حوزه هنری پشتوانه مؤثری برای هنرمندان است



سید مؤمن منفرد چماچار نویسنده مطرح گیلانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: جرقه نویسندگی ام در سال ۸۶ با نوشتن ضرب المثل های تالشی زده و نوشته ها و آثارم ابتدا در نشریات محلی منتشر شد.

این هنرمند گیلانی، پرداختن به تمثیل ها، اشعار، آواها و ادبیات بومی گیلان بویژه تالشی را بسیار با اهمیت خواند و بیان کرد: توجه به ادبیات بومی گیلان و حفظ و پاسداری از آن باید در اولویت قرار گیرد.

منفرد چماچار با بیان اینکه چیستان های تالشی اولین کتابش است، گفت: در این کتاب چیستان های محلی با ترجمه زبان فارسی به چاپ رسیده است.

وی ادامه داد: تالش ها و انقلاب مشروطیت دومین کتاب انتشار یافته ام است که در این کتاب به اخبار تالش در روزنامه ها و رسانه های محلی نیز پرداخته است.

این هنرمند گیلانی با اشاره به جزئیات بیشتر تالیفاتش، بیان کرد: تالش ها در انقلاب مشروطیت، کتاب بهاری پا صدا (صدای پای بهار)، مثل ها و کنایات تالشی، مجموعه شعر کودکانه به زبان محلی پپو (پروانه)، کتاب شعر کودکانه موچیمو موچیمو، جنگل های گیلان، مجموعه شعر کودک شونه و زرد گا، ایل شاندرمن و دانش بومی حفاظتی دامداران، ققنوس و تالش ها در گذر زمان بخشی آثار تألیفی می باشد.

منفرد با بیان اینکه حوزه هنری انقلاب اسلامی ظرفیت خوبی در بخش های مختلف دارد، اضافه کرد: نگاه مثبت و حمایتی حوزه هنری به هنرمندان و فعالین این عرصه ستودنی است.

وی با اشاره به اینکه حوزه هنری پشتوانه مؤثری برای هنرمندان است، افزود: حمایت های حوزه هنری در چاپ کتابم سبب شد تا انگیزه ام برای تالیفات بیشتر دو چندان شود.

منفرد با انتقاد روند افسار گسیختگی فضای مجازی در جامعه گفت: متأسفانه فضای مجازی امروز آنقدر ذهن کودک و نوجوان و جوانان ما را درگیر کرده که حتی نمی تواند از خود و از فضای مجازی جدا بداند و فضای مجازی را یک زندگی بداند و وقتی وارد آن می شود یک سختی می تواند از آن بیرون بیاید.

وی با اشاره به اینکه این موارد، ذهن نوجوان ما را درگیر می کنند و متأسفانه سبب می شود مطالعه کتاب از سبد خانوار ما حذف شود، افزود: خانواده ها برای نوجوان، جوان و کودک خود روزانه مبالغ زیادی خرج و هزینه می کنند اما به خرید کتاب که می رسد کتاب را یک چیز گران می دانند.

منفرد چماچار تصریح کرد: خانواده ها باید فرزندان خود را به کتاب و کتابخوانی تشویق کنند و کتاب را در سبد خانواده به عنوان یک نیاز مهم فرهنگی قرار دهند.

این نویسنده در پایان خطاب به علاقمندان حوزه نویسندگی کتاب گفت: توصیه ام به هنرجویان نویسندگی این است که به دنبال دغدغه و علاقه تان بروید و جای خود را در ادبیات پیدا کنید.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «حوزه هنری پشتوانه مؤثری برای هنرمندان است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.