منظور از درخت ایمان در کلام خدا چیست؟ +صوت



تفسیر قرآن؛

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمت هایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم می پردازیم.

بسم الله الرحمن الرحیم

به نام خداوند رحمتگر مهربان

تؤتی أکلها کل حین بإذن ربها ۗ ویضرب الله الأمثال للناس لعلهم یتذکرون

و آن درخت پاک و زیبا به اذن خدا همه اوقات میوه های مأکول و خوش دهد (مثل جان پاک با دانش و معرفت و افکار و کردار نیکو در منفعت دائم برای خود و دیگران بدان درخت زیبای پر ثمر ماند)؛ و خدا (این گونه) مثل های واضح برای تذکر مردم می آورد.

فایل صوتی تلاوت آیه ۲۵ سوره ابراهیم

تفسیر آیه ۲۵ سوره ابراهیم

سلام بن مستنیر گوید: امام باقر (ع) در مورد سخن خدا «تؤتی أکلها کل حین بإذن ربها»؛ پرسیدم و امام فرمودند: «مقصود، تعالیم حلال و حرام است که هرسال امام (علیه السلام) به شیعیانش یاد میدهد».

جز خداوند و ایمان به او، همه چیز فانی است، «کل شیء هالک إلا وجهه» و چیزی که فانی است نمی تواند برای همیشه ثمر دهد، ولی هر کاری که رنگ خدایی دارد ابدی است، «ما عندکم ینفد و ما عند الله باق» آری، رنگ خدایی ثابت است و سایر رنگ ها از بین می روند. «و من أحسن من الله صبغه»

درخت ایمان همواره ثمر می دهد و مومن در همه حال به یاد خدا و در پی انجام وظیفه است، در رفاه یا سختی، در خوشی یا ناخوشی، در فقر و غنی.

بیشتر بخوانید

هنگام تهدید ستمگران، تا پای جان مقاومت می کند. «إنا إلی ربنا راغبون»

هنگام تبلیغ، چشم داشتی به دیگران ندارد. «إن أجری إلا علی الله»

هنگام خشم، برای رضای او خود را نگاه می دارد. «و الکاظمین الغیظ»

هنگام ازدواج، بر او توکل می کند. «إن یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله»

هنگام عبادت و اطاعت، قصد قربت دارد. «إن صلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله رب العالمین»

هنگام فقر، نزد اغنیا نمی رود واهل تملق نیست. «رب إنی لما أنزلت إلی من خیر فقیر»

هنگام پیروزی یا شکست در جبهه ی نبرد، چون به وظیفه ی خود عمل کرده اند، خوشحال است. «إحدی الحسنیین

آری! ایمان به خداوند متعال، همچون درختی است که میوه ی آن در هر لحظه، در دنیا و برزخ و قیامت انسان را کامیاب می کند. «تؤتی أکلها کل حین»، ولی مال و مقام و فرزند و نعمت های دیگر، همچون درختی است که تنها چند روز میوه می دهد، آن هم میوه ای بسیار اندک. بگذریم که گاهی همین مال و مقام و فرزند، هیچ میوه ای ندارند و تنها وسیله ی شکنجه روحی انسان می شوند. «إنما یرید الله لیعذبهم بها»

پیام های آیه ۲۵ سوره ابراهیم

۱-درخت ایمان، همواره ثمر دارد و مومن پاییز وخزان ندارد. «أکلها کل حین»

۲-تشبیه و تمثیل، شیوه ای قرآنی برای توجه و تذکر مردم. «لعلهم یتذکرون»

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در منظور از درخت ایمان در کلام خدا چیست؟ +صوت

گفتگو با هوش مصنوعی