رئیس رسانه ملی «مخاطب» ویژه در دانشگاه شریف / دانشجویان چه گفتند؟



به گزارش خبرنگار مهر، پیمان جبلی رییس صداوسیما امروز سه شنبه سوم خرداد همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر به دانشگاه صنعتی شریف رفت تا به پرسش های دانشجویان این دانشگاه پاسخ دهد.

در این مراسم که با استقبال دانشجویان همراه شد، نمایندگان تشکل های دانشجویی به طرح دیدگاه های انتقادی خود نسبت به عملکرد رسانه ملی پرداختند.

نسل جدید کمتر از گذشته با رسانه ملی ارتباط می گیرد

عباس جعفری دبیر انجمن مستقل دانشجویان شریف اولین سخنران این مراسم بود که در سخنانی عنوان کرد: در سال های گذشته درخواست ها برای حضور روسای صداوسیما در دانشگاه بی نتیجه مانده بود. ریاست سازمان صداوسیما، اکنون که با شما صحبت می کنیم مخاطبان رسانه ملی در کمترین میزان خود در سال های گذشته است. پلتفرم ها و محتوای رسانه ای در کل دنیا انحصار صداوسیما را شکسته است، نسل جدید جوانان سرزمین بسیار کمتر از گذشته با تولیدات سازمان ارتباط می گیرند، عدم درک مخاطب و عدم واکنش مناسب از سوی دیگر مردم را ناامید کرده است با قیچی کردن تولیدات رسانه های دیگر نمی توان آن ها را بومی سازی کرد. کپی سازی از برنامه های دیگر هم با فرهنگ ما تناقض دارد.

وی اضافه کرد: علاج واقعه پیش از وقوع باید باشد. در پوشش سخنان مردم باید صبر کرد تا دیگران مدعی نشوند. بیایید مردم را همیشه ببینیم و بشنویم نه فقط آنجا که به آن ها نیاز داریم.

این فعال دانشجویی افزود: شفافیت حلقه مفقوده حکمرانی کشور در همه دوران هاست. سال هاست جنبش دانشجویی به دنبال تحقق این ها بوده است. درخواست داریم اگر ادعای تحول را دارید در این امر پیش قدم شوید. صداوسیما باید تریبون همه آحاد ملت باشد. اجازه دهیم همه اندیشه ها به طور برابر و بدون هزینه به گفتگو بنشینند.

فرماندهی واحد در عرصه رسانه یک ضرورت است

در ادامه ضیایی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شریف نیز در سخنانی ضمن قرائت بیانیه خود و گفت: امید است با همکاری هم فضای سیاسی دانشگاه را زنده کنیم. امروز هدف اصلی تحلیل آسیب ها و ارائه راهکارهای پیش روی رسانه است. مخاطب همه اعتبار و سرمایه یک رسانه است.

وی با طرح نکاتی گفت: امروز صداوسیما دارای ساختار غیرچابک، عریض و طویل است. ۳۶ هزار نیروی انسانی، ۲۰ شبکه اصلی و شبکه های رادیویی و برون مرزی دارد. در برخی رخدادها این سازمان عریض و طویل مخاطب را به یک کانال تلگرامی باخته است و این میزان شبکه باعث هدر رفت سرمایه شده است. راهکار ما شکل گیری شبکه های موضوع محور است. امروز در عرصه رسانه فرماندهی واحد یک ضرورت است.

این فعال دانشجویی با اشاره به سرفصل «تامین مالی» در صداوسیما افزود: وابستگی بیش از حد سازمان به بودجه دولتی زمینه را برای دخالت سازمان ها فراهم می کند. به عنوان مثال برنامه «ثریا» و دخالت دولت قبل در سرنوشت این برنامه از همین نمونه است. حرکت به سمت استقلال مالی رسانه ملی از ضرورت هاست.

ضیایی ادامه داد: در فضای سیاسی صداوسیما باید صداوسیمای مردم باشد و دغدغه های مردم را نمایندگی کند. روزهای اولیه حضور شما نویدبخش این مهم بود اما انگار رفته رفته شما هم تغییر کردید. پیمان جبلی مورد انتظار ما همان جبلی پوشش دهنده ماجرای زاینده رود و کمبود بنزین است، نه کسی که گزارش های سخیف درباره یارانه ها ارائه می کند!

این فعال دانشجویی در مبحث «آزاداندیشی» هم تأکید کرد: صداوسیما وظیفه دارد برای اندیشه واقعی شرایط را تغییر دهد. به طور خاص از شما خواهان بازگشت حبیب رحیم پور ازغدی به برنامه «زاویه» و همچنین بازگشت برنامه «شوکران» به آنتن هستیم.

وی اضافه کرد: یک چالش بزرگ سازمان، مدیریت سلبریتی هاست. کسانی که خود صداوسیما آن ها را چهره می کند اما بعد از مدتی حاشیه ساز می شوند. سازمان سکوی پرتاب این سلبریتی ها به شبکه های خارجی می شود. از طرفی با چهره های محبوبی همچون عادل فردوسی پور نیز به بدترین شکل ممکن تعامل می کند.

ضیایی در پایان سخنانش عنوان کرد: آقای جبلی برای آنکه این بذر رشد کند باید در مقابل طوفان مراقبت کنید. پشتوانه مردمی ایجاد کنید. جریان دانشجویی از هرگونه تحول شما حمایت می کند اما از هرکدام این خطوط عدول کنید پیمان جبلی با علی عسکری فرقی ندارد. پس از ناهمواری ها نترسید.

این گزارش در حال تکمیل است…
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «رئیس رسانه ملی «مخاطب» ویژه در دانشگاه شریف / دانشجویان چه گفتند؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.