مشاهده لک‌لک سیاه در تالاب بین‌المللی قوپی‌ باباعلی مهاباد



به گزارش خبرگزاری مهر، حجت جباری در این زمینه گفت: مأموران یگان حفاظت محیط زیست مهاباد برای نخستین بار موفق به مشاهده و ثبت حضور سه بال پرنده لک لک سیاه در این تالاب شدند. این پرنده در قوانین ملی جزو پرندگان حمایت شده و دارای ارزش حفاظتی محسوب می شود و همچنین در ضمیمه ll کنوانسیون منع تجارت بین المللی گونه های در معرض انقراض CITES قرار دارد که تعداد محدودی از آن در ایران مشاهده می شود.

وی افزود: لک لک سیاه زیستگاه خود را در نواحی آب های شور و شیرین، رودخانه های کم عمق، کانال ها، جزایر و زمین های سیلاب گیر انتخاب می کند و معمولا بر روی درختان آشیانه می سازد. این پرنده مهاجر در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس و همچنین در شمال غرب کشور به صورت گروه های کوچک مشاهده شده است و عمدتا تمایل دارد تا بصورت انفرادی زیست نماید

جباری خاطرنشان کرد: مشاهده این گونه نادر در تالاب قوپی باباعلی، که به تازگی روند احیا و آبگیری آن آغاز شده، نشان دهنده بهبود شرایط زیست محیطی منطقه است و می تواند موجب جذب پرنده نگران و علاقه مندان به محیط زیست شود.

وی با اشاره به روند احیای این تالاب افزود: هم اکنون آبگیری تالاب از رودخانه مهاباد آغاز شده و میزان ذخیره آب آن به بیش از یک میلیون مترمکعب رسیده است. این روند تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت و در صورت احیای کامل، تالاب می تواند در فصل بهار میزبان پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر است.

جباری در پایان گفت: تالاب بین المللی قوپی باباعلی مهاباد با وسعت ۵۰۰ هکتار و محدوده اکولوژیکی حدود ۱۲۰۰ هکتار، زیستگاه گونه های ارزشمندی همچون اردک سرسبز، اردک سرحنایی، آن قوت، انواع غاز، فلامینگو و تنجه است. احیای این تالاب نقش مهمی در حفظ تنوع زیستی منطقه خواهد داشت.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مشاهده لک‌لک سیاه در تالاب بین‌المللی قوپی‌ باباعلی مهاباد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.