دانش آموزان به دلیل کمبود امکانات آموزشی از تحصیل محروم نمی شوند



سخنگوی کمیسیون آموزش در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

میرحمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکلات آموزش مجازی اظهار کرد: آموزش آنلاین در این شرایط کرونایی برای بسیاری از خانواده ها به خصوص در مناطق دور افتاده، روستایی و افراد بی بضاعت امکان پذیر نیست و این موضوع نیاز به قانون گذاری مجلس ندارد و یک کار اجرایی است، البته نمایندگان مردم باید پیگیر مشکلات آنها باشند.

او افزود: نمایندگان مجلس برای حل مشکلات آموزش مجازی جلساتی با وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و مسئولان ذی ربط برگزار کرده اند، همچنین فردا بعدازظهر هم در کمیسیون آموزش ادامه این جلسات را خواهیم داشت و باید شرایط انعطافی باشد تا برای کل کشور یک نسخه را نپیچیم.

نمی توان برای کل کشور نسخه واحدی پیچید

میرزاده ادامه داد: در مدارس برخی از استان ها و شهرستان ها تعداد محدودی دانش آموز تحصیل می کند و ممکن است عاری از کرونا باشند، بنابراین نیازی به اعمال قرنطینه و آموزش مجازی مانند مدارس شهر های بزرگ ندارند و معلم می تواند مستقیما با دانش آموز ارتباط داشته باشد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی درس ها را نمی توان مجازی برگزار کرد، گفت: در هنرستان ها و رشته های مهارتی دانشگاه ها برخی دروس نیاز به آموزش عملی دارد، به همین دلیل نمی توان برای کل کشور نسخه واحدی پیچید در نتیجه تفویض اختیار و تمرکز زدایی به استان ها و شهرستان ها مد نظر مسئولان قرار گرفت.

او افزود: در جلسه فردا (سه شنبه ۲۶ فروردین) بحث نبود امکانات لازم در برخی شهرستان ها و استان ها مورد بررسی و پیگیری قرار خواهد گرفت. دانش آموزان هم نگرانی بابت شرکت در کلاس های مجازی نداشته باشند چراکه در صورت نبود امکانات محروم از تحصیل نمی شوند.



میرزاده تأکید کرد: بسیاری از معلمان حق التدریسی هستند یا هنوز استخدام نشده اند و چند ماه یکبار حق الزحمه دریافت می کنند، برای آنها هم باید تدبیری اندیشیده شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه صدا و سیما برنامه های آموزشی خوبی برای دانش آموزان تدارک دیده اما مشکلات جزئی وجود دارد، گفت: متأسفانه شبکه آموزش همه شهر ها و روستا های کشور را پوشش نمی دهد، بنابراین با تفویض اختیار و تمرکز زدایی به شورای های آموزش و پرورش استان ها و مناطق می توانیم یک برنامه انعطافی داشته باشیم که بر اساس مقتضیات محلی، منطقه ای، شرایط دانش آموز، دانشجو، معلم، مدرسه و دانشگاه امکان تحصیل فراهم شود.

نماینده مردم گرمی و مغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نگرانی های برخی خانواده ها از عقب ماندن فرزندانشان از تحصیل گفت: دانش آموزان قبل از عید باید حدود ۸۰ درصد آموزش را دیده باشند و تجربه ثابت کرده معمولا مدارس اصل آموزش را قبل از عید انجام می دهند و در هفته های آخر اسفند و بعد از عید مرور درس ها انجام می شود.

او افزود: معلم ها توانایی دانش آموزان خود را می دانند و می تواند با تعیین تکالیف، آموزش مجازی و مراجعه موردی به مدرسه آموزش خود را انجام دهند.

پیش از کرونا هم تجربه تعطیلی مدارس را داشتیم

میرزاده افزود: پیش از بحران کرونا هم حدود سه تجربه تعطیلی مدارس را داشتیم؛ از همان ابتدای انقلاب و در زمان جنگ مدارس بار ها تعطیل شدند، اما در هر حال آموخته ها آموزش داده شد و اکنون هم از طریق فضای مجازی و تعیین تکالیف عملی و پژوهشی به دانشجو و دانش آموز می توان اقدامات لازم را انجام داد.

او تصریح کرد: به وزارت آموزش و پرورش تا ۳۰ فروردین فرصت داده شد تا برنامه پایان سال تحصیلی، تاریخ امتحانات نهایی و تعیین تکلیف درس های باقی مانده را مشخص کند.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه وزارت علوم تفویض اختیار به دانشگاه ها کرده است، گفت: حال باید منتظر ماند تا آموزش و پرورش برنامه های خود را اعلام کند.

بیشتر بخوانید: تعطیلی کشور نسخه شفابخش کرونا نیست/ مسئولان و مردم برای نابودی کرونا انسجام داشته باشند

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در دانش آموزان به دلیل کمبود امکانات آموزشی از تحصیل محروم نمی شوند

گفتگو با هوش مصنوعی