سنددار شدن ۸ میلیون هکتار از اراضی ملی در خراسان رضوی



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،حسین زنگنه در جمع خبرنگاران اظهارکرد:در حال حاضر ۳۰۰ هزار هکتار از این اراضی در قوه قضائیه در حال تعیین تکلیف مالکیت است تا به دولت واگذار شود کار ۶ میلیون هکتار از اراضی به اتمام رسیده و ۷۰۰ هزار هکتار در مرحله پایانی قرار دارد.

وی در ادامه از واگذاری ۸۲ هزار هکتار از اراضی ملی واقع در حاشیه شهرها برای ساخت مسکن به وزارت راه و شهرسازی خبر داد و افزود: همچنین ۱۱۰ طرح نیروگاه تجدیدپذیر، حدود ۱۷۳۵ هکتار از اراضی ملی را به متقاضیان اختصاص داده ایم.

زنگنه خاطرنشان کرد: قاچاق درختان تاغ و آتش سوزی بر اثر خشکسالی، از دیگر موارد مهم مخرب زیستی در استان بوده و متأسفانه امسال بالغ بر ۵۰ هکتار از اراضی استان دچار آتش سوزی شده که بیشتر آن در منطقه قوچان بوده است.

معاون یگان حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست خراسان رضوی در خصوص مقابله با تهدیدات زیست محیطی؛ از ملخ های مهاجم تا آتش سوزی ها تاکیدکرد: امسال با تهدید بیولوژیک ملخ های مهاجم روبرو بودیم که با سم پاشی به موقع و تلاش ۲ ماهه، این تهدید برطرف شد.

زنگنه با بیان اینکه یگان حفاظت استان وظیفه حفاظت از ۱۱٫۶ میلیون هکتار از اراضی ملی را بر عهده دارد تصریح کرد: متأسفانه کمبود نیرو یکی از چالش های اصلی ما در این زمینه است. در حال حاضر، به طور میانگین، در هر ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی، تنها یک محافظ حضور دارد که این میزان، به هیچ وجه کافی نیست.

وی افزود:با مشارکت مردمی، تجهیز نیروها و استفاده از فناوری های نوین مانند هلی شات و پهپاد، تلاش می کنیم تا بتوانیم این حفاظت را به طور مستمر و مؤثر انجام دهیم.

محسن آبیار، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه آبخیزداری به ازای هر هکتار کار آبخیزداری ۵۳۰ مترمکعب در هکتار در سال استحصال آب، ۹ تن در هکتار کاهش فرسایش و ۴ تن در هکتار کنترل رسوب داریم.

وی بیان کرد: اعتبارات اندک آبخیزداری سالانه ۳۵ هزار هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده که ۷ هزار هکتار عملیات بیولوژیک است و یکی از پیگیری های مجدانه ما بحث مشارکت مردم است.

آبیار افزود: مساحت استان ۱۱٫۶ میلیون هکتار دارد که ۰٫۸ میلیون هکتار اراضی ملی و ۵٫۵ میلیون هکتار آن مستعد کار های آبخیزداری است. از ۵٫۵ میلیون هکتار، ۲٫۵ میلیون هکتار آبخیزداری اجرا شده یا در دست اجراست بنابراین ۰٫۷ میلیون هکتار با ۲۲۰۰ سازه به طورکامل اجرا شده و ۱٫۸ میلیون هکتار با ۳۵۳۵ سازه در حال اجراست که ۱٫۱ میلیون هکتار آن در دست اجرا و ۰٫۷ میلیون هکتار آن در حوزه مطالعاتی جدید است.

سید رضا ابوترابی، معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی نیز اظهارکرد :در حوزه واگذاری، از سال ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۳ در طرح های کشاورزی ۱۸۱۸ فقره به میزان ۱۶ هزار و ۱۰۰ هکتار و در حوزه طرح های غیرکشاورزی ۱۲۷۹ طرح با ۲۶ هزار هکتار به مستأجرین واگذار شده است.

وی افزود: اجرای قانون حدنگار نیز تا امروز ۶ میلیون و ۳۲۰ هزار هکتار از این اراضی در قالب اسناد تک برگ به نام دولت منجر به صدور سند مالکیت شده و ۷۰۰ هزار نقشه آماده شده ، قرار نیست روی اراضی ملی قفل باشد، عرصه و اعیان اراضی ملی توسط دامداران به عنوان علوفه بهره برداری و همچنین برای طرح های مختلف نیز واگذار می شود، اما واگذاری در قالب اسناد اجاره است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اضافه کرد: طرح هادی ۷۶۵ روستا به مساحت ۴۵۰۶ هکتار اراضی ملی به صورت رایگان به بنیاد مسکن داده شده است. تکلیف جدید ما در زمینه ناترازی برق این است که زمین مورد نیاز نیروگاه تجدیدپذیر را تأمین کند.

ابوترابی بیان کرد: تا امروز، ۱۱۰ طرح نیروگاه خورشیدی به مساحت ۱۷۳۵ هکتار تخصیص دادیم. در حوزه نیروگاه های بادی، ۲۱۷ هکتار و عمدتا در شهرستان خواف تحویل متقاضیان دادیم و در حوزه معادن نیز بیش از ۹۵ درصد اراضی معادن کشور، اراضی ملی است که رایگان در اختیار وزارت صمت قرار می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: تکلیف جدید ما در زمینه ناترازی برق این است که زمین مورد نیاز نیروگاه تجدیدپذیر را تأمین کنیم و تا امروز ۱۱۰ طرح نیروگاه خورشیدی به مساحت هزار و ۷۳۵ هکتار و در حوزه نیروگاه های بادی ۲۱۷ هکتار در قالب نیروگاه بادی تحویل متقاضیان دادیم.

انتهای پیام/۲۸۲
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سنددار شدن ۸ میلیون هکتار از اراضی ملی در خراسان رضوی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.