تعیین تکلیف مشکلات واحدهای لبنی خراسان جنوبی در اولویت قرار گیرد



ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه مشکلات واحدهای لبنی استان بعد از طرح در چند جلسه همچنان پابرجاست، تأکید کرد: تعیین تکلیف واحدها در اولویت برنامه های حوزه اقتصادی قرار گیرد.

حمید ملانوری، شنبه شب ۱۱ مهر در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به دستور کار اول این جلسه در زمینه فعال کردن واحدهای لبنی استان اظهار کرد: فعال کردن واحدهای لبنی غیرفعال استان باید ددر اولویت حوزه اقتصادی استان قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه از ۱۱ واحد لبنی استان تنها دو واحد فعال است، بیان کرد: علی رغم اینکه بررسی مشکلات برای احیای این واحدها مدتی است که در دستور کار قرار گرفته اما متأسفانه اقدام خاصی در این حوزه انجام نشده است.

وی تصریح کرد: اگر این واحدها را تجمیع کنیم و یا چند واحد که انگیزه ادامه فعالیت را احیا کنیم مشکلات محصولات لبنی استان حل می شود.

وی با تاکید بر اینکه در جلسه باید مشکلات این واحدها مطرح و رفع شود، بیان کرد: ساز و کار نهایی جمع بندی شود تا از دستور کار خارج و تعیین تکلیف شود و دیگر معترض در این زمینه نداشته باشیم.

استاندار خراسان جنوبی خواستار برداشتن موانع بر سر راه واحدها شد و ادامه داد: واحدهایی که سرمایه گذار می تواند تسهیلات دریافت کند وام پرداخت و مجدد فعال شوند.

وی با اشاره به دیگر دستور کار این جلسه در خصوص برنامه های توسعه ای مرتبط با بازار و فرآوری و مشکلات زرشک استان بیان کرد: در زمینه حل مشکلات زرشک بارها اعلام کرده ایم که بهترین ساز و کار راه اندازی تعاونی بزرگ محصولات استراتژیک استان است.

ملانوری با بیان اینکه هنوز فعالیت عملیاتی این تعاونی آغاز نشده است، گفت: اگر قرار باشد برای ادامه فعالیت هم اینگونه پیش برویم زمان را از دست خواهیم داد.

وی ادامه داد: از جلسه قبلی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و حدود یک ماه و نیم است منتظریم در این خصوص اقداماتی صورت بگیرد اما تاکنون هیچ اتفاقی را شاهد نیستیم.

استاندار خراسان جنوبی بر برگزاری جلسه ای ویژه پیرامون محصول زرشک در استانداری شد و عنوان کرد: در این جلسه در خصوص بارگاه های زرشک و سایر بحث و تبادل نظر خواهد شد تا به جمع بندی برسیم.

ملانوری طرح خوشه زرشک و عناب خراسان جنوبی را مطلوب ارزیابی و اظهار کرد: از فرصت محصولات استراتژیک استان، بیشترین استفاده را می توان برد.

وی تأکید کرد: حتی می توانیم از زمان گلدهی تا برداشت و فروش محصول زرشک را تبدیل به یک جریان گردشگری کنیم.

وی ادامه داد: در این زمینه لازم است طراحی ویژه ای صورت گیرد و ساز و کار تهیه شود، ما نیز از این طرح حمایت می کنیم.

استاندار خراسان جنوبی سپس از حضور مؤثر فعالان اقتصادی استان در رویداد جهانی اکسپو ۲۰۲۰ دبی گفت و بیان کرد: حضور در این نمایشگاه فرصت خوبی برای فعالان اقتصادی استان است و باید از این ظرفیت نهایت استفاده را داشته باشیم.

ملانوری با اشاره به مشکلاتی که در زمینه هزینه حضور تولید کنندگان در این نمایشگاه مطرح شده اظهار داشت: با همکاری شرکت شهرک های صنعتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی زمینه حضور فعالان اقتصادی در این نمایشگاه فراهم می شود.

علیرضا خامه زر، رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند نیز از حضور خراسان جنوبی در نمایشگاه جهانی اکسپو خبر داد و گفت: این نمایشگاه فرصتی برای معرفی ظرفیت های استان است.

وی اظهار کرد: میزبانی این نمایشگاه را کشور امارات دارد و به لحاظ بعد مسافت فرصت مغتنمی برای معرفی ظرفیت های استان در سطح بین المللی است.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل، تزانزیت و گمرک اتاق بازرگانی بیرجند از اعزام هیئت تجاری به این نمایشگاه از ۲۴ تا ۲۸ بهمن ماه خبر داد و عنوان کرد: دستگاه های دولتی برای معرفی ظرفیت های استان و اعزام گروه ها پای کار بیایند.

وی با اشاره به هزینه های بالای برای شرکت در این نمایشگاه بیان کرد: هزینه حضور در این رویداد جهانی برای هر فعال اقتصادی ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان برآور شده است که نیاز به حمایت دستگاه های دولتی داریم.

خامه زر تصریح کرد: شرکت شهرک های صنعتی استان این قول را داده که ۸۰ درصد اعتبار مورد نیاز واحدهایی که داخل شهرک صنعتی هستند توسط آنها تأمین اعتبار شود.

به گفته وی نمایشگاه اکسپو بعد از مسابقات جام جهانی و بازی های المپیک سومین رویداد مهم دنیا از جهات مختلف محسوب می شود.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند تصریح کرد: همچنین این قول داده شد که ۵۰ درصد هزینه های واحدهای خارج از مجموعه شهرک ها توسط سازمان صمت پیگیری شود.

حسن رمضانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی برای حضور استان ها در این نمایشگاه غرفه به مساحت ۶۰ متر مهیا کرده است.

وی با بیان اینکه برای اعزام گروه های صنایع دستی نیاز به حمایت داریم، ادامه داد: به پنج نفر از هنرمندان از طریق وزارتخانه تماس گرفته شده و هزینه های آنها پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تعیین تکلیف مشکلات واحدهای لبنی خراسان جنوبی در اولویت قرار گیرد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.