رشد ۳۳ درصدی نرخ ابتلا نسبت به اول هفته / کمبود پرستار جدی است + نقشه و نمودار



به گزارش گروه استان های خبرگزاری تسنیم، ایستادگی کادر درمان در مقابل ویروس منحوس از ابتدای آغاز همه گیری تا امروز کاملا قهرمانانه بوده و این گروه نشان دادند حتی با کارشکنی دشمنان علیه کشور بازهم دست از کار نکشیده براساس وظایف خود جانانه پای کار خود ایستادگی می کنند؛ اما واقعیت امر اینجاست که طولانی شدن این دوره در کنار افزایش قابل توجه مشکلات می تواند در نهایت منجر به فرسوده شدن این کادر درمان به خصوص پرستاران کشور باشد.

در این زمینه کارشناسان بهداشت و درمان تاکید می کنند استانداردهای تعیین شده برای ارائه خدمات درمانی از سوی کادر درمان در مقایسه با آنچه در سراسر کشور اجرایی می شود نشان می دهد که در برخی بخش ها مثل پرستار کمبودهای قابل توجهی داریم و برای مدیریت بحران هایی از این دست لازم است در این زمینه و البته سایر موارد سیاست گذاری دقیق تری صورت پذیرد.

این گروه تاکید دارند کمبود کادر درمانی و پرستاری در مراکز درمانی به خصوص در بحران هایی مثل همه گیری کرونا خودنمایی کرده و مستقیم می تواند در میزان افزایش هزینه های انسانی یا همان تلفات مرتبط با بیماری اثرگذاری داشته باشد و متاسفانه این اتفاق در ایران نیز شکل گرفته است.

با کف استانداردها فاصله ۱۵۰ هزار نفری پرستار داریم

دبیرکل خانه پرستار ایران نیز در این زمینه اظهار داشت: در حال حاضر یکی از مشکلات امروز بیمارستان ها کمبود نیرو به ویژه کادر پرستار است و تحقیقات نشان می دهد که مرگ و میر بیماران در مراکز درمان با کمبود نیرو و کادر درمان ارتباط مستقیم دارد.

محمد شریفی مقدم با اشاره به جهش های مختلف بیماری کرونا در کشور افزود: اصولا بیماری کرونا درمان قطعی ندارد و تنها راه پیشگیری از ابتلا به این اپیدمی و بحران جهانی رعایت دستورالعمل های بهداشتی مانند زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی است که بعضا در ایران این مهم نادیده گرفته شده و همراهی مناسبی از سوی هموطنان انجام نمی شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات مراکز درمانی کشور کمبود نیرو به ویژه کادر پرستار است و تحقیقات ثابت کرده است که مرگ و میر بیماران در مراکز درمان ارتباط مستقیمی با کمبود نیرو و کادر درمان دارد.

شریفی مقدم معتقد است ایران نیازمند جذب ۱۵۰۰۰۰ نیروی پرستار است تا به کف استانداردهای بین المللی در این بخش برسد. این درحالی است که قرار بود که ۴۰۰۰۰ نفر در بخش های مختلف بیمارستان ها جذب شوند که این آمار به حدود ۱۳۰۰۰ نفر رسیده و ۱۰۰۰۰ نفر در بروکراسی کارهای اداری جهت جذب هستند و هنوز وارد سیستم درمانی نشده اند.

این درحالی است که کارشناسان در این زمینه تاکید دارند اگرچه مشکلات کمبود پرستار و بعضا کادر تخصصی در مراکز درمانی ایران مشهود است اما نباید فراموش کنیم این کمبود که امروز درباره آن سخن می گوییم به دلیل افزایش ظرفیت های ایجاد شده در دوران همه گیری برای مدیریت شرایط ایجاد شده به عنوان مثال اگر در یک مرکز درمانی قبلا ۱۰۰ تخت بستری وجود داشته اکنون سیاست های مدیریتی این تعداد تخت را به ۲۰۰ تخت افزایش داده که همین روند کمبودها را بیشتر از قبل نمایان می کند.

این گروه معتقدند کمبود نیروی پرستار، کادر درمان و …. وجود دارد و این دوره همه گیری نمایی کامل از مشکلات ایجاد کرد بنابراین برای جلوگیری از بروز بحران ها در آینده بهتر است از همین امروز برنامه ریزی کرده و برای کاهش مشکلات و کمبودها اقدام های اساسی انجام داد.

تا رسیدن سطح ایمنی جامعه فاصله زیاد داریم

از سوی دیگر اگر از کمبود نیروی درمانی و تجهیزات بگذریم مهمترین نکته در مدیریت بحران افزایش سطح واکسیناسیون در سراسر کشور است چون هنوز با رسیدن به سطح ۷۰ درصدی ایمنی فاصله قابل تاملی داریم.

در این زمینه آمارها نشان می دهد تا پانزدهمین روز از آخرین ماه تابستان ۱۴۰۰ کمی بیشتر از ۲۰ درصد از کل جامعه در مقابل ویروس منحوس واکسینه شده اند درحالی که به تایید کارشناسان سطح ایمنی جمعی باید حداقل ۷۰ درصد باشد و برای رسیدن به این سطح استاندارد باید سرعت عمل واکسیناسیون را با درنظر گرفتن تامین واکسن در هفته های اخیر افزایش داد.

به گفته کارشناسان البته نباید فراموش کنیم که سطح ایمنی افراد واکسینه شده هم براساس تحقیقات یک ماه بعد از تزریق دومین دوز واکسن ایجاد می شود و بنابراین هرچه امروز انجام می دهیم در پیک های بعدی نتایج آن را می بینیم و لازم است همچنان نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی جدیت داشته باشیم.

آتش زیرخاکستر کلانشهرها

در همین حال، کارشناسان بهداشت و درمان درباره احتمال جهش های آماری در آینده نزدیک معتقدند بررسی های آماری نشان می دهد روند نزولی همه گیری در پیک پنجم از جنوب شرقی و شرق کشور تقریبا آغاز شده و رفته رفته شاهد حذف نقاط بحرانی از روی نقشه کرونایی ایران هستیم اما همچنان آمارها حکایت از بحران در نقاط مرکزی و نوار غربی ایران دارند.

این درحالی است که نباید فراموش کنیم پتانسیل بالایی در شکل گیری خوشه های جدید بیماری در کلان شهرها و شهرهای گردشگرپذیر وجود دارد چون جابه جایی جمعیت در این مناطق قابل توجه است و این روند می تواند با توجه به قدرت انتقال ویروس دلتا یک باره مشکل ساز باشد.

به گفته کارشناسان در کلان شهرها و شهرهای صنعتی مشکل اصلی حضور پرسنل در محل کار خود و استفاده از سیستم های حمل و نقل عمومی است به این دلیل که احتمال آلوده شدن افراد و انتقال بیماری به خانواده وجود دارد به این ترتیب بیماری خانوادگی شده و دوباره مثل پیک چهارم شاهد بستری های گسترده خانواده ها در مراکز درمانی می شویم چون رعایت پروتکل ها در ارتباطات خانوادگی و دید و بازدیدها تا امروز کنترل نشده و متاسفانه همکاری زیادی از سوی هموطنان نداشته ایم.

کارشناسان و بهداشت درمان تاکید می کنند برای تثبیت وضعیت شکننده فعلی بهترین راهکار این است که با استفاده از امکان دورکاری در برخی ادارات، سازمان ها و نهادها یا حتی بخش خصوصی هرچه کمتر شاهد تردد افراد در شهرها و جاده ها باشیم تا به این ترتیب زنجیره انتقال ضعیف و ضعیف تر شود.

آمارهایی که نباید به آنها بی تفاوت باشیم

به هرحال در شرایطی قرار داریم که ظاهرا ویروس منحوس خیال دست کشیدن از ایجاد بحران در کشورمان ندارد و همچنان زیرپوستی مشغول افزایش محدوده فعالیت خود بوده و از یک نقطه به نقطه ای دیگر از ایران جابه جا می شود.

بررسی آماری روند همه گیری در پیک پنجم به خصوص از ابتدای هفته جاری تا روز گذشته که آمارهای رسمی از سوی وزارت بهداشت منتشر شده نشان می دهد همچنان در مدار صعودی قرار داریم اما شیب صعود کندتر از گذشته شده است. به این ترتیب که مقایسه آمارهای ۱۳ شهریور ماه با نیمه شهریور ۱۴۰۰ نشان می دهد در شاخص نرخ ابتلا رشدی ۳۳ درصدی را تجربه کرده ایم.

این درحالی است که شاخص بستری هم همچنان روند صعودی به خود دارد تا با رشدی ۱۲٫۵ درصدی نسبت به شنبه گذشته عدد ۳۹۱۴ نفر را در یک روز به نمایش بگذارد. اهمیت این دو شاخص از نظر کارشناسان این است که حلقه های اولیه شکل گیری زنجیره بحران شناخته می شوند و هرچه این اعداد صعودی باشند بدون تردید در شاخص های بعدی جهش های قابل توجه تجربه خواهیم کرد.

اما وقفه رسیدن اثرات دو شاخص اول به شاخص بستری بیماران در بخش مراقبت های ویژه نشان می دهد سیر نزولی در این بخش همچنان ادامه دارد تعداد موارد بستری در بخش مراقبت های ویژه نسبت به اول هفته کاهش ۱٫۷۸ درصدی داشته است و متاسفانه در شاخص موارد فوتی دوباره شاهد جهش معناداری شده ایم تا با رشد ۲۳٫۳ درصدی این هشدار را بگیریم که بحران همچنان ادامه دارد و نباید عادی انگاری از سوی هموطنان شکل بگیرد.

البته مقایسه آمارهای رسمی از موارد فوتی و شاخص نرخ ابتلای بیماران در روز گذشته نشان می دهد هر دقیقه ۱۸ نفر بیمار جدید در سراسر کشور شناسایی شده اند و متاسفانه ۲٫۲ دقیقه یک نفر هم مشخصا به دلیل ابتلا به کرونا از دنیا رفته است تا جمع موارد فوتی در این دوره زمانی به عدد ۱۸۲۸ نفر برسد یعنی متوسط ۴۵۷ نفر از هموطنان هر روز فوت شده اند.

افزایش درخواست مهاجرت پرستاران با شیوع کرونا در ایران/ افت کیفیت خدمات درمانی نتیجه کمبود پرستار در بیمارستان ها!

استان اصفهان/۱۱۷۲ مورد تست مثبت

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۲۹۹۲ نفر بودند که ۱۱۷۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۵۳۸ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۳۹۹ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳۱۴ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۶۷ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۴۸ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۴۰ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان بوشهر / ۵۰ درصد شهرستان های ۱۰ گانه در وضعیت قرمز کرونایی

سعید کشمیری در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه نیمی از شهرستان های استان بوشهر در وضعیت قرمز و خیلی پرخطر کرونایی قرار دارند اظهار داشت: ۵۰ درصد شهرستان های ۱۰ گانه استان بوشهر در وضعیت نارنجی و پرخطر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به بستری ۴۵۲ بیمار در بخش کرونایی بیمارستان های استان بوشهر خاطر نشان کرد: روز گذشته ۸۸ بیمار جدید در بخش های کرونایی بیمارستان های استان بوشهر بستری شدند که از این تعداد ابتلای ۳۴ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه اکنون ۶۲ نفر در بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش های ویژه کرونایی، ۱۹ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

وی به فوت ۹ بیمار کرونایی دیگر در شبانه روز گذشته در بیمارستان های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: ۵ آقا و ۴ خانم روز گذشته به سبب ابتلا به کرونا فوت کردند که جمع جان باختگان کرونایی استان به یک هزار و ۸۷۵ نفر رسید.

کشمیری با بیان اینکه روند ابتلا و بستری کرونایی استان بوشهر کاهشی است تصریح کرد: خوشبختانه در شبانه روز گذشته ۸۲ بیمار در بخش کرونایی بیمارستان های استان بوشهر با حال عمومی خوب ترخیص شده اند، که از این تعداد ۶۰ نفر از آنها مثبت قطعی بوده اند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به ابتلای ۸۳ هزار نفر از ابتدا شیوع ویروس کرونا تاکنون در استان بوشهر به روند تزریق واکسن کرونا به جامعه هدف پرداخت و بیان کرد: تاکنون ۳۲۰ هزار نفر در استان بوشهر در برابر بیماری کرونا واکسینه شده اند و تا ۴۰ روز آینده همه افراد واجد شرایط در استان بوشهر این واکسن دریافت می کنند.

استان خراسان رضوی/ اعضای خانواده مدافعان سلامت در مشهد واکسینه می شوند

محسن رحیمی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم از مشهدمقدس، اظهارداشت: اعضای خانواده مدافعان سلامت شامل پدر، مادر، خواهر، برادر، همسر و فرزندان بالای ۱۸ سال از طریق این طرح واکسینه می شوند.

وی افزود: برای هر خانواده ۴ نفر و ۸ دز (هر نفر ۲ دز) لحاظ شده و مجموع نیروها هم ۳۰ هزار نفر هستند، البته نام آن تعدادی که با توجه به شرایط سنی و قرار داشتن در گروه هدف واکسینه شده اند، از این لیست خارج می شود.

رحیمی تصریح کرد: واکسیناسیون دز سوم مدافعان سلامت نیز در دستور کار است که البته هنوز به مرحله اجرا نرسیده است اما خانواده مدافعان سلامت بزودی واکسن کرونا دریافت می کنند که زمان و مکان حضور آن ها جهت انجام واکسیناسیون پس از نام نویسی در سایت واکسیناسیون به نشانی http://management.mums.ac.ir/Pages/vaccine.aspx اعلام می شود.

استان فارس/ روند صعودی همه گیری در استان معکوس شد

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و ۲۷۱ هزار و ۱۱۳تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۳۸۴ هزار و ۶۱۹بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۱۶۶ هزار و ۷۷۸مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۳۶۰ هزار و ۵۰ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۲۰ هزار و ۶۶۹بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

بر این اساس در ۲۴ ساعت گذشته ۲۸ هم استانی در اثر کرونا جان خود را از رست دادند که مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به ۶ هزار و ۳۲۸ نفر رسید.

بستری ۴۶۱بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته منجر به افزایش مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علائم به ۳ هزار و ۵۵۱ نفر در بیمارستان های استان شد که از این تعداد ۳۴۷بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

براساس این اعلام هر چند شیب ابتلا به کرونا در استان فارس نزولی و تثبیت شده است، اما همچنان تا کف این موج بسیار فاصله داریم و این روند نزولی بسیار شکننده است، بنابراین ضرورت دارد تا نکات پیشگیرانه را همچنان به صورت سختگیرانه انجام دهیم.

استان کرمان/۸۲۴ نفر در مراکز درمانی استان بستری هستند

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان ۸۲۴ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۴۷۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۴۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۲۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۶۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۲۳ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۷۲ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۷ هزار و ۲۳۶ مورد رسیده است.

وی به فوت ۱۸ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۴۱۲ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۷۶۱ هزار و ۴۳۶ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۴۰۳ هزار و ۹۱۳ مورد است.

استان مرکزی/۶۶۶ بیمار جدید شناسایی شد

رئیس علوم پزشکی اراک در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین آمار بیماران کرونایی در استان مرکزی اظهار داشت: ۶۶۶ بیمار جدید کرونایی بر اساس آخرین یافته های آزمایشگاهی در استان مرکزی شناسایی شد که از مجموع بیماران جدید شناسایی شده، ۸۲ نفر در بیمارستان های استان بستری شده اند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می کنند.

سیدمحمد جمالیان افزود: ۵۸۴ نفر از بیماران جدید شناسایی شده نیز به صورت سرپایی بوده اند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: با احتساب ۶۶۶ مورد ابتلای جدید، تعداد موارد مبتلا به کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۸۷ هزار و ۵۹۲ نفر رسیده است.

جمالیان خاطرنشان کرد: در این بازه زمان ۸ مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده که بر این اساس، تعداد فوتی ها به دو هزار و ۵۴۹ نفر رسیده است.

رئیس علوم پزشکی اراک با اشاره به وضعیت واکسیناسیون در استان مرکزی گفت: به دلیل استقبال خوب مردم و البته جلوگیری از ازدحام در برخی از ساعات ،دو مرکز شهید ساکی و مرکز تجمیعی سپاه،در نوبت های بعد از ظهر نیز فعالیت خواهند داشت.

وی افزود: مصلی بیت المقدس اراک نیز تا ساعت ۲۴ فعالیت خود را ادامه می دهد تا مراجعین محترم بدون دغدغه به این مراکز حضور پیدا کرده و واکسن خود را دریافت کنند.

درحال تکمیل … .

انتهای پیام/ی

پرسش و پاسخ در رشد ۳۳ درصدی نرخ ابتلا نسبت به اول هفته / کمبود پرستار جدی است + نقشه و نمودار

گفتگو با هوش مصنوعی