هشدار پوتین درباره گسترش ناتو باید جدی گرفته شود / تخصیص کمک نظامی ۱٫۳ میلیارد پوندی انگلیس برای کی یف- اخبار اروپا - اخبار بین الملل تسنیم



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که به عقیده مقامات مسکو، آمریکا و دیگر متحدانش در ناتو با ادامه پمپاژ تسلیحات نظامی به اوکراین، در حال اجرای یک جنگ نیابتی با روسیه هستند، ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سازمان سیا) شب گذشته، شنبه در کنفرانسی در فایننشال تایمز گفت که سخنان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه باید جدی گرفته شود، ولی مواضع او در خصوص ناتو نباید عامل بازدارنده ای برای گسترش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باشد.

این مقام آمریکایی اذعان کرد که اظهارات پوتین مبنی بر اینکه پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو یک «خط قرمز» است، جای نگرانی جدی دارد. ولی لفاظی های رئیس جمهوری روسیه نباید مانع از گسترش این ائتلاف شود. وی گفت: «اگر فنلاند و سوئد تصمیم بگیرند در این مسیر حرکت کنند و ناتو تصمیم بگیرد تعداد اعضای خود را افزایش داده و این دو کشور را نیز شامل شود، هیچ چیز مانع از این اقدام نخواهد شد.»

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اواخر ماه آوریل اعلام کرده بود که ایالات متحده از پیشنهاد احتمالی فنلاند و سوئد برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حمایت خواهد کرد.

نشست سران ناتو قرار است در تاریخ ۲۹ تا ۳۰ ماه ژوئن (۹-۸ تیر ماه) برگزار شود. این نشست در مادرید برگزار خواهد شد. انتظار میرود که در جریان نشست سران ناتو، تصمیم گیری احتمالی در خصوص ورود این دو کشور به این ائتلاف گرفته شود.

در اواخر ماه آوریل و در بحبوحه جنگ اوکراین، وزیر امور خارجه فنلاند خواستار عضویت کشورش در ناتو در اسرع وقت شد. تقریبا بطور همزمان، وزیر امور خارجه سوئد نیز خواستار تسریع آمادگی برای بازنگری در سیاست امنیتی این کشور شد که عضویت احتمالی سوئد در ناتو را در بر بگیرد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت که پیمان آتلانتیک شمالی راه هایی برای پذیرش سریع فنلاند و سوئد در جمع خود در صورت تمایل آنها به پیوستن به این بلوک پیدا خواهد کرد. در واکنش به این مسئله، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که مقامات مسکو به فنلاند و سوئد در خصوص عواقب ورود آنها به ناتو که خطر حضور نظامی این ائتلاف در نزدیکی مرزهای روسیه را در پی دارد، هشدار داده اند.

این خبر به روزرسانی می شود| در ادامه می توانید تحولات مربوط به روز هفتاد و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

ناتو در خصوص اوکراین مرتکب یک اشتباه راهبردی مرگبار شده است

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، صبح امروز، یکشنبه اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی در خصوص روند اوضاع پیرامون اوکراین، مرتکب یک «اشتباه استراتژیکی مرگبار» شده است.

این دیپلمات روس این موضوع را در تفسیر سخنان هوا چونینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین که بمباران یوگسلاوی توسط ناتو در سال ۱۹۹۹ را به یاد آورده و گفت سفارت چین در این کشور را تحت تأثیر این حادثه قرار گرفته، بیان کرده و تاکید کرد: «بیایید هیچ توهمی نداشته باشیم. ۲۳ سال از آن ماجرا گذشته، ولی ناتو همچنان تهدید اصلی برای صلح و ثبات بین المللی بشمار می رود. اکنون نیز این ائتلاف غربی جنگ نیابتی علیه روسیه در اوکراین به راه انداخته است و از این واهمه ندارد که مردم اوکراین « تا آخرین نفر» قربانی شوند. ناتو از سال ۲۰۱۴ فعالانه زمینه را برای چنین بحرانی آماده سازی کرده و این یک اشتباه استراتژیکی مرگبار برای ناتو است.»

پنجشنبه گذشته، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت سازمان جهانی درباره اوکراین گفت که غرب در حال حاضر با پمپاژ سلاح به این کشور و استفاده از یک جنگ نیابتی، در واقع با روسیه در حال جنگ است.

وزارت دفاع روسیه از پایان عملیات تخلیه غیرنظامیان از آزوفستال خبر داد

میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی روسیه شب گذشته، شنبه، اعلام کرد که در سایه اقدامات نیروهای مسلح روسیه، عملیات خارج سازی غیرنظامیان از محوطه کارخانه آزوفستال در ماریوپل به پایان رسید. به گفته وی، در طول دوره عملیات انسان دوستانه از ۵ ماه مه (۱۵ اردیبهشت)، ۵۱ نفر نجات یافتند که شامل ۱۸ مرد، ۲۲ زن، ۱۱ کودک، از جمله یک نفر در ۷ ماه مه می شود.

این مقام نظامی تاکید کرد که اقدامات انجام شده توسط مسکو با مشارکت فعال نمایندگان سازمان ملل متحد و کمیته بین المللی صلیب سرخ اجرا شده است و در نتیجه این عملیات افراد تخلیه شده با همراهی نمایندگان سازمان های بین المللی، به مکان های امن انتخابی خود عزیمت کردند.

ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین نیز روز شنبه تایید کرد که روند خارج سازی غیرنظامیان از محوطه کارخانه آزوفستال در شهر ماریوپول پایان یافته است.

انگلیس ۱٫۳ میلیارد پوند برای کمک نظامی به اوکراین اختصاص خواهد داد

طبق گزارش رسانه های انگلیسی، دولت این کشور ۱٫۳ میلیارد پوند برای ادامه حمایت نظامی از اوکراین اختصاص خواهد داد. ریشی سوناک، وزیر دارایی انگلیس در این باره گفت: «ما در حمایت از مردم اوکراین تزلزل ناپذیر هستیم و این ۱٫۳ میلیارد پوند اضافی تضمین می کند که ما به حمایت های نظامی و عملیاتی لازم برای آنها ادامه می دهیم».

پیش از این بوریس جانسون به نمایندگان پارلمان اعلای اوکراین قول داده بود که لندن و متحدانش به تامین تسلیحاتی کی یف ادامه خواهند داد.

زلنسکی سفر احتمالی بایدن به کی یف را بسیار مهم دانست

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» ابراز عقیده کرد که سفر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به کی یف، بسیار مهم خواهد بود.

زلنسکی با اشاره به سفر احتمالی جو بایدن به پایتخت اوکراین، گفت: «من فکر می کنم این اقدام ارسال علامت بسیار مهمی خواهد بود. برای اینکه بایدن در جامعه اوکراین به عنوان «رئیس جمهور بزرگترین کشور متمدن دموکراتیک» و بزرگترین کشور حامی ما، تلقی می شود.»

این در حالی است که هفته گذشته جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید، یکبار دیگر یادآور شد که دولت آمریکا در حال حاضر روی هیچ برنامه ای برای سفر رئیس جمهور آمریکا به اوکراین کار نمی کند. تاکنون سه مقام بلندپایه: آنتونی بلینکن- وزیر امور خارجه، لوید آستین- وزیر دفاع و نانسی پلوسی- رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از کی یف بازدید کردند.

انهدام محوله دیگری از سلاح های غربی توسط موشک های «اسکندر» روسیه

ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه شب گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور روز شنبه با استفاده از سامانه های موشکی بسیار دقیق «اسکندر»، یک محموله دیگر از تسلیحات و تجهیزات نظامی تحویلی از ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی را در نزدیکی شهر خارکوف منهدم کردند.

به گفته وی، علاوه بر این، هواپیماهای نیروهای مسلح روسیه با استفاده از تسلیحات بسیار دقیق استقرار هوایی، یک بمب افکن سوخو-۲۴ ، یک جنگنده سوخو-۲۷، سه فروند بالگرد میگ-۸ و دو هواپیمای بدون سرنشین ارتش اوکراین را منهدم کردند.

اعمال فشار آمریکا بر یونان برای ارسال سامانه موشکی اس-۳۰۰ به اوکراین

روزنامه ترکی «استار» (Star) روز شنبه به نقل از منابع خبری خود نوشت که پس از امتناع ترکیه از انتقال سامانه موشکی اس-۴۰۰ روسی به اوکراین، ایالات متحده اعمال فشار زیادی را بر یونان به منظور انتقال موشک های اس-۳۰۰ به کی یف را آغاز کرده است.

به نوشته این روزنامه، مقامات آتن می گویند که یونان قبلا در چارچوب توانایی های خود به اوکراین کمک کرده است. ولی یانیس ایکونومو، سخنگوی رسمی دولت یونان یادآور شده که کشورش قرار نیست سامانه های دفاع هوایی اس-۳۰۰ ساخت روسیه را به اوکراین ارسال کند.

در این مقاله آمده است: دلیل اصلی اینکه ایالات متحده و اوکراین روی سلاح های ساخت شوروی یا روسیه حساب می کنند این واقعیت است که نظامیان اوکراینی با این تسلیحات آشنایی داشته و این تسلیحات می توانند فورا به زرادخانه اوکراین اضافه شوند. علاوه بر این، سامانه اس-۳۰۰ قادر به رهگیری موشک های کروز است.

از سوی دیگر، کارشناسان نظامی و تحلیلگران دفاعی یادآور شدند که ترکیه قاطعانه تاکید کرده که قصد ندارد سامانه موشکی اس-۴۰۰ خود را به اوکراین منتقل کند و به توافقات خویش با روسیه پایبند خواهد ماند.

در اوایل ماه آوریل (فروردین ماه)، مشخص شد که جمهوری اسلواکی بطور مخفیفانه سامانه موشکی ضدهوایی اس-۳۰۰ خود را به اوکراین تحویل داده است. پس از آن، آمریکا تسلیحات جایگزینی برای این سلاح ها در اختیار اسلواکی قرار داد.

پیش بینی سناتور روس درباره آغاز سقوط ارزش دلار

سناتور آلکسی پوشکوف معتقد است که سیستم مالی جهانی به آهستگی در حال شروع بازسازی است و روسیه یکی از بازیگران اصلی در این روند است. پوشکوف در کانال تلگرامی خود نوشت: «سیستم مالی جهانی به آرامی شروع به بازسازی خویش کرده و بازیگران اصلی این بازسازی روسیه، چین، هند، عربستان سعودی، ترکیه هستند.»

وی یادآور شد که حتی صندوق بین المللی پول نیز اعتراف کرده که رویدادهای اخیر پیرامون اوکراین موقعیت دلار، به عنوان ارز پیشرو در جهان را متزلزل کرده است، بدین ترتیب، به گفته پوشکوف، روند از بین رفتن ارزش دلار از هم اکنون آغاز شده است.

پیش از این، گیتا گوپینات، معاون اول مدیر عامل صندوق بین المللی پول در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز به تضعیف نفوذ جهانی دلار به دلیل تحریم ها علیه روسیه اعتراف کرده بود.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک های زیر بخوانید:

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «هشدار پوتین درباره گسترش ناتو باید جدی گرفته شود / تخصیص کمک نظامی ۱٫۳ میلیارد پوندی انگلیس برای کی یف- اخبار اروپا - اخبار بین الملل تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.