فولاد نباشد، تولید قطعه و خودرو می خوابد



مازیار بیگلو دبیر انجمن قطعه سازان در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مشکلات تامین قطعات برای خودرو، گفت: یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که داریم مربوط به فولاد است. فولادی ها قیمت این کالا را بر مبنای دلار محاسبه کردند و عملا قیمت این کالا با افزایش دلار، ۸۰ درصد گران شد.

او بیان کرد: پیش از این فولاد را ۱۸ هزار تومان می خریدیم اما به دلیل اینکه در بورس عرضه شد، قیمت به ۲۱ هزار تومان رسید و این کار باعث شد عرضه کم شود. اکنون در کشور توان تولید ۲۵ میلیون تن فولاد را داریم که کل صنعت خودرو نیاز به ۸ میلیون تن دارد، اما باز با این وجود عرضه را کم کردند.

دبیر انجمن قطعه سازان تشریح کرد: وزارت صمت برای سر و سامان دادن به این بازار، گفت برای خرید فولاد باید ثبت نام کنید و مقداری را برای تولیدکننده و مقداری را هم برای تجار در نظر گرفتند. این کار عرضه فولاد را به هم ریخت، چرا که این سهمیه بندی تولیدکنندگان را دچار مشکل کرد.

بیگلو گفت: یکی از شرایط عرضه فولاد، بر اساس صورت مالی بود. ابتدا وزارت صمت صورت مالی سال ۹۷ و ۹۸ را بررسی کرد و قرار شد میانگین مصرفی را در نظر بگیرند که همین کار مشکلاتی را ایجاد کرد. چرا که امسال ۶۰ درصد افزایش تولید داشتیم و اینکه میانگین تولید سال های قبل را در نظر بگیرند مشکل ساز شد.

بیشتر بخوانید

او ادامه داد: یکی از شرایط به طور مثال این بود که واحدهایی که پرس کاری دارند، فولاد دریافت کنند و واحدهایی که پرس کاری ندارند اجازه دریافت ندارند. اکنون برخی از تولیدکنندگان که به زنجیره تولید بر می گردند، دچار مشکل تولید شدند. ورق فولادی را با قیمت دوبل می خریم، شرکت های تجاری که به قیمت آزاد در بازار می فروشند، از بورس با دلال بازی خرید می کنند.

بیگلو در پایان تصریح کرد: اکنون قیمت دلار ثابت شده و کل تولید فولاد مازاد نیاز مصرف داخل است. با این رویه که در پیش رو داریم، شرکت های قطعه سازی منحل خواهند شد. تمام کالاهایی که داریم از اردیبهشت در انبار بوده و امسال به مشکل جدی در صنعت خودرو بر خواهیم خورد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «فولاد نباشد، تولید قطعه و خودرو می خوابد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.