زیرساخت مرزهایمان تکمیل شود، صادرات استان ۲ برابر می شود



ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه گفت: چنانچه ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساخت مرزهای استان تخصیص داده شود، صادرات استان به راحتی به دو برابر افزایش می یابد.

هوشنگ بازوند در جلسه شورای اداری استان که عصر امروز (۱۹ آذر) با حضور رییس مجلس و وزیر نیرو برگزار شد، به تشریح اقدامات انجام شده در بحث بازسازی مناطق زلزله زده استان پرداخت و با اشاره به تخریب ۴۰ هزار و ۱۶۲ واحد مسکونی استان در زلزله سال ۹۶، گفت: از این تعداد تا به امروز ۳۵ هزار و ۲۰۰ واحد احداث شده که نشان از پیشرفت ۸۸ درصدی ساخت و ساز در مناطق زلزله زده دارد.

وی افزود: همچنین در جریان زلزله ۶۷ هزار و ۵۴۸ واحد آسیب دیدند که کار تعمیر تمامی این واحدها به پایان رسیده است.

وی همچنین با اشاره به تخریب ۲۲ هزار و ۷۲۶ واحد صنفی و خدماتی در جریان زلزله، گفت: هم اکنون از این تعداد کار بازسازی ۲۲ هزار و ۶۹۹ واحد به پایان رسیده که حاکی از پیشرفت ۹۹ درصدی کار است.

بازوند تصریح کرد: در مجموع ۱۳۰ هزار و ۴۳۶ واحد مسکونی و خدماتی و صنفی در زلزله تخریب و یا آسیب دیدند که کار احداث و تعمیر ۱۲۵ هزار و ۴۴۵ مورد از آنها به پایان رسیده و بطور میانگین ساخت و ساز در مناطق زلزله ۹۶ درصد پیشرفت داشته است.

استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به پرداخت ۳۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ساخت و ساز در مناطق زلزله زده، گفت: این میزان تسهیلات به واحدهای مسکونی اختصاص یافته و برای ساخت و ساز واحدهای تولیدی نیز ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات جداگانه پرداخت شده است.

وی افزود: همچنین در جریان ساخت و ساز مناطق زلزله زده، ۶۸۷ میلیارد تومان کمک های بلاعوض به زلزله زدگان پرداخت شده است و با توجه به هزینه ۱۱۳۲ میلیارد تومانی که امهال دو ساله تسهیلات زلزله زدگان برای دولت داشت و نیز با توجه به هزینه های دیگر، در مجموع این زلزله ۲۰ ثانیه ای برای دولت یازده هزار میلیارد تومان بار مالی داشته است.

بازوند خاطرنشان کرد: در کنار این خدمات و کمک های دولتی، ۷۲ هزار تن آهن و نیز ۱۹۸ هزار تن سیمان رایگان که هدیه مقام معظم رهبری به زلزله زدگان بود نیز در این مناطق جهت ساخت و ساز توزیع شد.

تمدید امهال یک ساله تسهیلات زلزله زدگان نیازمند را خواستاریم/ این کار نیازمند تامین اعتبار ۵۲۰ میلیارد تومانی است

استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به اتمام مهلت دو ساله امهال تسهیلات زلزله زدگان، از رییس مجلس خواست تا مساعدت کرده و این امهال تسهیلات را برای یک سال دیگر تمدید کنند.

وی افزود: با توجه به بحث گرانی و تورم، بسیاری زلزله زدگان برای تکمیل واحدهایشان از جیب خودشان هزینه کردند و با توجه به این شرایط نیازمند تمدید یک ساله تسهیلاتشان هستند.

وی افزود: در این زمینه رایزنی های بسیاری انجام داده ایم و مجمع نمایندگان استان نیز به جد پیگیر هستند و آنطور که محاسبه کرده ایم امهال یک ساله تسهیلات زلزله زدگان ۵۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که این امر بسیاری از مشکلات زلزله زدگان را مرتفع می کند.

۱۲۴۱ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساخت های مناطق زلزله زده می خواهیم

بازوند با اشاره به خسارت های فراوان زیرساخت های استان در جریان زلزله، گفت: برخی شهرهای استان از جمله ازگله و ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب عملا در جریان بازسازی زلزله به یک کارگاه تبدیل شده بودند و روزانه ۳۰۰ کامیون در این شهرها تردد می کرد و همین امر موجب خسارت های فراوانی به زیرساخت های آنها شده است.

وی افزود: در حال حاضر برای جبران خسارت زیرساخت های استان در مناطق زلزله زده به ۱۲۴۱ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که دولت تاکنون در این زمینه ۵۴۱ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است و امیدواریم توجه ویژه ای در بحث افزایش این اعتبارات در مجلس صورت گیرد.

انسداد کامل مرزها درمناطق زلزله زده نیازمند اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی است

بازوند به خسارت های زیرساخت های نظامی در مرزهای استان نیز اشاره کرد و افزود: حدود ۳۲۰ کیلومتر از مرزهای مشترک استان با کشور عراق در جریان زلزله دچار آسیب شد و تمام تاسیساتی که برای انسداد مرزها نیاز است در زلزله تخریب شد و ما نتوانستیم در این زمینه کمکی به نیروهای نظامی داشته باشیم.

وی افزود: در این زمینه نیروهای نظامی نیازمند اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی هستند که شرایط انسداد مرز را به حالت پیش از زلزله برگردانند.

استاندار کرمانشاه در ادامه این نشست به تشریح مشکلات دیگر استان پرداخت و با اشاره به قیمت پایین خرید تضمینی گندم گفت: در حال حاضر هر کیلوگرم گندم در استان به قیمت ۱۷۰۰ خریداری می شود و این درحالی است که در شهر خانقین کشور عراق که ۱۲ کیلومتر با شهرستان قصرشیرین فاصله دارد قیمت هر کیلوگندم ۵۶۰۰ تومان است که این اختلاف قیمت قطعا ایجاد مشکل می کند و معتقدیم قیمت خرید تضمینی گندم باید به بیش از ۳۰۰۰ تومان افزایش یابد.

هدفگذاری امسال استان کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری است

بازوند از بیکاری به عنوان مشکل اصلی استان یاد کرد وافزود: معتقدیم خطرات بیکاری برای استان به مراتب از زلزله ۷٫۳ ریشتری هم بدتر است و مشکلی که دربحث بیکاری استان داریم مربوط به دپوی بیکاران از سنوات گذشته است.

وی افزود: در حال حاضر سالانه ۷۵۰۰ نفر ورودی بیکاری در استان داریم و این درحالی است که با دپوی ۱۵۰ هزار نفری بیکاران از سالهای گذشته مواجه هستیم و همین شرایط کار را بسیار دشوار کرده است، چرا که باید هم ورودی های جدید را کنترل کرده و برایشان ایجاد اشتغال کنیم و هم سالانه بخشی از دپوی بیکاری استان را مشغول به کار کنیم.

وی افزود: در راستای رفع معضل بیکاری سه سند اقتصاد مقاومتی، اشتغال و رونق تولید در دستور کار قرار گرفت و هدفگذاری ما کاهش سه درصدی نرخ بیکاری استان تا پایان امسال است.

بازوند با اشاره به سیر کاهشی بیکاری در استان گفت: خوشبختانه آمار بیکاری استان از پاییز سال ۱۳۹۶ از ۲۵ درصد به ۱۴ درصد در تابستان امسال رسیده و امیدواریم با ادامه برنامه ها این سیر کاهشی با سرعت بیشتری تداوم یابد.

۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساخت های مرز بدهند صادرات استان را ۲ برابر می کنیم

استاندار کرمانشاه به کنترل تورم در استان هم اشاره کرد وافزود: از دیگر اقدامات اقتصادی خوب صورت گرفته در استان میتوان به احیای ۱۵۰ واحد تولیدی راکد که هریک بیش از یک سال تعطیل بوده اند، اشاره کرد.

استاندار کرمانشاه رشد ۱۹ درصدی صادرات استان به لحاظ ارزشی را از دیگر اقدامات مثبت اقتصادی در استان دانست و افزود: در شرایط تحریم کشور، در هشت ماهه امسال صادرات مرزهای استان به لحاظ ارزشی ۱۹ درصد و به لحاظ وزنی ۴۵ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: امسال ۲٫۹ میلیارد دلار از مرزهای استان صادرات داشته ایم که ۶۵ درصد آن متعلق به استان و مابقی مربوط به استان های دیگر بوده است.

بازوند یادآور شد: چنانچه ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساخت های شش مرز رسمی و بازارچه مرزی استان تخصیص داده شود این حجم صادرات به راحتی به دو برابر افزایش می یابد.

بهره برداری از سامانه گرمسیری ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد

بازوند در ادامه به پروژه سامانه گرمسیری و ناتمام ماندن این پروژه اشاره کرد وافزود: برای بهره برداری و تکمیل این پروژه نیازمند ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم و اگر این اعتبارات تامین نشود زیرساخت های پروژه در زیرخاک می ماند و عملا فایده ای برای استان نخواهد داشت و از وزیر نیرو در این بخش مساعدت می خواهیم.

وی افزود: همچنین راه اندازی سامانه سردسیری استان هم نیازمند مساعدت ویژه وزیر نیرو است تا بتوانیم با توجه به کار کارشناسی که صورت گرفته ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان را تحت پوشش این سامانه ببریم که اشتغالزایی مطلوبی برای استان به همراه خواهد داشت.

اموال مازاد دولتی را بفروشیم راه آهن و قطار شهری راه می افتد

استاندار کرمانشاه به ۳۱ هزار میلیارد تومان اموال و دارایی های دولت در استان اشاره کرد وافزود: اگر تبصره و قانونی برای فروش بخشی از این اموال مازاد داشته باشیم قطعا بسیاری مشکلات اقتصادی استان حل می شود.

وی افزود: تنها با فروش دو هزار میلیارد تومان از این اموال دراستان می توانیم راه آهن را به مرز رسانده و پروژه قطار شهری کرمانشاه را تکمیل کنیم که در این زمینه نیازمند مساعدت هستیم.

بازوند در بخش دیگر صحبت هایش گریزی هم به منطقه جنگی شدن کرمانشاه داشت و افزود: خوشبختانه قانون مناطق جنگی در برنامه ششم توسعه برای استان کرمانشاه لحاظ شده، اما در این قانون کلمه «بازنشستگان» از قلم افتاده که اضافه کردن این کلمه نیازمند قانون است که از رییس مجلس می خواهیم در این زمینه مساعدت لازم را داشته باشد.

بازوند در ادامه به جمعیت ۴۰۰ هزار نفری حاشیه نشینان شهر کرمانشاه هم اشاره کرد وافزود: نمیتوان برای رفع معضل حاشیه نشینی و آسیب های آن برای همه استانها نسخه واحدی پیچید و نیازمند این هستیم که اعتباراتی اختصاص داده شده و در هر استان مطابق شرایط موجود اقدام شود.

استاندار کرمانشاه به وضعیت دو رودخانه مهم شهر کرمانشاه هم اشاره کرد وافزود: رودخانه قره سو که می تواند یک فرصت گردشگری برای کرمانشاه باشد عملا به یک تهدید تبدیل شده و فاضلاب شهر در ۱۹ نقطه به این رودخانه می ریزد.

وی یادآور شد: شهر کرمانشاه تنها مرکز استانی است که هنوز بحث فاضلاب شهری آن تعیین تکلیف نشده و فاضلاب آن به رودخانه قره سو می ریزد.

وی افزود: از طرفی وضعیت رودخانه دیگر شهر یعنی رودخانه «آبشوران» هم تعریفی ندارد و بعد از هفت سال از شروع اجرای ساماندهی این رودخانه هنوز بخش اعظم کار باقی مانده که در این زمینه نیازمند مساعدت وزیر نیرو هستیم.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در زیرساخت مرزهایمان تکمیل شود، صادرات استان ۲ برابر می شود

گفتگو با هوش مصنوعی