«عمو نوروز و پیرزن» به کتابفروشی ها آمدند



به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «عمونوروز و پیرزن» با بازنویسی اسدالله شعبانی به تازگی توسط انتشارات فاطمی منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب یکی از عناوین سری جدید مجموعه «قصه هایی از ادبیات شفاهی ایران» است که پروژه بازنویسی افسانه ها و قصه های قدیمی ادبیات فارسی را شامل؛ و توسط کتاب های طوطی (واحد کودک و نوجوان انتشارات فاطمی) منتشر می شود.

«دختر نارنج و ترنج» با بازنویسی اسدالله شعبانی و تصویرگری مهکامه شعبانی، «خاله سوسکه» با بازنویسی محمدرضا شمس و تصویرگری هدا حدادی، «نمکی» با بازنویسی محمدرضا شمس و تصویرگری زهرا محمدنژاد، «موش گرسنه» با بازنویسی افسانه شعبان نژاد و تصویرگری غزاله بیگدلو و «ماچوچه و کلاغ» هم با بازنویسی همین نویسنده و تصویرگری محمدحسین ماتک، پنج کتابی بودند که پیش از این در قالب این مجموعه چاپ شدند.

ادبیات شفاهی، به ویژه افسانه های جن و پری، از جنبه های مختلفی مثل مردم شناسی، زبان شناسی و قصه پژوهی مورد توجه مردم قرار می گیرند. اما پدر و مادرها، مربیان و مروجان کتاب خوانی بیشتر به تاثیر این افسانه ها بر کودکان توجه دارند. به این ترتیب مساله بازنویسی قصه ها و افسانه ها قدیمی برای بچه ها اهمیت پیدا می کند. در مجموعه ای که بناست توسط «کتاب های طوطی» منتشر شود، ۱۰ قصه انتخابی از افسانه های قدیم توسط نویسندگان کودک و نوجوان بازنویسی شده و می شوند. این قصه ها از بین ۲۰۰ قصه پیشنهادی انتشارات فاطمی انتخاب و توسط نویسندگان به زبان امروزی نوشته، با به قول معروف، بازنویسی ساده شده اند.

«عمونوروز و پیرزن» کتاب جدید این مجموعه، با تصویرگری حمادالدین جوادزاده همراه شده و درباره عمونوروز، یکی از شخصیت های افسانه ای قصه های قدیمی ایرانی است که هیچ کس محل زندگی اش را نمی شناخت. اما مردم با ذوق و شوق در و پنجره خانه ها را باز می کردند یا به باغ و صحرا می رفتند که آمدنش را تماشا کنند. این میان، یک نفر بیشتر از همه دوست داشت عمو نوروز را ببیند. به همین خاطر هرسال، روز اول بهار، پس از آب و جاروکردن خانه، کنار سفره هفت سین اش می نشست و منتظر می شد.

کسی که منتظر عمو نوروز می شود، یک پیرزن مهربان است. اما عمونوروز وقتی پیرزن در خواب است به خانه او می آید و وقتی پیرزن بیدار می شود، او رفته است. در افسانه های قدیمی می گویند این دو نمی توانند همدیگر را ببینند چون اگر این اتفاق بیافتد، دنیا به آخر می رسد …

در قسمتی از این کتاب می خوانیم:

پیرزن سینی مسی بزرگی را می گذاشت روی قالیچه و هفت تر ظرف سفالی توی آن می چید. توی ظرف ها کمی سیر، سرکه، سیب، سمنو، سنجد و سماق می ریخت و سبزه عید را هم می آورد و تو یکی از ظرف ها جا می داد.

بعد با دقت نگاه می کرد تا ببیند چیزی کم و کسر هست یا نه. وقتی می دید که سفره هفت سین به خوبی چیده شده، از خوشحالی می خواند:

«سنجد و سیب، بامزه

سمنو کنار سبزه

سیر و سماق و سرکه

ماهی کجاست؟ تو برکه …»

این کتاب با ۳۲ صفحه مصور رنگی، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۳۸ هزار تومان منتشر شده است.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی ««عمو نوروز و پیرزن» به کتابفروشی ها آمدند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.