شیوه جدید وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گندم- اخبار کشاورزی - اخبار اقتصادی تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: این طرح ۵ ساله با هدف ارتقای بهره وری آب، افزایش عملکرد تولید در واحد سطح و پایداری تولید در اراضی آبی و دیم از سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ اجرا می شود.

وی افزود: در قالب این طرح بیش از ۵۰ درصد اراضی آبی و ۵۰ درصد اراضی دیم گندم زیر پوشش کشاورزی حفاظتی با شیوه کشت مستقیم یا بی خاک ورزی و شیوه کم خاک ورزی قرار می گیرد.

سهرابی درباره سطح فعلی اجرای کشاورزی حفاظتی در گندمزارهای کشور اذعان داشت: کشاورزی حفاظتی با شیوه کشت مستقیم در سطح حدود ۱۸۰ هزار هکتار اراضی آبی و ۸۵ هزار هکتار اراضی دیم اجرا می شود و اگر بخواهیم شیوه کم خاک ورزی را نیز محاسبه کنیم این اعداد افزایش می یابد.

سهرابی توضیح داد: در کشت مستقیم، عملیات کاشت بدون خاک ورزی صورت می گیرد و ماشین کارنده وارد مزرعه شده و کود و بذر را همزمان در خاک قرار می دهد و در این روش دیگر نیاز به شخم زدن زمین نیست.

وی اظهار داشت: در این طرح، حمایت هایی را به کشاورزان در اراضی آبی و دیمزارهای گندم ارایه خواهیم کرد از جمله در زمینه خرید دستگاه های کشت مستقیم با نرخ سود ۴ درصد که هم اکنون هم در حال انجام است، ضمن آن که ۳۰ درصد قیمت ماشین های کارنده نیز توسط دولت و ۷۰ درصد باقیمانده از سوی متقاضیان پرداخت خواهد شد.

سهرابی با بیان این که اعتبارات طرح ۵ ساله پایداری گندم پیش بینی شده است، ابراز امیدواری کرد دولت و مجلس از این طرح حمایت کنند.

سرپرست مجری طرح گندم ادامه داد: اعتبارات و هزینه های اجرای این طرح نسبت به درآمدی که عاید کشور و کشاورزان می کند، عدد بزرگی نیست.

وی با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین و تبعات آن در بخش تولید و بازار محصولات کشاورزی تصریح کرد: چاره ای به جز خوداتکایی در تولید محصولات استراتژیک نداریم.

سهرابی، گندم را مهمترین محصول استراتژیک در تامین امنیت غذایی در کشور خواند و گفت: در ایران بیش از ۴۰ درصد انرژی و ۴۴ درصد پروتیین مورد نیاز مردم از طریق گندم تامین می شود و این محصول نقش کلیدی در امنیت غذایی دارد.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در شیوه جدید وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گندم- اخبار کشاورزی - اخبار اقتصادی تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی