستیاری حقوقی دستگاه های اجرایی و دستیاری مشاغل حقوقی و رشته های کارشناسی حرفه ای خدمات حقوقی ارشاد و معاضدت قضایی و خدمات حقوقی ثبت و دفاتر اسناد ثبتی رسمی در این مرکز تدریس می شوند.

وی در خصوص امکانات موجود در این مرکز برای دانشجویان و فارغ التحصیلان، گفت: این مرکز در یک محیط کاملا آموزشی دارای سالن های وسیعی در دو طبقه و کلاس های بزرگ قرار گرفته و دارای امکانات آموزشی از قبیل کتابخانه، محل مطالعه، مجهز به انواع نرم افزارهای کامپیوتری، اتاق سایت و … است.

حضرتی افزود: رشته های موجود در این مرکز، بیشتر دارای جنبه مهارتی و کاربردی است که این امر باعث شده تا فارغ التحصیلان پس از اتمام تحصیل، جذب بازار کار شوند که شامل مشاغل قضاوت، وکالت، مشاوره حقوقی و استخدام در ادارات ثبت اسناد و املاک کشور و دفاتر اسناد رسمی، دفاتر ازدواج و طلاق در ادارات دولتی و شرکت های حقوقی می شوند.

وی متذکر شد: تاکنون حدود ۱۰ نفر در آزمون وکالت و دو نفر در آزمون قضاوت قبول شده و حدود ۲۰ نفر نیز در دادگستری و ادارات ثبت اسناد و املاک و باقی فارغ التحصیلان در سایر ادارات به عنوان کارمند مشغول فعالیت بوده و کمتر کسی از میان فارغ التحصیلان مرکز را می توان یافت که بیکار باشند.

وی در خصوص فعالیت این مرکز در حوزه کارآفرینی، اظهار کرد: در جهت ایجاد مشارکت در بین دانشجویان و نیز پرداختن به ایده های نو و متنوع در راستای تربیت نیروی متعهد و متخصص، کانون های کارآفرینی، وکیل یار و پژوهش یار و قرآن و عترت در این مرکز با همت و پیگیری خود دانشجویان، حمایت مرکز و نظارت اساتید برجسته تاسیس شده اند که دانشجویان علاقه مند می توانند زیر نظر اساتید با تجربه، مسائل و مشکلات حقوقی، علمی و درسی را در قالب کارگاه آموزشی پیگیری و ارزیابی کنند.

رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی دادگستری آذربایجان شرقی در خصوص برنامه های آتی کانون های علمی و فرهنگی این مرکز نیز تشریح کرد: تلاش در راستای برگزاری کارگاه های آموزشی علمی برای ارتقای سطح علمی دانشجویان، استفاده از اساتید باتجربه و برجسته، ایجاد روحیه نشاط و صمیمی در بین همکاران مرکز و تقویت حوزه پژوهشی و فرهنگی با مشارکت دانشجویان مرکز در دستورکار این مرکز قرار دارد.

وی در خصوص برنامه های ابلاغی از طرف دانشگاه جامع علمی کاربردی در راستای تحقق اهداف دانشگاه های نسل سوم، اظهار کرد: ارتقای نقش آموزش های مهارتی در تولید دانش مهارت و فناوری بومی، تبدیل دانشگاه جامع علمی کاربردی به بزرگترین دانشگاه نسل سوم کشور و احراز مرجعیت کارآفرینی در سطوح ملی و بین المللی، تاکید بر رعایت اخلاق حرفه ای، سلامت اداری و اخلاق فردی مطابق با ارزش های اسلامی ایرانی، نهادینه سازی یادگیری مستمر دانش و مهارت، ایجاد سامانه و ظرفیت برای ارائه خدمات مشاوره ای برای نیازمندان و تربیت دانش آموختگان مومن، متعهد و برخوردار از شایستگی های اخلاق و حرفه ای همراه با تجارب متراکم مهارتی در دستورکار این مرکز قرار دارد.

وی گفت: با توجه به جنبه مهارت محور بودن رشته های موجود در مرکز، پیش بینی واحدهای درسی تحت عنوان کاربینی و کارورزی و به لحاظ این که این مرکز زیر نظر یک موسسه قوه قضاییه و تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی است، دانشجویان این مرکز در مراجع قضایی و دفاتر اسناد رسمی و دفاتر وکلای رسمی دادگستری جهت انجام کاربینی و کارورزی حضور یافته و از نزدیک با نحوه قضاوت و تنظیم اسناد رسمی و نحوه دفاع در وکالت آشنا می شوند که این امر یکی از مزایای مرکز نسبت به سایر مراکز علمی و دانشگاهی است.

حضرتی گفت: با انجام پروژه کاربینی و کارورزی زیر نظر اساتید با تجربه که از قضات دادگستری و یا سردفتران اسناد رسمی هستند، تجربیات در یک نسخه تنظیم شده و به واحد آموزشی مرکز ارائه می دهند. این امر موجب می شود تا در کنار تحصیل و جنبه نظری مباحث درسی، مهارت لازم رشته تحصیلی نیز یاد گرفته شود تا دانشجویان حداقل بتوانند، وکیل خانواده خود باشند.

وی ادامه داد: هدف نهایی این مرکز، توسعه فرهنگ کارآفرینی و ایجاد بستر مناسب در جهت ارتقای سطح حقوقی، علمی و دانش و تخصص فارغ التحصیلان است.

وی با بیان این که هرچقدر دانشجویان در رابطه با رشته تحصیلی خود تبحر داشته باشند و با فنون آشنایی اولیه لازم پیدا کنند، بهتر می توانند در بازار کسب و کار جذب شوند، اظهار کرد: این دانشجویان در کمترین زمان و راحت ترین روش به حق و حقوق خود نائل شوند که این امر اقتضا دارد تا دانشجویان در دانشگاه این فنون را یاد بگیرند و بعد در عمل به موکلین خود یاد بدهند و یا به عنوان وکیل در عمل به کار گیرند که در این مرکز به لحاظ وجود اساتید باتجربه که اکثرا از مسئولان، قضات و وکلای برجسته و باسابقه دادگستری کل استان هستند، دانشجویان در عمل از محضر اساتید یاد می گیرند.

رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی دادگستری آذربایجان شرقی با اشاره به فارغ التحصیلی حدود ۲۶۰۰ نفر در این مرکز، گفت: اکنون حدود ۵۶۶ نفر دانشجو مشغول تحصیل بوده و این مرکز دارای ۶۲ استاد و مدرس است که اکثرا از بین قضات برجسته دادگستری کل استان، اعضای هیئت علمی دانشگاه های سراسری و آزاد و وکلای رسمی دادگستری و سردفتران رسمی دادگستری انتخاب شدند.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در برخورداری دانشجویان مرکز علمی کاربردی دادگستری آذربایجان شرقی از اساتید حوزه قضاوت و وکات

گفتگو با هوش مصنوعی